Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Engie Romania придоби нов фотоволтаичен парк

  02.06.2021 г. Engie Romania придоби нов фотоволтаичен парк

  Engie Romania – румънското дъщерно дружество на френската група за комунални услуги и най-големият дистрибутор и доставчик на природен газ на местния пазар, обяви, че е придобило още един работещ фотоволтаичен парк с обща инсталирана мощност от 5.46 MWp.

 • Alkaloid откри ново производствено съоръжение в Скопие

  01.06.2021 г. Alkaloid откри ново производствено съоръжение в Скопие

  Производителят на фармацевтични продукти Alkaloid откри съоръжение за производство и опаковане на мокри кърпички Becutan в завода си в Скопие. Производственото оборудване е закупено от доставчици от Хърватия и Турция. То се простира на площ от около 3200 кв.м.

 • Налице са три инвестиции в новата индустриална зона на Бургас

  31.05.2021 г. Налице са три инвестиции в новата индустриална зона на Бургас

  Тисенкруп Матириалс България, Старт Инженеринг и Сатурн-2 са трите дружества, които са проявили желание да изградят предприятията си в новата индустриална зона край кв. „Меден рудник“ в Бургас. Общата площ на зоната е от 600 декара.

 • Стартират жп проекти за над 930 млн. лв. в България

  31.05.2021 г. Стартират жп проекти за над 930 млн. лв. в България

  Част от проектите е модернизацията на жп участъците Оризово-Михайлово и Елин Пелин-Вакарел. По жп линията Пловдив-Бургас ще бъдат изградени системи за сигнализация и телекомуникации. Ще започне реконструкцията и на гаровия комплекс Нова Загора.

 • ВиК – Стара Загора с проект за ВиК мрежата в няколко града

  28.05.2021 г. ВиК – Стара Загора с проект за ВиК мрежата в няколко града

  ВиК – Стара Загора стартира мащабен проект, свързан с рехабилитацията и доизграждането на водоснабдителната и канализационната мрежа в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Очаква се проектът да се реализира до края на 2023 год., научи Борса.bg от БНР.

 • Truck Expo 2021 ще се проведе в Пловдивския панаир

  28.05.2021 г. Truck Expo 2021 ще се проведе в Пловдивския панаир

  Truck Expo 2021 ще се проведе за първи път в Международен панаир Пловдив. От 10 до 12 юни т.г. на територията на панаирното градче световни лидери в тежкотоварната автомобилна индустрия ще представят най-новите си модели превозни средства.

 • Норвежката компания NBT с интерес за инвестиции в Сърбия

  28.05.2021 г. Норвежката компания NBT с интерес за инвестиции в Сърбия

  Сръбският енергиен министър Зорана Михайлович заяви, че NBT вече се е присъединила към проектите за вятърни паркове, инициирани от компанията, специализирана в управлението на проекти за възобновяема енергия Windvision.

 • Онлайн обучение ще представи японските производствени методи

  28.05.2021 г. Онлайн обучение ще представи японските производствени методи

  От 15 до 19 ноември т.г. ще се проведе безплатно онлайн събитие на третото издание на обучението World Class Manufacturing (WCM), организирано от Центъра за индустриално сътрудничество ЕС – Япония. Курсът се състои от лекции, семинари и посещения на фабрики.

 • АBB е официален партньор на програмата FIA „Girls on Track“

  27.05.2021 г. АBB е официален партньор на програмата FIA „Girls on Track“

  ABB стана един от официалните глобални партньори на програмата FIA Girls on Track, която е проект на ABB Formula E. FIA „Girls on Track“ цели да вдъхнови следващото поколение да се противопостави срещу предразсъдъците и стереотипите в автомобилните спортове.

 • BA Glаѕѕ Grоuр инвecтира около 600 милиoнa лeвa в България

  27.05.2021 г. BA Glаѕѕ Grоuр инвecтира около 600 милиoнa лeвa в България

  Производителят на стъклени опаковки BA Glass Group ще инвестира около 600 милиона лева за надграждане на производството си в България. Целта на програмата е в края на инвестиционния цикъл в България компанията да има почти двойно по-голям капацитет.

HR новини

 • Обявиха 100-те топ HR професионалисти в България

  Обявиха победителите в класацията на Career Show Index – „Топ 100 HR професионалисти в България“. Индексът ежегодно отличава вдъхновяващите примери за висок професионализъм в сферата на човешките ресурси в България.

 • Ели Стойнева от Top Skills е сред 100-те Топ HR специалисти

  Г-жа Ели Стойнева от водещата агенция за подбор на персонал Top Skills Recruitment се класирана сред най-добрите HR професионалисти в България в индекса Топ 100 HR професионалисти в България на Career Show Index 2021.

 • Гласувайте за Топ 100-те HR професионалисти в България

  До 15 юли т.г. продължава гласуването за Топ 100 HR професионалисти в България, които ще бъдат финалисти в класацията Career Show Index 2021. Индексът има за цел да отличи специалистите, които имат положително влияние върху развитието на пазара на труда.

 • Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма

  Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма в България, която се организира от технологичния консултант HeleCloud. Тя предлага възможност на младите студенти да работят на най-модерните облачни технологии.

 • R&M България Производство с номинация на наградите на БФБЛ

  R&M България Производство участва в надпреварата за отличието в категория „Инвестиция в човешкия капитал и условията на труд“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

 • Кандидатствайте за Career Show Awards до 25 юни

  За поредна година водещите награди за най-добър работодател в България – Career Show Awards, ще отличат постиженията на десетки компании в сферата на работодателската марка и развитие на човешкия ресурс, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6