Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Tesla откри първия си офис в Румъния 18.02.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Американската компания Tesla откри първия си офис в Румъния, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Той е разположен в столицата Букурещ.


 

Компанията предвижда изпълнението на още инвестиционни планове в страната. Те ще включват изграждането на нови станции за зареждане на електрически автомобили Supercharger в няколко румънски града – Тимишоара, Сибиу, Питешти и Букурещ. В списъка могат да попаднат още градовете Крайова и Браила. Подобни инвестиции Tesla ще реализира и в съседните на Румъния страни България, Унгария и Сърбия.

 

През септември 2019 г. основателят на компаниите Tesla и SpaceX, Илон Мъск, анонсира в Twitter, че предстои да бъде открито дъщерно дружество на Tesla в Румъния.

 

Tesla присъства на пазара от 2003 г. Освен електромобили, компанията произвежда и продукти за генериране и съхранение на чиста енергия.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

 • ЧЕЗ България получи награда от Employer Branding Awards 2021

  За поредна година ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на b2b Media – Employer Branding Awards 2021. В тазгодишното издание компанията зае трето място в категорията Employer Branding Innovation in Pandemic със своя проект „Енергия за бъдещето“.

 • Един работен ден на Полина Христова от Top Skills Recruiment

  Какво е необходимо, за да бъде процесът по подбор на кадри възможно най-ефективен? Ние можем дадем отговор – нужен е умел медиатор между работодателите и кандидатите. Тази амбициозна, но интригуваща професионална роля успешно изпълнява Полина Христова.

 • Отличиха HR стратегията на R&M България Производство

  На онлайн церемония, която се прове на 12 февруари 2021 г., производствената компания Райхле и Де-Масари България Пръдакшън бе удостоена с приза „HR стратегия на годината“ в конкурса Employer Branding Awards 2021 на B2B Media.

 • Schneider Electric България с приз от Employer Branding Awards

  Schneider Electric България завоюва второ място в категорията Employer of the Year на годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media. Наградите отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд.

 • Каква е била детската мечта на инж. Димитров от Агрополихим?

  Ако между работата и хобито си можем да сложим знак за равенство, а професията надминава очакванията ни, то сме от онези щастливци, които смело могат да заявят, че са реализирали своята детска мечта. Точно както госта в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6