Производителят на екологични строителни материали Ecor Global изгражда нова фабрика в Сърбия

17.05.2024 г.2 мин.

In Romanian In Albanian In English In Serbian In Macedonian

Ecor Global, водещ, базиран в САЩ производител на екологични строителни материали, е готов да разшири дейността си с изграждането на втора фабрика в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngneer.com. Локацията на новото съоръжение е северната община Нови Бечей.

В скорошно прессъобщение местната управа на Нови Бечей потвърди, че Ecor Global си е осигурила земя в индустриалната зона на общината за новото съоръжение. Въпреки че точният размер на инвестицията остава неразкрит, тя бележи значителна стъпка напред както за Ecor Global, така и за региона.

Според Деян Вуйович, главен изпълнителен директор на Ecor Global Serbia, предстоящата фабрика ще надмине капацитета на съществуващото съоръжение на компанията в Кралево. Освен това, като част от началната фаза на развитие, са в ход планове за изграждане на център за събиране на биомаса в Нови Бечей. Този ход подчертава ангажимента на Ecor Global към устойчиви практики и екологични производствени процеси.

Решението на Ecor Global да разшири присъствието си в Сърбия се основава на успешното установяване на производителя в страната. Компанията откри първата си фабрика в град Кралево през 2013 г. Оттогава Ecor Global прави значителни крачки в напредъка на технологиите за рециклиране и производството на иновативни зелени строителни материали.

Със седалище в Сан Диего, Ecor Global е в челните редици на устойчивото развитие от създаването си през 2006 г. Наред с операциите си в Сърбия, компанията поддържа присъствие и в Холандия.

Източник на снимковия материал: ecorglobal.com

Тагове: нов завод, производство, Сърбия