Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

 • Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021

  Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021, което ще се проведе на 9 септември т.г. в Интер Експо Център в София. Той ще запознае гостите на форума с темата за „Глобалните трендове по роботика и автоматизация и къде се намира България“. Лекцията ще се проведе между 13:00 и 13:20 ч.

 • ManPower България: В кои сектори ще има ръст в заетостта

  Работодателите от сектор „Производство“ планират най-големи промени в заетостта – близо 30% споделят, че ще наемат повече хора през следващата година, считат от водещата HR компания ManpowerGroup България относно тенденциите в пазара на труда.

 • Кои работни процеси ще бъдат автоматизирани?

  Управителят на водещата българска компания за подбор на персонал и фирмени консултации NSR – HR & Consulting, г-н Тодор Терзиев, коментира какви ще бъдат промените на пазара на труда в резултат на роботизацията и в кои процеси тя ще има най-голямо влияние.

 • Какви ще са промените на пазара на труда заради роботизацията?

  С г-н Димитър Иванов, търговски и оперативен директор на компанията, специализирана в предоставянето на услуги по управление на човешките ресурси – Адеко България, дискутирахме какво ще бъде влиянието на роботизацията върху техническите професии.

 • Валтер Волф е новият председател на УС на Kaufland България

  От 1 декември т.г. председател на Управителния съвет на Kaufland България ще бъде Валтер Волф, който към момента е прокурист „Верига за управление на доставките“ в България. Валтер Волф работи като директор „Управление веригата на доставки“ в Kaufland България.

 • Top Skills Recruitment ще участва на Тук-Там Кошер 2021

  „Посетете щанда ни и се запознайте с нашите специалисти по подбор на персонал, които ще Ви очакват с подаръци, игри и кариерни съвети. Ще ни разпознаете отдалече, само потърсете жълтия щанд, № 52!“, отправиха своята покана от Top Skills Recruitment.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Обяви

всички

Инженерни истории

 • На гости на Луната временно или за постоянно? Прототипът на лунния хабитат Lunark може да осигури необходимите условия за това

  „Ако правим опити да се установим на други планети, трябва да бъдем много внимателни как проектираме домовете си. В космоса хабитатът е целият Ви свят; няма природа или промяна на пейзажа“, споделят датските архитекти Себастиан Аристотелис и Карл-Йохан Соренсен. В сътрудничество с учени, инженери и полярни експерти 26-годишният Аристотелис и 24-годишният Соренсен проектират иновативен и комфортен прототип на „лунен дом“, който наричат Lunark. Как виждат те пребиваването ни на Луната чрез своето изобретение, ще Ви разкажем в днешната инженерна история...

 • „Колата за езда“ на Даймлер и Майбах открива пътя към създаването на първите автомобили

  Сред изконните качества на инженерните специалисти е способността им да дефинират потребностите на своето време и реализирайки пробив в дадена сфера, да продължат усъвършенстването на своите решения. Именно това демонстрират със своята професионална дейност немските инженери и доайени в двигателното производство Готлиб Даймлер и Вилхелм Майбах. Един от поводите да им бъдем признателни е тяхната „кола за езда“, която ще проправи път за създаването и на първия автомобил. Ето как се случва всичко това...

 • До Луната и обратно с ракетата „Сатурн 5“, в чието създаване участва забележителният инж. Виден Табаков

  През последните няколко години наблюдаваме истински ренесанс в аерокосмическите проекти, а амбициозните начинания на НАСА, Илън Мъск, Ричард Брансън и др. осезаемо разрушават утопичната ни представа за възможностите да опознаем космоса. Днес обаче ще се върнем назад във времето на пионерите, достигнали до Луната, за да отделим специално внимание на приноса на един забележителен българин – инж. Виден Табаков.

 • Кенго Кума – авангард и традиции от Далечния изток в архитектурата

  Отминаващото вече лято със сигурност има с какво да запомним. Мащабните международни спортни събития бързо замениха усещането за безвремие и застой, а повод за гордост станаха талантливите български олимпийски медалистки. В професионалното ни полезрение обаче попадна стадионът, който тази година събира в надпревара за олимпийските и параолимпийските медали най-добрите спортисти от цял свят. Затова днес решихме да Ви разкажем за спортното съоръжение и неговия автор арх. Кенго Кума. А каква е връзката на японския архитект с България, ще разберете в следващите редове...

 • Историята на виенското колело – от Пловдив, през Световното изложение в Чикаго до днешните увеселителни паркове

  Какво свързва градовете Чикаго и Пловдив с писателя Алеко Константинов? Ако не се досещате, ще Ви подскажем – това е виенското колело. Проследявайки историята на любимия ни атракцион, с изненада и нескрита възхита научаваме и за българската следа в присъствието му по панаирите. При това още през 17-ти век – повече от 200 години преди посетителите на Чикагското изложение от 1893 г., сред които е и авторът на „До Чикаго и назад“, да станат свидетели на внушителната му конструкция, която познаваме днес.

 • Заводът Zwickau на Volkswagen – голямата пълна промяна за целите на електромобилното бъдеще

  С основаването си през 1937 г. Volkswagen поставя на дневен ред производството на достъпни и комфортни „автомобили за народа“, които импонират на нуждите и динамиката на своето време. Тази обществена задача немският производител успешно изпълнява и днес, на прага на зелената трансформация на аутомотив индустрията в Европа, благодарение на най-големия си завод за електромобили – Zwickau, зад чиито стени предстои да надникнем днес...

 • Интерактивни космически преживявания предлага най-големият планетариум в света в Шанхай

  Събитията от изминалия месец буквално са на извънгравитационно ниво. С полета си в космоса на 11 юли т.г. и основаването на компанията Virgin Galactic британският магнат Ричард Брансън постави сериозна заявка за бъдещето на т.нар. „космически туризъм“. Детската си мечта да пътува в космоса девет дни по-късно реализира и Джеф Безос с ракетата-носител New Shepard на компанията му Blue Origin. Докато настъпи моментът и ние да сбъднем мечтите си за подобно пътуване, космосът е по-близо до нас благодарение на планетариумите. Най-голямото такова съоръжение – Shanghai Astronomy Museum, отвори врати в Шанхай, Китай, на 18 юли т.г., а повече за него ще научите от днешната инженерна история.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7