Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Schaeffler разширява производството за автокомпоненти в Румъния 23.03.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian 

 

Румънското дъщерно дружество на немската група Schaeffler планира разширяване на производствените и логистичните си мощности в страната, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Компанията ще се фокусира върху повишаване на производителността и оптимизиране на разходите както в автомобилния, така и в индустриалния сектор.

 

 

През миналата 2019 г. най-голямата инвестиция на Schaeffler в Румъния бе изграждането на нов изпитвателен център, който бе завършен за по-малко от година. Дружеството пранира по-нататъшна работа за разширяване на производствените мощности чрез построяване на нов производствен цех, който трябва да бъде завършен през 2021 г. Очаква се също компанията да стартира ново произвоство на лагери за приложения в железопътния сектор.

 

По данни от изминалата година за румънското поделение на Schaeffler в гр. Брашов работят 5000 служители. В световен мащаб дружеството има присъствие в над 50 държави чрез мрежа от производствени предприятия, съоръжения за научноизследователска и развойна дейност и търговски филиали.

 

Източник на снимковия материал: Schaeffler

HR новини

 • Какво ново предстои да видим на Career Show 2020

  Career Show 2020 предстои на 24 ноември в зала Арена Армеец в столицата. „Освен над 100 български работодатели, търсещи активно нови попълнения за техните екипи, сме Ви подготвили и страхотна програма с ТОП лектори.“, споделиха за Борса.bg организаторите.

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6