ЕЛЕМ възлага договор за 3.8 милиона евро на компанията Markovski за дейности по поддръжката на РЕК Битоля

28.02.2024 г.2 мин.

In Albanian  In English   In Macedonian  In Romanian In Serbian

Националната енергийна компания на Северна Македония „Електрани на Македония“ (ЕЛЕМ) подписа двугодишен договор с местната фирма Markovski Company, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Споразумението на стойност 3.8 милиона евро е за започване на шлосерско-заваръчни работи в топлоелектрическата централа РЕК Битоля.

Договорът, подписан на 12 февруари т.г., бележи решаваща стъпка в поддържането и подобряването на оперативната ефективност на РЕК Битоля. Трябва да се отбележи, че компанията Markovski е единствен участник в търга за доставка на тези услуги, подчертавайки своята репутация и опит в областта.

РЕК Битоля е най-голямата топлоелектрическа централа в Северна Македония и критичен стълб на енергийната инфраструктура на страната. Отчитайки над 72% от общото производство на енергия в страната, той играе ключова роля в захранването на домове, предприятия и индустрии в цялата държава. Договорът за 3.8 милиона евро представлява значителна инвестиция в поддръжката и модернизацията на съоръжението. Осигурявайки най-високите стандарти на шлосерско-заваръчни работи, Markovski има за цел да запази производителността и надеждността на централата, като по този начин осигури енергийните нужди на жителите и бизнеса на Северна Македония.

Тъй като Северна Македония продължава да се ориентира в сложния пейзаж на производството и потреблението на енергия, партньорството между ЕЛЕМ и Markovski Company служи като доказателство за ангажимента на страната към устойчиви и ефективни енергийни решени и подчертава значението на местния опит и сътрудничество.

Източник на снимковия материал: canva.com

Тагове: Северна Македония