Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Next.e.GO планира да произвежда електромобили в България

  12.07.2021 г. Next.e.GO планира да произвежда електромобили в България

  Next.e.GO планира да инвестира 140 млн. евро в производството на електромобили в базата на завод „Балкан“ край Ловеч. Πpeдвиждa ce в зaвoдa дa имa пpoизвoдcтвo c пo-гoлямa дoбaвeнa cтoйнocт. Oчaĸвa ce също дa бъдaт разкрити 1000 нoви paбoтни мecтa.

 • Модернизират жп линията Пловдив – Бургас

  12.07.2021 г. Модернизират жп линията Пловдив – Бургас

  В проекта е включено подновяване на сигнализацията в 18 гари, изграждане на нова система за диспечерско управление на влаковото движение и системи за видеонаблюдение, нова система за влакова защита ETCS в участъка Маноле – Бургас.

 • ABB и Axpo разработват инсталации за зелен водород в Италия

  09.07.2021 г. ABB и Axpo разработват инсталации за зелен водород в Италия

  ABB обедини сили с най-големия производител на възобновяема енергия в Швейцария Axpo за разработване на модулни инсталации за производство на зелен водород в Италия. Първоначалните дейности ще включват предварителни проучвания.

 • Paysafe отвори нов офис във Варна

  09.07.2021 г. Paysafe отвори нов офис във Варна

  Компанията Рауѕаfе, която е специализирана в разработването на дигитални платежни решения, oтвopи нов офис, paзпoлoжeн нa площ от 1600 кв.м. в бизнec cгpaдaтa Vаrnа Тоwеrѕ във Bapнa. В момента компанията тъpcи coфтyepни paзpaбoтчици ...

 • Изграждат регионален индустриално-технологичен парк в Крушевац

  08.07.2021 г. Изграждат регионален индустриално-технологичен парк в Крушевац

  Регионалният индустриално-технологичен парк ще бъде изграден върху парцел от 1.6 ha. Съоръжението с площ от 10 008 кв.м. ще бъде разделено на три части – административна сграда, полуотворена изложбена площ и модулна зала.

 • Дронове на Drоnаmісѕ ще доствят пратки от 2022 г.

  07.07.2021 г. Дронове на Drоnаmісѕ ще доствят пратки от 2022 г.

  От 2022 год. бeзпилoтните caмoлeти на българската компания Drоnаmісѕ ще бъдат използвани от вoдeщaтa лoгиcтичнa ĸoмпaния Неllmаnn за дocтaвĸи нa жизнeнoвaжни cтoĸи в Eвpoпa. Целта е да се заобиколят твъpдe дългитe вepиги нa дocтaвĸи.

 • EVN Македония получи награда за проект за дуално обучение

  06.07.2021 г. EVN Македония получи награда за проект за дуално обучение

  EVN Македония спечели наградата „Лидер на целите за устойчиво развитие“. Компанията кандидатства с проект за дуално обучение – програмата „20-20-20“, която се реализира от 2017 г. в партньорство с техническите гимназии в Скопие и Гостивар.

 • Aqua Bilbor инвестира около 10 млн. евро в завода си

  05.07.2021 г. Aqua Bilbor инвестира около 10 млн. евро в завода си

  Инвестицията включва закупуване на земя за увеличаване на капацитета на производство и съхранение, разработване на нови водоизточници, както и закупуване на оборудване. Очаква се годишният производствен капацитет на компанията да нарасне до над 100 млн.

 • ЧЕЗ България с две отличия на Годишните награди на БФБЛ

  02.07.2021 г. ЧЕЗ България с две отличия на Годишните награди на БФБЛ

  ЧЕЗ България спечели първо място в категорията „Инвеститор в знанието" и трето място в новоучредената категория „Многообразие на работното място" на Годишните награди за отговорен бизнес 2020, които бяха раздадени от Българския форум на бизнес лидерите.

 • Melexis България ще открие новата си сграда през септември

  02.07.2021 г. Melexis България ще открие новата си сграда през септември

  През септември т.г. Melexis ще открие новата си сграда в София. Тя ще бъде с площ от 15 000 кв.м., а инвестицията в нея възлиза на 75 млн. евро, научи Борса.bg от компанията. В новата сграда ще бъде разположено научноизследователското и производственото звено на дружеството.

HR новини

 • Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021

  Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021, което ще се проведе на 9 септември т.г. в Интер Експо Център в София. Той ще запознае гостите на форума с темата за „Глобалните трендове по роботика и автоматизация и къде се намира България“. Лекцията ще се проведе между 13:00 и 13:20 ч.

 • ManPower България: В кои сектори ще има ръст в заетостта

  Работодателите от сектор „Производство“ планират най-големи промени в заетостта – близо 30% споделят, че ще наемат повече хора през следващата година, считат от водещата HR компания ManpowerGroup България относно тенденциите в пазара на труда.

 • Кои работни процеси ще бъдат автоматизирани?

  Управителят на водещата българска компания за подбор на персонал и фирмени консултации NSR – HR & Consulting, г-н Тодор Терзиев, коментира какви ще бъдат промените на пазара на труда в резултат на роботизацията и в кои процеси тя ще има най-голямо влияние.

 • Какви ще са промените на пазара на труда заради роботизацията?

  С г-н Димитър Иванов, търговски и оперативен директор на компанията, специализирана в предоставянето на услуги по управление на човешките ресурси – Адеко България, дискутирахме какво ще бъде влиянието на роботизацията върху техническите професии.

 • Валтер Волф е новият председател на УС на Kaufland България

  От 1 декември т.г. председател на Управителния съвет на Kaufland България ще бъде Валтер Волф, който към момента е прокурист „Верига за управление на доставките“ в България. Валтер Волф работи като директор „Управление веригата на доставки“ в Kaufland България.

 • Top Skills Recruitment ще участва на Тук-Там Кошер 2021

  „Посетете щанда ни и се запознайте с нашите специалисти по подбор на персонал, които ще Ви очакват с подаръци, игри и кариерни съвети. Ще ни разпознаете отдалече, само потърсете жълтия щанд, № 52!“, отправиха своята покана от Top Skills Recruitment.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6