Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Витаминка АД постигна положителни финансови резултати за 2022 г.

  21.03.2023 г. Витаминка АД постигна положителни финансови резултати за 2022 г.

  Северномакедонската компания за хранителни продукти Витаминка АД постигна нетна печалба от 29 478 хиляди денара за периода януари – декември 2022 г., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. През 2022 г. не са регистрирани промени в счетоводните политики.

 • GGF одобри заем за слънчевата електроцентрала Blue 1 в Албания

  20.03.2023 г. GGF одобри заем за слънчевата електроцентрала Blue 1 в Албания

  Фондът Green for Growth (GGF) заяви, че е отделил заем от 28 милиона евро за изграждането и експлоатацията на слънчевата електроцентрала Blue 1 във Фиер, Западна Албания. Сумата ще покрие 75% от разходите за съоръжението.

 • Кауфланд България се включи в инициатива за повече зелени площи

  17.03.2023 г. Кауфланд България се включи в инициатива за повече зелени площи

  Столична Община организира инициативата „Гора в квартала“. Проектът стартира от софийския квартал „Младост 1“, където в междублоковото пространство бяха засадени 17 брези, научи Борса.bg. A като част от корпоративната си социална отговорност.

 • Фесто Производство участва в кампания за кръводаряване

  17.03.2023 г. Фесто Производство участва в кампания за кръводаряване

  Българското производствено дружество Фесто Производство, част от международния технологичен концерн Festo, организира първата кампания за кръводаряване „Дари кръв – тя спасява човешки живот“ за тази година, научи Борса.bg от компанията.

 • Македонската ATS Group бе сред изложители на IDEH 2023

  17.03.2023 г. Македонската ATS Group бе сред изложители на IDEH 2023

  И тази година северномакедонската компания ATS Group представи своите продукти на IDEH 2023 в Абу Даби, Обединени арабски емирства (ОАЕ), научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. IDEH е най-големият панаир на отбранителната индустрия в Близкия изток.

 • Българската финтех компания Payhawk е оценена на 1 млрд. доларa

  16.03.2023 г. Българската финтех компания Payhawk е оценена на 1 млрд. доларa

  Българската финтех компания Payhawk се превърна в първия роден „еднорог“ стартъп, оценен на 1 млрд. долара, което се дължи и на инвестицията от 100 млн. долара, научи Борса.bg от Economic.bg. Рунд „Б“ бе стартиран през ноември 2021 г.

 • Приходите на румънската компания ROCA са се увеличили през 2022

  16.03.2023 г. Приходите на румънската компания ROCA са се увеличили през 2022

  ROCA Industry, първият румънски холдинг от компании за строителни материали, стартиран от ROCA Investments, съобщи, че комбинираните му приходи са се увеличили с 24% на годишна база до 388 милиона леи (почти 80 милиона евро) на ниво група през 2022 г.

 • Железопътен проект в Сърбия ще бъде завършен до края на 2024г.

  15.03.2023 г. Железопътен проект в Сърбия ще бъде завършен до края на 2024г.

  Изграждането на бързата железопътна линия Нови Сад – Суботица ще бъде завършено, както е планирано, до края на 2024 г., обяви Горан Весич, сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата, след среща на работната група.

 • Глaвбoлгapcтpoй със зaвoд ĸpaй Πазарджик, България

  14.03.2023 г. Глaвбoлгapcтpoй със зaвoд ĸpaй Πазарджик, България

  Глaвбoлгapcтpoй Πpифaб, чacт oт cтpyĸтypaтa нa Глaвбoлгapcтpoй, oтĸpи oфициaлнo зaвoдa cи зa пpeдвapитeлнo нaпpeгнaти cтoмaнoбeтoнни ĸoнcтpyĸции ĸpaй Πaзapджиĸ, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Инвecтициятa e зa нaд 10 милиoнa лeвa.

 • Тирана ще бъде домакин на високотехнологична конференция

  13.03.2023 г. Тирана ще бъде домакин на високотехнологична конференция

  Между 20 и 22 март 2023 г. албанската столица Тирана ще бъде домакин на високотехнологична конференция, която се очаква да привлече участници от цял свят, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Конференцията, която ще се проведе в конгресния център на града.

HR новини

 • България е водеща в Европа по жени специалисти в сектор ИКТ

  Анализ на Евростат показва, че работещите като специалисти по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) са около 9.4 милиона души в Европейския съюз, което представлява 4.6% от общата работна сила в ЕС.

 • Career Show с анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти

  На 18 и 19 май т.г. предстои да се проведе кариерното събитие за IT професионалисти Career Show Tech 2023. В тази връзка организаторите изготвиха анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти от водещите работодатели.

 • Маркетплейс платформата Flip България с нов управител

  Вера Петрова е новоназначеният управител на маркетплейс платформата за търговия с реновирани и сервизирани телефони Flip България, научи Борса.bg от Economy.bg. Г-жа Петрова притежава над 15 години опит в продажбите и бизнес развитието.

 • Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г.

  Победителите в годишния индекс на Career Show ,,Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България" станаха ясни в края на месец април. За да бъдат избрани, кандидатите от ИТ сектора в България се състезаваха за гласовете на публиката.

 • Леони България с нов управляващ директор

  Андрей Косоухов заема длъжността директор на Леони България, научи Борса.bg от Economy.bg. Той има висше образование в сферата на икономиката и опит на ръководни позиции повече от 17 години, като част от тях са в компанията Леони.

 • Предстои двудневно кариерно изложение в Стара Загора

  На 28 и 29 април т.г. ще се състои първото по рода си кариерно изложение „WorkIn Stara Zagora", организирано от община Стара Загора, научи Борса.bg от БТА. По време на двудневния форум ще бъде дадена възможност за среща между търсещите и предлагащите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6