Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Visteon разширява инженерния си екип в България 25.05.2023 г.

Глобалната технологична компания Visteon разраства екипа си в България, научи Борса.bg. Причината е, че дружеството активно разработва проекти в сферата на електромобилността от началото на 2022 година,като  до края на т.г. Visteon предвижда да наеме двойно повече български инженери за софийския си инженерингов център, който е и най-големият на групата в Европа.

 

 

Новоназначените инженери във Visteon ще се присъединят към екип, който разработва продукти за следващото поколение електромобили с повишен капацитет на батерията, допринасяйки за високата ефективност, сигурност и надеждност на превозните средства. Сред тях са и първите на пазара „умни“ системи за управление на батерията, системи за ефективно разпределение на електрическата енергия, позволяващи високоскоростното зареждане на автомобила и т.нар. „power electronics“, което комбинира системите за зареждане, разпределение и преобразуване на електричество при електромобила.

 

Проектите в сферата на електрификацията допълват богатото портфолио на българския център, което включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

 

Експертизата на екипа в България го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Visteon на глобално ниво. Местният екип на компанията помага за развитието на бъдещите инженери с допълнителни академии, специализирани университети, проф. гимназии и глобалната програма за начинаещи в софтуерната разработка – RISE.

 

Източник на снимковия материал: canva.com 

HR новини

 • България е водеща в Европа по жени специалисти в сектор ИКТ

  Анализ на Евростат показва, че работещите като специалисти по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) са около 9.4 милиона души в Европейския съюз, което представлява 4.6% от общата работна сила в ЕС.

 • Career Show с анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти

  На 18 и 19 май т.г. предстои да се проведе кариерното събитие за IT професионалисти Career Show Tech 2023. В тази връзка организаторите изготвиха анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти от водещите работодатели.

 • Маркетплейс платформата Flip България с нов управител

  Вера Петрова е новоназначеният управител на маркетплейс платформата за търговия с реновирани и сервизирани телефони Flip България, научи Борса.bg от Economy.bg. Г-жа Петрова притежава над 15 години опит в продажбите и бизнес развитието.

 • Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г.

  Победителите в годишния индекс на Career Show ,,Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България" станаха ясни в края на месец април. За да бъдат избрани, кандидатите от ИТ сектора в България се състезаваха за гласовете на публиката.

 • Леони България с нов управляващ директор

  Андрей Косоухов заема длъжността директор на Леони България, научи Борса.bg от Economy.bg. Той има висше образование в сферата на икономиката и опит на ръководни позиции повече от 17 години, като част от тях са в компанията Леони.

 • Предстои двудневно кариерно изложение в Стара Загора

  На 28 и 29 април т.г. ще се състои първото по рода си кариерно изложение „WorkIn Stara Zagora", организирано от община Стара Загора, научи Борса.bg от БТА. По време на двудневния форум ще бъде дадена възможност за среща между търсещите и предлагащите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6