Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Роботите ще заместят ли хората? Вижте резултатите от анкетата ни

  21.08.2021 г. Роботите ще заместят ли хората? Вижте резултатите от анкетата ни

  Ако сте от читателите, които редовно „разлистват“ виртуалните ни страници, сигурно сте попаднали на проучването на тема „Мишките“ замениха книжките! Инженер.bg пита къде роботите ще заместят хората?“, в което екипът ни вложи много усилия през юли.

 • БАВ ще проведе международна конференция за загубите на вода

  20.08.2021 г. БАВ ще проведе международна конференция за загубите на вода

  На 23 и 24 септември 2021 г. в Слънчев бряг ще се проведе десетото издание на Международната конференция „Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи“, съобщиха за Борса.bg организаторите от Българската асоциация по водите (БАВ). Събитието е насочено към ръководители и експерти от ВиК сектора, както и за фирми-доставчици на съответното оборудване за борба с течовете по мрежата.

 • Schneider Electric ще подкрепи 2019 семейства от Пловдив

  20.08.2021 г. Schneider Electric ще подкрепи 2019 семейства от Пловдив

  Лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric стартира втората фаза на социално отговорната си инициатива #ДариЕнергия. Целта на кампанията е борбата с енергийната бедност.

 • Стартира третото издание на „Български архитектурни награди“

  19.08.2021 г. Стартира третото издание на „Български архитектурни награди“

  Конкурсът има за цел да популяризира най-стойностните реализирани архитектурни проекти у нас, както и да отличат техните автори – архитектите и уникалността на идеята им с акцент върху качеството на архитектурата, естетиката, използваните иновации. Материалите за участие в състезанието се подават до 19 септември 2021 г.

 • В три сгради в Габрово е инсталирана система за мониторинг

  19.08.2021 г. В три сгради в Габрово е инсталирана система за мониторинг

  Модерна система за мониторинг ще следи енергийните потоци в детска градина „Първи юни“, Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и Начално училище „Васил Левски“. Монтирана е полева автоматика, температурни сензори и отчитащи устройства и др.

 • IT центърът Schwarz IT Romania придоби Lidl Digital Romania

  19.08.2021 г. IT центърът Schwarz IT Romania придоби Lidl Digital Romania

  Schwarz IT INT Holding притежава богат опит в разработването и внедряването на цялостни многоканални решения за електронна търговия. Компанията специализира в интегрирането на различни начини на плащане, включително Paypal, SEPA и BNP.

 • Шнайдер Електрик организира събитие, посветено на EcoStruxure

  18.08.2021 г. Шнайдер Електрик организира събитие, посветено на EcoStruxure

  На 31 август 2021 г. Шнайдер Електрик България организира специално безплатно събитие под наслов „Шнайдер Електрик и EcoStruxure – архитектурата за дигитализация на приложения и процеси“, което е насочено към членовете и партньорите на PARA.

 • Обсъдиха създаването на логистичен хъб на Аржентина в ТИЗ

  18.08.2021 г. Обсъдиха създаването на логистичен хъб на Аржентина в ТИЗ

  Създаването на логистичен хъб на Аржентина в зона Марица на Тракия икономическа зона и „зелените“ енергийни политики обсъдиха заместник-министърът на външните работи г-жа Зарица Динкова и посланикът на Аржентина заедно с екипа на ТИЗ.

 • ЕБВР предлага 2 млн. eвро заеми за зелени инвестиции в Македония

  18.08.2021 г. ЕБВР предлага 2 млн. eвро заеми за зелени инвестиции в Македония

  От сумата могат да бъдат отпускани заеми както на физически лица, така и на компании, които планират зелени проекти в жилищния сектор. Финансирането ще бъде осъществено чрез Механизма за финансиране на зелената икономика на Западните Балкани (WB GEFF II).

 • Planet Bike инвестира до 3 млн. евро в модерен завод в Сърбия

  17.08.2021 г. Planet Bike инвестира до 3 млн. евро в модерен завод в Сърбия

  Сръбският производител на велосипеди планира изграждането на ново високотехнологично съоръжение с площ от 4150 кв.м. край гр. Крушевац. Модерната инвестиция се очаква да бъде в размер на до 3 млн. евро и ще разкрие 60 работни позиции.

HR новини

 • Един работен ден на инж. Антон Андонов от АК Електрик

  В днешното издание на рубриката „Един работен ден на...“ Ви срещаме с инж. Антон Андонов, който вече 6 години заема длъжността ръководител „Проект“ в направление „Автоматизация“ във фирма АК Електрик. Пред екипа ни инж. Андонов разказа за динамичния си работен ден, изпълнен с разнообразни задачи, свързани с цялостния процес по реализация на проектите и с активна комуникация с различни експерти. Какво харесва най-много в работата си инж. Андонов, както и какви са извънработните дейности, които сплотяват екипа, вижте в интервюто...

 • PRODUCTIVITY by Career Show ще се проведе онлайн на 28 октомври

  На предстоящото онлайн събитие PRODUCTIVITY by Career Show, което ще се проведе на 28 октомври т.г., признати кариерни ментори и бизнес консултанти ще навлязат в детайли за успешните методи за повишаване на продуктивността.

 • Един работен ден на Владимир Върбанов от БКК 95

  Между многобройните си работни задачи като ръководител „Производство“ на една от производствените бази на БКК 95 г-н Владимир Върбанов се срещна с екипа ни, за да разкаже за своя професионален път като част от доказаното българско дружество.

 • Адеко организира уебинар за кариерно ориентиране на 21 октомври

  На 21 октомври 2021 г. Адеко България организира уебинар „Кариерно ориентиране и виртуално интервю за работа“, научи Борса.bg от HR компанията. Събитието ще се състои от 10:00 до 11:30 ч. Microsoft Teams Live Event.

 • Един работен ден на инж. Радмила Томова от АК Електрик

  Ръководейки проектите в направление „Влакова индустрия“ на АК Електрик, инж. Радмила Томова умело проявява едновременно гъвкавост и умения за стриктно планиране, комуникира ефективно с всички звена и не губи фокуса върху клиентите, които са ключова ценност за компанията. В разговора ни за множеството отговорности и предизвикателства в работния процес, ясно отличаваме нейния неподправен ентусиазъм и мотивация. Ето защо бързаме да Ви запознаем с младата дама, която днес е гост в рубриката ни „Един работен ден на…“.

 • Радослав Кошков е финалист в конкурса „Мениджър на годината“

  Регионалният мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово – г-н Радослав Кошков, е един от десетте финалисти в тазгодишното издание на конкурса „Мениджър на годината“. Надпреварата се организира от списание „Мениджър“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6