Компанията за софтуерни решения P3 Bulgaria развива IT общност в Габрово и планира стажантска програма

02.02.2024 г.2 мин.

P3 Bulgaria, компания за софтуерни решения с фокус върху разработката на продукти, планира разрастването си в Габрово, научи Борса.bg от Dev.bg. Една от основните цели на фирмата е формирането на IT общност в града, както и осигуряването на поле за развитие за млади таланти, привличайки експерти от областта. През 2023 г. P3 Bulgaria отваря новия си офис в комплекс „Сиентиа“, Габрово. Стратегията на компанията за развитие предвижда и сформирането на нови екипи с основен фокус Java и Frontend технологии.

Част от вътрешната политика за набиране на нови кадри в българските офиси на P3 и разрастване на IT общността в Габрово включва подготовката на стажантска програма. Предвижда се за нея да се изискват базови познания в програмирането. 

Планират се също обучения и семинари, които ще са подходящи както за специалисти в сферата, така и за ученици от габровските учебни заведения.

„Един иновативен хъб в централната част на страната звучи като чудесна възможност за местната младеж. Централният Балкан е подходящо място за изграждането на пространство, осигуряващо достойна и предизвикателна среда за професионално развитие”, коментира Марин Кунев, изпълнителен директор в P3 Bulgaria.

Първоначалният фокус на компанията е насочен към набирането на опитни служители, което ще осигури и възможност за планиране на обучения и семинари.

P3 Bulgaria, позната преди като Grafixoft, е част от немската P3 Group, която разполага с 30 локации и близо 2 хил. служители в цял свят. Проектите на групата са с разнообразна насоченост, включително телекомуникация, финансови услуги, публичен сектор и други.

Източник на снимковия материал:  P3 Bulgaria

Тагове: IT, информационни технологии, ИТ, кариера