Индийската ИТ компания Infosys ще открие 500 нови работни места у нас през следващите 4 години

15.11.2023 г.2 мин.

Infosys е втората по големина индийска ИТ компания с над 360 хил. служители в целия свят. Преди броени дни технологичният гигант откри нов център за обслужване на клиенти в София, научи Борса.bg от Today Tech. Компанията планира да разгърне дейността си и да увеличи броя на служителите си в България до 500 човека през следващите 4 години. ИТ фирмата предвижда развиването на редица проекти, свързани с дигитални технологии, като Infosys Cobalt, Cloud Solutions, Data and Insights, Infosys Topaz AI & Automation, IoT, 5G и софтуерно инженерство.

България вече е наложила репутацията си на привлекателен пазар за ИТ сектора, предлагайки развита ИТ инфраструктура, както и голяма общност от местни специалисти с отлични познания в областта на информационните технологии.

Разположен в столицата, новият център на Infosys ще осигури благоприятна среда за компании от различни сектори, като финансови услуги и търговия на дребно. Центърът има потенциала да служи като хъб за идеи, в който се раждат, развиват и разгръщат иновативни решения, базирани на нововъзникващи технологии.

Въпреки ясно дефинираната си стратегия за разширяване за пазарите в EMEA и Европа, Infosys избира София за новия си център поради голямата общност от местни ИТ специалисти. Новата локация ще спомогне за заздравяването на съществуващите взаимоотношения с клиенти на компанията в Европа.

Източник на снимковия материал: canva.com