Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Алкалоид стартира нова инвестиция на стойност 1.3 млн. евро

  12.07.2022 г. Алкалоид стартира нова инвестиция на стойност 1.3 млн. евро

  Последната инвестиция на Алкалоид Скопие в складови площи за фармацевтични суровини и първични опаковки е модерно и безопасно решение за съхранение, направено в съответствие с препоръките за добра производствена практика.

 • АББ България с ново решение в посока на енергийна ефективност

  08.07.2022 г. АББ България с ново решение в посока на енергийна ефективност

  АББ България инсталира облачното решение ABB AbilityTM Energy и Asset Manager в своите две производствени бази за продукти ниско и средно напрежение в клон Раковски, научи Борса.bg от компанията. Това ще позволи на съоръженията да консумират по-малко енергия.

 • Електрохолд представи плановете си за област Ловеч

  08.07.2022 г. Електрохолд представи плановете си за област Ловеч

  Електрохолд България (до скоро ЧЕЗ България) и местната власт на област Ловеч проведоха работно заседание, научи Борса.bg от компанията. Обсъжданите теми бяха насочени към развитието на електроразпределителната мрежа в областта.

 • САЩ отпуска финанси на Румъния за мини реакторни електроцентрали

  08.07.2022 г. САЩ отпуска финанси на Румъния за мини реакторни електроцентрали

  Правителството на Съединените щати и американската компания NuScale Power ще финансират с 14 млн. долара в проектните проучвания за инсталиране на централи от типа SMR (малък модулен реактор) в Румъния, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • Производството на „зелена“ енергия в Сев. Македония е нараснало

  07.07.2022 г. Производството на „зелена“ енергия в Сев. Македония е нараснало

  През изминалата година производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници в Северна Македония се е увеличило с 14.7% спрямо 2020 г. Производството на въглищни електроцентрали от своя страна е спаднало със 17.1%.

 • GlobalFoundries разширява инженерния си екип в България

  06.07.2022 г. GlobalFoundries разширява инженерния си екип в България

  GlobalFoundries, водеща компания в производството на чипове, разширява екипа си в България. Към момента около 250 души, основно инженери, работят за компанията в страната, като през следващите 2 години се предвижда да достигнат 350.

 • АQ Grоuр ще открие ново предприятие в Перник

  05.07.2022 г. АQ Grоuр ще открие ново предприятие в Перник

  Швeдcĸият пpoизвoдитeл нa индycтpиaлни ĸoмпoнeнти АQ Grоuр щe разшири своя бизнес с инвестиция от 5 млн. eвpo. Компанията ще закупи терен за предприятие в Перник, който е с площ от 22 000 m², научи Борса.bg. Предвижда се фaбpиĸaтa дa пpoизвeждa ĸopпycи.

 • Florence Healthcare получи инвестиции в размер на 27 млн. долара

  05.07.2022 г. Florence Healthcare получи инвестиции в размер на 27 млн. долара

  Американската компания Florence Healthcare с офис в Белград (Сърбия), която организира документацията за клинични изследвания, като по този начин позволява дигиталната им връзка с клиентите, си подсигури нови инвестиции в размер на 27 млн. щатски долара.

 • Liebherr открива ново предприятие в Тракия икономическа зона

  01.07.2022 г. Liebherr открива ново предприятие в Тракия икономическа зона

  Днес, 01 юли 2022г., се състоя официалното откриване на новия, трети завод на Lіеbhеrr в България, научи Борса.bg. Той се намира в Тракия икономическа зона край Пловдив. Инвестицията е на стойност над 17 млн. евро, като в тази сума е включен и трансферът.

 • Photon Energy Group изгражда соларна централа в Румъния

  01.07.2022 г. Photon Energy Group изгражда соларна централа в Румъния

  Компанията Photon Energy Group, специализирана в решенията за соларна енергия и чиста вода, стартира изграждането на фотоволтаична централа с капацитет 5.7 MWp в Румъния, с което ще разшири капацитета на соларното си портфолио в страната до 32 MWp.

HR новини

 • Маргарета Сайлер ще говори на The Future of Work 2022

  Сред лекторите на предстоящата през октомври конференция The Future of Work Summit: Creating Change ще бъде г-жа Маргарета Сайлер, работила като старши HR мениджър в Tesla, научи Борса.bg от Karieri.bg. Тя е един от авторите на книгата Culture Up.

 • Manpower България ще излъчи поредния епизод на Клуб HR Navigator

  На 17 септември от 9:30 ч. Manpower България ще излъчи поредния епизод от поредицата „Клуб HR Navigator“, научи Борса.bg от компанията. Дискусията ще бъде на тема „Diversity and inclusion – двигатели на промяната в съвременната бизнес култура“.

 • Станете част от водещото кариерно експо Career Show 2022

  Предстои водещото кариерно събитие за квалифицирани кадри Career Show 2022. Форумът ще се проведе хибридно – на живо на 20 септември в Sofia Event Center, мол Парадайс и онлайн на 21 септември, информираха за Борса.bg организаторите.

 • Даниела Йорданова застава начело на Nestle за югоизточния пазар

  От началото на септември г-жа Даниела Йорданова заема поста бизнес мениджър „Шоколадови изделия“ за югоизточния пазар в Nestle, научи Борса.bg от компанията. Назначението на ръководната длъжност е резултат от доказания ѝ професионализъм.

 • Невена Милева от Мултивак България Продакшън за успешния HR

  Във взаимоотношенията работодател-служител успешният HR специалист следва да балансира и да намира начин за поднасяне и на добрите новини, и на негативните. Така смята г-жа Невена Милева от „Мултивак България Продакшън“ ЕООД, научи Борса.bg от Инженер.bg.

 • Мелексис България ще бъде част от Тук – Там Kошер 2022

  Мелексис България (Melexis) ще се включи в кариерния форум Тук – Там Kошер 2022, научи Борса.bg. В рамките на събитието, което ще се състои на 16 септември в Интер Експо Център – София, успели българи от цял свят ще разкажат своите истории за смели иновации.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6