Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Palfinger стартира изграждане на фабрика в Ниш, Сърбия 19.01.2023 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Изграждането на фабрика за машинни елементи на австрийската компания Palfinger в Ниш, Сърбия, е планирано да започне още през 2023 г., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Стойността на инвестицията е 35 млн. евро.

 

 

Palfinger е австрийска компания, която след преговори със сръбското правителство, Агенцията за развитие и град Ниш получи държавна земя от около 7 ha, разположена в непосредствена близост до фабриката Zumtobel. На него дружеството планира да изгради завод за производство на машинни части, като за целта ще наеме 375 работници.

 

Инвестицията е обявена за проект от ключово значение за Република Сърбия.

 

Освен това в ход е изграждането на фабриката на Yusei Machinery, китайска компания, която е доставчик на компоненти за Xingyu Automotive Lighting Systems. Общата стойност на проекта е 20 млн. евро.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com 

HR новини

 • Арх. Любомир Станиславов е част от управителния съвет на EACN

  Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България, бе избран за член на управителния съвет на European Automotive Cluster Network (EACN), съобщиха за Борса.bg от компанията. Гласуването бе по време на Общо Събрание.

 • Стартира конкурсът на БАУХ за годишни HR награди за 2022

  В началото на месец януари т.г. стартира конкурсът за годишните HR награди 2022 г. на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), научи Борса.bg от асоциацията. Инициативата има за цел да отличи най-иновативните и успешни HR практики в страната.

 • Петър Пекалиев поема управленчески пост в Кауфланд България

  Начело на отдел „Централно управление на недвижимостите“ в Кауфланд България застава г-н Петър Пекалиев, научи Борса.bg. Задачите на г-н Пекалиев ще са насочени към развитието на „One Stop Shopping“ концепцията на веригата, която постепенно трансформира магазините.

 • На 9 февруари 2023 г. в Интерпред ще се проведе HR изложение

  На 9 февруари 2023 г. в Интерпред-СТЦ София ще се проведе специализираното изложение за HR общността „HR Industry“, научи Борса.bg. Събитието ще събере над 30 български и международни компании, доставящи услуги в сферата на човешките ресурси.

 • Теодора Ганчева оглавява корпоративните връзки в Нестле България

  От началото на 2023 г. ръководният пост в отдел „Корпоративни връзки“ в Нестле България заема Теодора Ганчева, научи Борса.bg. Г-жа Ганчева ще определя стратегическата посока на корпоративните връзки и комуникации на компанията у нас.

 • Калина Петкова поема отговорен пост в Schneider Electric

  Калина Петкова заема поста Зонален лидер в отдел „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ в Schneider Electric, съобщиха за Борса.bg от компанията. Г-жа Петкова ще отговаря за комуникациите на глобалния лидер в 15 държави от региона на Югоизточна Европа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6