ВУТП (България) и университета „Александър Джувани“ (Албания) подписаха меморандум за сътрудничество

29.02.2024 г.2 мин.

In Albanian  In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

Проф. д-р Миглена Темелкова, ректор на Висшето училище по телекомуникации и пощи в България, и г-н Ардиан Дурмиши, председател на Административния съвет на университета „Александър Джувани“ в Албания, подписаха Меморандум за сътрудничество с цел активно развитие в областта на образованието и научните изследвания. Това научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

Документът утвърждава ангажимента на двете учебни заведения за обединение на усилията им във всички общи дисциплини, по които обучават студентите си. Във визията за оптимизация на процесите в двата университета и за справяне с общите предизвикателства се акцентира на споделянето на опит и подкрепа.

Проф. Темелкова коментира необходимостта от рационализация на образователните процеси и привличане на кадри съобразно нуждите на пазара на труда. Г-н Дурмиши подчерта нарастването на броя на студентите в медицинските специалности и предизвикателствата, които тази тенденция създава.

Съгласно предвидените в меморандума мерки, обменът на студенти, преподаватели, академични членове и изследователи, както и споделянето на обучителни материали и научни публикации ще бъде активно насърчавани. Семинари, конференции и други научни събития също ще бъдат организирани, допринасяйки за по-тясно сътрудничество и обмен на знания между двата университета.

Източник на снимковия материал: ВУТП,  uniel.edu.al

Тагове: Албания, обучение

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Висше училище по телекомуникации и пощи
http://www.utp.bg