Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Qcells планира голяма инвестиция за изграждане на заводи в САЩ 20.01.2023 г.

Южнокорейският производител на слънчеви панели Qcells (Kю Селс) планира да инвестира над 2.5 млрд. долара за изграждане на заводи в американския щат Джорджия, научи Борса.bg. Qcells ще построи завод в Картърсвил, САЩ, където ще работят 2000 души.

 

 

Строителството на новото производствено съоръжение ще стартира съвсем скоро, а производството – преди края на 2024 г. Компанията обяви и трета фаза на своя завод в щата Далтън, който вече е най-големият производител на Западното полукълбо.

 

„Ние се стремим да разширим допълнително нашите инвестиции в нисковъглеродна слънчева енергия, като в същото време водим индустрията до изцяло произведени в Америка, решения за чиста енергия“,  сподели Джъстин Лий, който е изпълителен директор на Qcells.

 

В завода в Картърсвил ще се сглобяват слънчеви панели, силициеви блокове, както и слънчеви клетки, като ще се изпозлзва полислиций, произведен в завода в щата Вашингтон, вместо внесен от Китай.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com

HR новини

 • Арх. Любомир Станиславов е част от управителния съвет на EACN

  Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България, бе избран за член на управителния съвет на European Automotive Cluster Network (EACN), съобщиха за Борса.bg от компанията. Гласуването бе по време на Общо Събрание.

 • Стартира конкурсът на БАУХ за годишни HR награди за 2022

  В началото на месец януари т.г. стартира конкурсът за годишните HR награди 2022 г. на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), научи Борса.bg от асоциацията. Инициативата има за цел да отличи най-иновативните и успешни HR практики в страната.

 • Петър Пекалиев поема управленчески пост в Кауфланд България

  Начело на отдел „Централно управление на недвижимостите“ в Кауфланд България застава г-н Петър Пекалиев, научи Борса.bg. Задачите на г-н Пекалиев ще са насочени към развитието на „One Stop Shopping“ концепцията на веригата, която постепенно трансформира магазините.

 • На 9 февруари 2023 г. в Интерпред ще се проведе HR изложение

  На 9 февруари 2023 г. в Интерпред-СТЦ София ще се проведе специализираното изложение за HR общността „HR Industry“, научи Борса.bg. Събитието ще събере над 30 български и международни компании, доставящи услуги в сферата на човешките ресурси.

 • Теодора Ганчева оглавява корпоративните връзки в Нестле България

  От началото на 2023 г. ръководният пост в отдел „Корпоративни връзки“ в Нестле България заема Теодора Ганчева, научи Борса.bg. Г-жа Ганчева ще определя стратегическата посока на корпоративните връзки и комуникации на компанията у нас.

 • Калина Петкова поема отговорен пост в Schneider Electric

  Калина Петкова заема поста Зонален лидер в отдел „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ в Schneider Electric, съобщиха за Борса.bg от компанията. Г-жа Петкова ще отговаря за комуникациите на глобалния лидер в 15 държави от региона на Югоизточна Европа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6