Digitrans дава субсидия за дигитализация на малки и средни предприятия на обща стойност 15 хил. евро до 15 юли т.г.

27.06.2024 г.3 мин.

Безвъзмездната програма Digitrans, подпомагаща използването на цифрови технологии, предоставя индивидуална субсидия от 2000 евро за консултации на близо 200 микро, малки и средни компании, научи Борса.bg от сп. Капитал. Програмата е финансирана от Европейската комисия и се управлява от Световната банка. В България тя оперира в партньорство с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Срокът за подаване на документи по програмата е 15 юли т.г. Oбщата стойност на безвъзмездната експертна помощ за дигитализация на дейността на МСП в България е 15 хил. евро, като тя е под формата на консултации.

Право на участие имат всички компании, регистрирани в България преди най-малко 12 месеца и са с ниско ниво на дигитализация на работните процеси. Към момента на кандидатстване наетите служители в компаниите трябва да са от 5 до 35 човека, като този брой включва собственици и управители. Програмата не посочва ограничение в предмета на дейност.

Кандидатите по програмата следва да попълнят онлайн формуляр на сайта на Digitrans. Изисква се предоставяне на обща информация за фирмата, заявяваща участие, както и какви са дигиталните инструменти, които използва. Не се изискват специални справки от НАП, счетоводни удостоверения или друга придружаваща документация. 

Одобрение за субсидия ще получат компании, които нямат нито един или само един ключов дигитализиран процес. Ключови процеси могат да бъдат управление на маркетинг и комуникации, управление на клиенти, управление на парични потоци.

Digitrans предлага три форми на подкрепа: информационна, финансова и пълна, обединяваща двете възможности. Консултанти ще проведат дистанционен разговор с представител на фирмата преди стартирането и в края на кандидатстването по проекта, с което ще се определи резултата. Така ще бъде установено нивото на дигитализация и ще бъде предложена подходяща подкрепа.

 Вижте пълна информация за програмата ТУК.

Източник на снимковия материал: digitransbulgaria.com, canva.com

Тагове: дигитална трансформация, инвестиция