Монди Стамболийски приоритизира дигиталната готовност и насърчава култура на непрекъснато учене сред служителите си

05.07.2024 г.3 мин.

Във време, в което технологиите бързо трансформират работното място, значението на непрекъснатото учене и развитието на умения не може да бъде подценявано. Kато част от Mondi Group и голям български работодател в сектора на целулозно-хартиената промишленост, от Монди Стамболийски осъзнават своята отговорност да създават и предоставят възможности за учене на екипа си, с което гарантират, че работната сила на компанията остава адаптивна и със сериозен опит в дигиталната ера. Повече за подхода си в областта, пред Инженер.bg разказаха специалистите от дружеството.

Блестящ пример за отдадеността на компанията към ученето през целия живот е проектът за повишаване на дигиталните умения на служителите, който Монди Стамболийски стартира през 2023 г.. Инициативата се изпълнява в сътрудничество с Българската стопанска камара (БСК), Министерството на труда и социалната политика и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). „Проектът започна с цялостна оценка на цифровите умения, необходими за специфични професии в сектора на целулозата и хартията. След като идентифицирахме пропуските в съществуващите компетенции, разработихме ново дигитално съдържание за обучение, допълнено с тестове и сертификати за постижения, за да отбележим напредъка на нашите колеги”, поясниха от компанията.

Днес служителите на Монди Стамболийски имат достъп до онлайн платформа, предлагаща 20 изчерпателни курса за дигитални умения, съобразени с нуждите на целулозно-хартиената индустрия.

Чрез приоритизиране на дигиталната готовност и насърчаване на култура на непрекъснато учене, Монди Стамболийски не само създава възможности на своите служители, но и се позиционира в челните редици на новаторите в индустрията. Тъй като компанията продължава да инвестира в развитието на своята работна сила, тя потвърждава и ангажимента си към тяхното професионално израстване и към устойчивия успех на организацията в дигиталния съвременен свят.

Цялата статия може да прочетете в Инженер.bg, ТУК!

Източник на снимковия материал: Монди Стамболийски, Mondi

Тагове: HR, кариера, обучение

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Монди Стамболийски ЕАД
www.mondigroup.com