Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

TAB Mak изгражда соларен парк в Северна Македония 20.01.2023 г.

In English  In Macedonian  In Romanian   In Serbian

 

Словенската компания TAB Mak, специализирана в производството на батерии, инсталира третата по големина слънева електроцентрала в Северна Македония, за да произвежда електроенергия. Това научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Соларният парк от 8.4 MW се намира в Пробищип и се разпростира върху 10 ha и разполага с над 15 000 модула и още 6 000 панела, инсталирани на покрива на централата. От правителството на Северна Македония съобщиха, че новото съоръжение ще покрие 25% от необходимата на електроенергия.

 

Северна Македония стартира мерки за икономическа подкрепа за домакинствата и компаниите на обща стойност 760 млн. евро. Страната преминава през енергийна трансформация, която е особено необходима в условията на недостиг на енергия, в които много страни се намират към момента. Държавата води разговори и с Akuo Energy относно проект за слънчева енергия от 400 MW в Щип.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com 

HR новини

 • Арх. Любомир Станиславов е част от управителния съвет на EACN

  Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България, бе избран за член на управителния съвет на European Automotive Cluster Network (EACN), съобщиха за Борса.bg от компанията. Гласуването бе по време на Общо Събрание.

 • Стартира конкурсът на БАУХ за годишни HR награди за 2022

  В началото на месец януари т.г. стартира конкурсът за годишните HR награди 2022 г. на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), научи Борса.bg от асоциацията. Инициативата има за цел да отличи най-иновативните и успешни HR практики в страната.

 • Петър Пекалиев поема управленчески пост в Кауфланд България

  Начело на отдел „Централно управление на недвижимостите“ в Кауфланд България застава г-н Петър Пекалиев, научи Борса.bg. Задачите на г-н Пекалиев ще са насочени към развитието на „One Stop Shopping“ концепцията на веригата, която постепенно трансформира магазините.

 • На 9 февруари 2023 г. в Интерпред ще се проведе HR изложение

  На 9 февруари 2023 г. в Интерпред-СТЦ София ще се проведе специализираното изложение за HR общността „HR Industry“, научи Борса.bg. Събитието ще събере над 30 български и международни компании, доставящи услуги в сферата на човешките ресурси.

 • Теодора Ганчева оглавява корпоративните връзки в Нестле България

  От началото на 2023 г. ръководният пост в отдел „Корпоративни връзки“ в Нестле България заема Теодора Ганчева, научи Борса.bg. Г-жа Ганчева ще определя стратегическата посока на корпоративните връзки и комуникации на компанията у нас.

 • Калина Петкова поема отговорен пост в Schneider Electric

  Калина Петкова заема поста Зонален лидер в отдел „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ в Schneider Electric, съобщиха за Борса.bg от компанията. Г-жа Петкова ще отговаря за комуникациите на глобалния лидер в 15 държави от региона на Югоизточна Европа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6