Алкалоид (Северна Македония) разширява присъствието си в ЕС с откриването на хърватско дъщерно дружество

03.05.2024 г.2 мин.

In Romanian In Albanian In English In Serbian In Macedonian

Водещата фармацевтична компания от Северна Македония Алкалоид обяви създаването на ново, изцяло притежавано дъщерно дружество в Хърватия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Наречена Alkaloid Pharma International Doo Zagreb, новорегистрираната компания бележи значителна стъпка в по-широката стратегия на Алкалоид за задълбочаване на отпечатъка си в Европа.

Към момента износът съставлява значителните 69% от продуктовата дистрибуция на Алкалоид, а присъствие в Хърватия не само ще диверсифицира операциите на компанията, но и е в съответствие с амбицията ѝ да разшири обхвата си в рамките на пазара на ЕС.

Alkaloid Pharma International Doo Zagreb представлява осмото базирано в Европа предприятие на Алкалоид. Това разширяване отразява проактивния подход на компанията за адаптиране към глобалната пазарна динамика и нейния ангажимент да си осигури значително пазарно присъствие в региона.

На финансовия фронт акциите на Алкалоид демонстрират стабилно представяне, търгувайки се на средна цена от 20 100 денара (приблизително 326.7 евро) за акция на Македонската фондова борса според последните данни. Това финансово състояние е показателно за силната пазарна позиция на Алкалоид и доверието на инвеститорите в нейната стратегическа посока и оперативна ефективност.

Източник на снимковия материал: canva.com

Тагове: бизнес, инвестиция, производствена база, производство, Северна Македония