Бианор Холдинг придобива две нови технологични компании и планира ребрандирането си като Wiser Technology

07.06.2024 г.3 мин.

Бианор Холдинг придоби 100% от технологичната компания Диджитал Лайтс и 51% от пловдивската Прайм Холдинг, с опция за закупуване на останалите 49%, научи Борса.bg от сп. Капитал. След завършването на покупката Холдингът планира и своето ребрандиране като Wiser Technology. Сделката не предвижда юридическо сливане между трите компании, а „вкарването им под общ знаменател“. Предвижда се отделните дружества в групата да продължат в голяма степен да функционират самостоятелно, запазвайки съществуващите си екипи и структури.

„Новата и по-голяма организация ще ни даде възможност да предоставим повече стойност на нашите клиенти и да участваме в по-мащабни стратегически проекти“, коментира Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор Холдинг.

Финализирането на придобиването ще се осъществи след изпълнението на заложени предварително условия в споразуменията, като част от тях са извън контрола на страните. Допълнителните параметри на сделките в настоящия момент не са публично разкрити.

Прайм Холдинг е пловдивска технологична компания, в която влизат 5 дъщерни дружества: Програмиста, АТП, насочена към уеб дизайн, СБНД, която се занимава с продажби на софтуер, Прайм софтуер, развиваща дейност в Сърбия, и Праймдев, закритото дружество в Русия. В отчета от Търговския регистър компанията регистрира повече от 32 млн. лв. консолидирани продажби до 2022 г. 

Софтуерната компания Диджитал Лайтс от своя страна има 10.6 млн. лв. оборот до 2022 г., като дружеството е собственост на Лайтс венчърс.

Димитър Димитров, изпълнителнен директор на Диджитал Лайтс, и Георги Соколов, изпълнителен директор на Прайм Холдинг, ще бъдат предложени за членове на Съвета на директорите на Wiser Technology. Костадин Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на Бианор Холдинг, ще запази водещата си роля, като изпълнителен директор и член на борда на директорите на новия холдинг.

Източник на снимковия материал: canva.com

Тагове: инвестиция, информационни технологии