Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Румъния ще закупи 62 електрически влака за къси разстояния

  27.05.2022 г. Румъния ще закупи 62 електрически влака за къси разстояния

  Румънският министър на транспорта Сорин Гриндяну заяви, че търгът за закупуване на 62 електрически влака за къси разстояния е отново в сила. Те ще заменят остарелите електрически влакове и дизелови локомотиви, които се използват в момента, научи Борса.bg.

 • БАВ организира дискусионен форум за ВИК отрасъла на 14 юни

  26.05.2022 г. БАВ организира дискусионен форум за ВИК отрасъла на 14 юни

  Българска асоциация по водите (БАВ) организира дискусионен форум на тема Европейско финансиране и финансови инструменти в отрасъл ВиК. Събитието ще се проведе 14 юни 2022 г. в Гранд Хотел Милениум, гр. София, научи Борса.bg от Асоциацията. Темите, на които ще се обърне внимание, са свързани с необходимите инвестиции, текущи програми, механизми за финансиране от ЕС и финансови инструменти за ВиК инфраструктурата.

 • Cиpмa Xoлдинг щe финaнcиpa бългapcĸи cтapтъпи с 400 хил. евро

  26.05.2022 г. Cиpмa Xoлдинг щe финaнcиpa бългapcĸи cтapтъпи с 400 хил. евро

  Бългapcĸaтa coфтyepнa ĸoмпaния Cиpмa Гpyп Xoлдинг cъздaдe инĸyбaтopa зa cтapтиpaщи пpeдпpиeмaчи Ѕіrmа Vеnturе Lаb, който, в партньорство с фонда Іnnоvаtіоn Саріtаl, щe пoдĸpeпи тexнoлoгични cтapтъпи oт Бългapия c финaнcиpaнe в общ paзмep дo 400 хил. eвро.

 • Конкурсът „Стартирай 4.0“ бе отличен с награда от КРИБ

  25.05.2022 г. Конкурсът „Стартирай 4.0“ бе отличен с награда от КРИБ

  На 19 май 2022 г. бе проведена церемония по повод връчването на годишните награди на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). А Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) отличи конкурса „Стартирай 4.0“.

 • Atlantic Stark ще изгради нова фабрика за снакс Смоки в Белград

  25.05.2022 г. Atlantic Stark ще изгради нова фабрика за снакс Смоки в Белград

  Сръбската компания Atlantic Stark подписа споразумение за разширяване на сътрудничеството си със спортната зала Белград Арена и обяви изграждането на нова фабрика за популярния снакс Смоки в Белград. Споразумението бе подписано от Горан Грбович.

 • Стартира архитектурния конкурс „Свързани пространства"

  20.05.2022 г. Стартира архитектурния конкурс „Свързани пространства"

  На 11 май 2022 г. бе даден старта на второто издание на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”, организиран от представителството на Deceuninck за България, съобщиха за Борса.bg от компанията. Конкурсът има за цел да отличи най-добрите проекти.

 • Конкурс на Шнайдер Електрик бе отличен на b2b Green awards

  20.05.2022 г. Конкурс на Шнайдер Електрик бе отличен на b2b Green awards

  Конкурсът „Стартирай 4.0“, организиран от Шнайдер Електрик България, спечели първа награда в категория „Зелена инициатива“ за 2022 г. на b2b Green awards, съобщиха за Борса.bg от компанията. Това е първият по рода си у нас конкурс за дигитална трансформация.

 • Envipco вложи над 2 млн. евро във фабрика за рециклиране

  21.05.2022 г. Envipco вложи над 2 млн. евро във фабрика за рециклиране

  Холандската компания Envipco завърши инвестиция от над 2 милиона евро във фабрика в Румъния за интелигентни машини за рециклиране и машини за обратен вендинг, които приемат пластмаса и връщат пари на потребителя, научи Борса.bg.

 • Алкалоид инвестира в нова фабрика за хемодиализни препарати

  20.05.2022 г. Алкалоид инвестира в нова фабрика за хемодиализни препарати

  Новата фабрика на Алкалоид за производство на концентрати за хемодиализа, заедно с необходимите складови помещения за суровини, опаковки и готови продукти, заема площ от 2600 m2. Изграждането на съоръжението се извършва в съответствие със строгите стандарти.

 • Екипът на Роберт Бош облагороди Софийския зоопарк

  20.05.2022 г. Екипът на Роберт Бош облагороди Софийския зоопарк

  Роберт Бош, направление Електроинструменти, част от групата Bosch, взе участие в доброволческа акция за облагородяване на Софийския зоопарк. Доброволците се заеха със засаждането на дръвчета, боядисване на пейки и огради, както и почистването на алеи. Инициативата се състоя през изминалия уикенд (14.05.2022-15.05.2022г.) и в нея се включиха близо 100 представители на компанията и техните деца, научи още Борса.bg.

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6