Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Schneider Electric и Фондация „ДА“ подкрепят семейства в нужда 05.03.2021 г.

Фабриката на Schneider Electric в Пловдив стана основен партньор на проекта на фондация „ДА“ („Джендър алтернативи“) в подкрепа на нуждаещи се семейства и уязвими групи за преодоляване на негативния ефект на COVID-19, съобщиха за Борса.bg от Schneider Electric България.

 

 

Проектът, който е финансиран от Schneider Electric, цели осигуряването на грижи за жертвите на домашно насилие и самотните майки в региона на Пловдив чрез предоставяне на храна, хигиенни комплекти, психологическа и правна подкрепа, както и техника, свързана с обучението на децата.

 

Освен това компанията осигури и техника на деца от семейства в затруднено положение, чрез която те да могат да вземат активно участие в дистанционните учебни занятия.

 

„Да окажем подкрепа за местната общност е част от отговорностите и задачите, които си поставяме сами. Животът на нашия колектив е в тази местна общност и за нас е приоритет да участваме с положителен отпечатък в него и да подкрепяме нуждаещите се хора, деца и семейства, както сме го правели винаги досега“, споделя г-жа Мария Топчийска, управител на „умната“ фабрика на Schneider Electric в Пловдив.

 

Освен участието в учебните занятия, чрез предоставените дигитални устройства децата имат възможност и да развият пълноценни дигитални умения, необходими за съвременния живот. Част от децата са от многодетни семейства, както и от малки населени места, някои от тях се отглеждат от един родител или от по-възрастни роднини. Консултантите на фондация Фондация „ДА“ подпомагат семействата така, че заниманията с предоставената техника да бъдат пълноценни и ефективни.

 

Източник на снимковия материал: Schneider Electric България

HR новини

 • Айгер Инженеринг търси своя нов HR специалист

  Като част от екипа на Айгер Инженеринг ще можете да се запознаете с необятния свят на новите технологии, да усвоите полезни компетентности или да надградите своите познания чрез богатата обучителна програма на компанията.

 • IMI България с материално дарение за МБАЛ – Ботевград

  IMI България за четвърти път оказа своята подкрепа към Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. Дружеството направи дарение на кислородни концентратори за COVID отделението в местното лечебно заведение.

 • Гласувайте за най-влиятелните ИТ личности в България

  Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности в България според класацията на Career Show Index, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе онлайн.

 • Един работен ден на д-р Самуил Бенатов

  Как преминава работното му ежедневие, на какво се базират успешните отношения с клиентите и каква е ролята на защитата на обектите на интелектуална собственост, пред Инженер.bg разказа д-р Самуил Бенатов от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Top Employers Institute за първи път в България

  На 8 април от 14:00 до 18:00 ч. Top Employers Institute за първи път ще се качат на виртуалната сцена на Business Talks Better & Beyond в България, научи Борса.bg от организаторите. Събитието е насочено към всички, които искат да научат глобалните HR трендовe.

 • „Национални дни на кариерата“ ще се проведат виртуално

  На 8 април 2021 г. от 11 часа ще се проведе един от най-големите кариерни форуми у нас - „Национални дни на кариерата“, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово (ТУ-Гарово). Учебното заведение е партньор на събитието.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6