Българската компания Invenio Partners и австрийската ACP създават водещ доставчик на бизнес и ИТ обучения в Сърбия

20.11.2023 г.2 мин.

In Albanian  In English  In Macedonian  In Romanian In Serbian

Българската инвестиционна компания Invenio Partners и базираната във Виена Accession Capital Partners придобиха звеното за професионално образование на сръбската Link Group и планират да го използват, за да изградят водещ доставчик на ИТ и бизнес професионално образование в Югоизточна Европа. Това научи Борса.bg от BalkanEngieer.com. Стойността на придобиването не е разкрита.

Invenio и ACP ще помогнат на Link Group да развие продуктовото си предлагане, за да отговори на непрекъснато нарастващата нужда от повишаване на квалификацията на младите професионалисти, като същевременно въведе нови програми, които да отговорят на динамичните изисквания на B2B сегмента.

Инвестицията представлява важен крайъгълен камък за Invenio Partners и напълно илюстрира отдадеността на компанията да инвестира и подкрепя непрекъснатия растеж на регионалните начинания.

Професионалното подразделение на Link Group обучава 6000 курсисти годишно в B2C сегмента в Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния и Молдова. Групата също така предлага курсове за дистанционно обучение и има училища в Румъния и Босна, както и офиси в Сърбия, Молдова и Украйна.

Източник на снимковия материал: canva.com