Любомир Стоянов от Hexonic с коментар за InnoEE 2024 и взаимовръзката между бизнеса и науката

11.06.2024 г.4 мин.

През май 2024 г. се проведе 29-ото ежегодно издание на международната научна конференция, организирана от Енергомашиностроителен факултет (ЕМФ) на Технически университет – София (ТУ – София): „Иновации в енергетиката и околната среда – InnoEE 2024“, като част от инициативата на европейския технологичен университет „Дни на науката“. „За четвърта поредна година сме спонсор на събитието, а за втора – платинен партньор. За нас е изключителна чест, че можем да допринесем за съвместното развитие на бизнеса и науката. С всяка изминала година се наблюдава градация в организацията на конференцията“, коментира пред Борса.bg инж. Любомир Стоянов, регионален мениджър на Hexonic, утвърден европейски производител на топлообменници.

„Преподавателите от ТУ – София се отличават със страстта, която влагат в презентирането на фундаментална информация, необходима за професионалната специализация на студентите. Те са ангажирани не само с мисията да разпространяват знания, но и със създаването на критично и визионерско мислене. Академичният състав на ЕМФ, като организатор на конференцията, е пример за стремежа към развитие и заздравяване на връзката между индустрията и науката“, заяви инж. Стоянов.

Фирма Hexonic се занимава с развоя и производството на топлообменници и топлообменни апарати, като за утвърждаване на лидерската си позиция в страната ни, тя поддържа тясна връзка с академичните и научните среди. „За нас партньорството значи много. В този смисъл, освен финансова инвестиция, Hexonic предоставя комплексна подкрепа за реализацията на InnoEE“, коментира г-н Стоянов. „Приносът на Hexonic се изразява в демонстрация на новостите в нашия бранш, в осигуряване на контакти с професионалисти, имащи интерес към участието в подобен формат, във връзката с работодатели и реализирани специалисти, чиито дейности са концентрирани в епицентъра на актуалните индустриални събития. С други думи, Hexonic е спонсор на конференцията, който инвестира в бъдещето – на науката, бизнеса и студентите, на които тепърва им предстои да поемат по професионалния си път“, допълни той.

В основата на международната научно-изследователска конференция бе разработката на новости и имплементацията им в практиката. За втора поредна година основните акценти на форума са енергийната ефективност и екологията, иновациите в тях и актуалните норми и наредби, издадени от Европейския съюз (ЕС). 

Една от добрите практики на Hexonic е провеждането на семинари, съвместно с водещи компании, които дистрибутират оборудване за отоплителната техника. Целта им е да се представи конкретен продукт и предимствата му за дадено приложение. Компанията планира имплементирането на тази инициатива и в ТУ – София под формата на практически семинари за студенти.

Цялото интервю можете да прочетете в Инженерния портал на България – Инженер.bg.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Тагове: бизнес, конференция, наука

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Hexonic
www.топлообменник.bg