Българската машиностроителна компания Козлодуй разширява производствения си капацитет в Бургас

09.05.2024 г.2 мин.

In Romanian In Albanian In English In Serbian In Macedonian

Българската машиностроителна компания Козлодуй планира да разшири дейността си със значителна инвестиция, насочена към подобряване на производствените ѝ възможности, научи BalkanEngineer.com от SeeNews.com. Фирмата обяви плановете си да инвестира 5 милиона лева (приблизително 2.6 милиона евро) в изграждането на нова производствена база за метални изделия и компоненти в Бургас.

 

Новото съоръжение ще бъде разположено в Индустриален и логистичен парк Бургас и има за цел да разнообрази и увеличи значително производството на нестандартно метално оборудване на компанията. Планираното производствено хале ще се фокусира върху изработката на различни метални продукти, включително тръбопроводи, съдове под налягане, метални заготовки, резервоари, клапани и верижни транспортьори. Специално внимание ще бъде отделено и на производството на нестандартни съдове и апарати, които са от ключово значение в различни индустриални приложения.

Очаква се изграждането на новото съоръжение да създаде поне 20 нови работни места, които да надградят сегашния екип от над 100 служители.

Козлодуй си създаде ниша в строителството и монтажа на машини и съоръжения за енергетиката и нефтохимическата промишленост. Със силна експортна ориентация, компанията има солидна клиентела в няколко големи европейски страни, включително Франция, Италия, Австрия, Германия, Холандия, Белгия и Турция.

Разширяването в Бургас е стратегически важно, предвид нарастващата репутация на града като индустриален и логистичен център. С тази инвестиция Козлодуй не само цели да подобри производствения си капацитет, но и да укрепи позицията си както на вътрешния, така и на международния пазар, осигурявайки си устойчив растеж и развитие през следващите години.

Източник на снимковия материал: canva.com

 

 

Тагове: инвестиция, производствена база, производство