Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • ЕБВР и Стопанска банка подкрепят малкия бизнес в Сев. Македония

  15.06.2022 г. ЕБВР и Стопанска банка подкрепят малкия бизнес в Сев. Македония

  Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) одобри кредитна линия за Стопанска банка, която ще бъде от полза за малките и средни предприятия (МСП) в Северна Македония, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • Schneider Electric разширява автоматизираната фабрика в Пловдив

  15.06.2022 г. Schneider Electric разширява автоматизираната фабрика в Пловдив

  Schneider Electric инвестира над 60 млн. евро в разширение на „умната“ си фабрика в гр. Пловдив, съобщиха за Борса.bg от компанията. Инвестицията обхваща разширение на сградата на завода с 3000 m² и увеличение на производствените мощности.

 • Melexis откри нова високотехнологична сграда у нас

  15.06.2022 г. Melexis откри нова високотехнологична сграда у нас

  Инженерната компания в сферата на микроелектрониката Melexis откри своята нова високотехнологична сграда в гр. София, научи Борса.bg от компанията. Инвестицията възлиза на стойност 75 млн. евро. На церемонията по откриването присъства Десислава Бонева.

 • Intuitive ще инвестира в производство на 3D ендоскопи в Първомай

  14.06.2022 г. Intuitive ще инвестира в производство на 3D ендоскопи в Първомай

  Производствена база в Първомай, област Пловдив, България, ще бъде построена благодарение на инвeстиция на стойност 80 млн. лв. от страна на високотехнологичната компания Intuitive, лидер в разработката на техника за роботизирана хирургия, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • ВиК – Плевен планира да модернизира 82 km ВиК мрежи

  10.06.2022 г. ВиК – Плевен планира да модернизира 82 km ВиК мрежи

  ВиК – гр. Плевен ще инвестира над 17 млн. лв. от собствените си средства в модернизиране на ВиК мрежата в новия регулаторен период, научи Борса.bg от Български ВиК холдинг. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри бизнес плана за развитие на дружеството.

 • Chimcomplex придоби акционерен капитал в инженерингова компания

  11.06.2022 г. Chimcomplex придоби акционерен капитал в инженерингова компания

  Chimcomplex – най-големият химически завод в Румъния, обяви, че е придобил 94.4% от акционерния капитал на компанията Sistemplast Râmnicu Vâlcea, специализирана в предоставянето на интегрирани решения за проектиране и строителство.

 • Мокрин, Северен Банат, е първото дигитално селище в Сърбия

  10.06.2022 г. Мокрин, Северен Банат, е първото дигитално селище в Сърбия

  Село Мокрин, намиращо се в област Северен Банат, стана първото дигитално село в Сърбия, научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Институтът BioSense, къщата на идеите Mokrin House и Delta Company са организациите, които стартираха тригодишния проект.

 • Северна Македония стартира проект за обновяване на ВЕЦ-овете си

  08.06.2022 г. Северна Македония стартира проект за обновяване на ВЕЦ-овете си

  Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обяви старта на проект за обновяване на осем големи водноелектрически централи в страната, който трябва да бъде изпълнен до 2026 г. Очакваната инвестиция възлиза на около 29 млн. евро.

 • БАН разработват еко проект за тролейбус, задвижван от водород

  07.06.2022 г. БАН разработват еко проект за тролейбус, задвижван от водород

  Учени от БАН разработват проект за тролейбус, който се задвижва на водород. Той е част от изпълнението на Националната научна програма „Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита – ЕПЛЮС”, осъществявана под ръководството на БАН и финансирана от МОН, научи Борса.bg.

 • Nеxt.е.GО ще построи завод за електромобили в гр. Ловеч

  07.06.2022 г. Nеxt.е.GО ще построи завод за електромобили в гр. Ловеч

  НЕКСТ.Е.ГО.България АД Ловеч е подала инвестиционно намерение в РИОСВ – Плевен, според което дружеството възнамерява да построи инoвaтивeн зaвoд зa cглoбявaнe нa eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили в гр.Лoвeч, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6