Технологичната компания Пейхоук планира да разшири екипа си до 400 души в рамките на годината

26.04.2024 г.3 мин.

Технологичната компания Пейхоук (Payhawk) планира да разшири екипа си до 400 души в рамките на годината, научи Борса.bg от economy.bg. Българската фирма за управление на корпоративните разходи обяви, че планира да увеличи броя на служителите си в София с 33%, а в Лондон с 44%. Към момента у нас работят над 200 нейни служители, които представляват около 65% от екипа на Пейхоук. През 2022 г. компанията се превърна в първия български еднорог, а за 2023 г. отчете 89.4% глобален годишен ръст на приходите.

Payhawk е основана през 2018 г. в София, а през последните 2 години активно бе изграждана нейната вътрешна структура, на която се базира своя устойчив растеж. Сред първите стъпки на Пейхоук бе сформирането на лидерски екип от кадри с опит в индустрията.  В този период компанията успява да стъпи на 3 нови пазара, откривайки офиси в Амстердам, в Париж и в Ню Йорк, както и да развие продуктовото си портфолио. След полученото признание и инвестиции през 2022 г. фирмата успява и да изгради регионалните си маркетинг екипи.

В момента Пейхоук вече разполага с офиси в Берлин, Барселона, Лондон, Париж, Амстердам, Вилнюс, София и Ню Йорк, чиито екипи общо включват около 330 души.

Голяма част от служителите, които компанията търси у нас, са разработчици, програмисти, кадри, свързани с реклама, продажби и бизнес развитие. Поради наблюдаващия се „глад“ за кадри на технологичния трудов пазар, през май 2023 г. Пейхоук откри и академията BDR Academy.

Като част от своето нарастващо портфолио, Пейхоук планира да добави и AI асистент, който да подпомага анализите на финансови данни.

Източник на снимковия материал: Пейхоук, canva.com

Тагове: ai, IT, информационни технологии, стартъп