Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Schaeffler разширява производството за автокомпоненти в Румъния 23.03.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian 

 

Румънското дъщерно дружество на немската група Schaeffler планира разширяване на производствените и логистичните си мощности в страната, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Компанията ще се фокусира върху повишаване на производителността и оптимизиране на разходите както в автомобилния, така и в индустриалния сектор.

 

 

През миналата 2019 г. най-голямата инвестиция на Schaeffler в Румъния бе изграждането на нов изпитвателен център, който бе завършен за по-малко от година. Дружеството пранира по-нататъшна работа за разширяване на производствените мощности чрез построяване на нов производствен цех, който трябва да бъде завършен през 2021 г. Очаква се също компанията да стартира ново произвоство на лагери за приложения в железопътния сектор.

 

По данни от изминалата година за румънското поделение на Schaeffler в гр. Брашов работят 5000 служители. В световен мащаб дружеството има присъствие в над 50 държави чрез мрежа от производствени предприятия, съоръжения за научноизследователска и развойна дейност и търговски филиали.

 

Източник на снимковия материал: Schaeffler

HR новини

 • Водещи фирми участват в онлайн „Национални дни на кариерата“

  Днес, 25 март 2020 г., продължава форумът „Национални дни на кариерата“ – 2020, който тази година се провежда в онлайн формат в три поредни дни – от 24 до 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Срещата си с компаниите потребителите могат да осъществят чрез чат интервюта.

 • Commerzbank наема IT специалисти за офиса си в София

  Още в края на 2019 г. водещата немска банка Commerzbank обяви, че обмисля откриването на IT хъб България. До края на 2020 г. банката планира да разкрие 100 работни места в столицата, които да достигнат 400 до края на 2022 г., научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Career Show ви кани на „Онлайн HR кафе“

  Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии „Online HR Café: Home office discussion“, с цел обмяна на опит и добри практики между специалистите по Човешки ресурси и улеснено справянето с извънредната ситуация в страната.

 • Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България

  Лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере защо, екипът на Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той.

 • Инж. Топчийска – дамата начело на Smart Factory на Шнайдер

  В своята кариера инж. Мария Топчийска работи в редица български и чуждестранни предприятия, както и като външен консултант на Schneider Electric. Преди две години заема позицията мениджър „Индустриализация и поддръжка“ в производствената компания.

 • Един работен ден на инж. Илчев от Костал

  Работата в Костал среща инж. Илчев с екип, в който взаимната подкрепа е условие за отличното изпълнение на работните задължения, а предизвикателствата са част от създаването на иновативни решения и път към индивидуалното професионално израстване.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6