Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Сърбия планира да започне производството на водород

  23.06.2022 г. Сърбия планира да започне производството на водород

  До 2025 г. Сърбия трябва да започне да произвежда водород от възобновяеми енергийни източници, за да увеличи и достигне необходимото количество, научи Бпрса.bg от Balkanengineer.com. Водещите световни икономики вече са започнали процеса.

 • АЕЦ „Козлодуй“ ще придобие оборудване от АЕЦ „Белене“

  23.06.2022 г. АЕЦ „Козлодуй“ ще придобие оборудване от АЕЦ „Белене“

  Националната електрическа компания (НЕК) ще продаде на АЕЦ „Козлодуй" част от наличното оборудване, което се намира на площадката на АЕЦ „Белене“. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет (МС), научи Борса.bg от Investor.bg.

 • БАВ ще проведе семинар за качеството на питейните води

  22.06.2022 г. БАВ ще проведе семинар за качеството на питейните води

  На 23 и 24 юни 2022 г. в парк-хотел „Рибарица“ ще се проведе семинар на тема „Качество на питейните води“, организирано от Българската асоциация по водите (БАВ), научи Борса.bg от асоциацията. Семинарът ще е продължение на обучение по проект.

 • Скопие дава субсидии за закупуване на инверторни климатици

  22.06.2022 г. Скопие дава субсидии за закупуване на инверторни климатици

  Град Скопие, Северна Македония, обяви публична покана за субсидиране на закупуване на високоефективни инверторни климатици за отопление, за която гражданите могат да кандидатстват онлайн, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • Ебершпехер ще произвежда климатични системи за автомобили у нас

  21.06.2022 г. Ебершпехер ще произвежда климатични системи за автомобили у нас

  Световният лидер Ебершпехер, развиващ дейността си в производството на отоплителни и климатични системи за автомобили, ще построи ново предприятие в Русе, чрез което смята да инвестира в производството на електрически нагреватели у нас.

 • Честит празник на всички енергетици!

  19.06.2022 г. Честит празник на всички енергетици!

  Честит професионален празник, скъпи колеги енергетици! Борса.bg поздравява специалистите и служителите в областта на енергетиката в България! Гордейте се с Вашата професия! Денят на енергетика е професионален празник на заетите в енергетиката от цялата страна. Отбелязва се всяка година в предпоследната неделя на месец юни. Обявен е с решение на Министерски съвет на България и е отбелязан за първи път на 16 юни 1967 г.

 • Endava отвори технологичен център за софтуерни продукти в Ниш

  18.06.2022 г. Endava отвори технологичен център за софтуерни продукти в Ниш

  Софтуерната компания Endava отвори развоен център в Ниш, Сърбия. В него ще бъдат разработвани различни софтуерни продукти в областта на финансите, медиите, мобилните приложения, търговията на дребно, логистиката и медицината за над 680 клиенти по целия свят.

 • Алфа Банк Румъния подкрепя предприемаческата среда в страната

  17.06.2022 г. Алфа Банк Румъния подкрепя предприемаческата среда в страната

  Алфа Банк Румъния се присъединява към четирите нови правителствени програми в страната (IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest and Innovation), чиито основни приоритети са да засилят местното производство, да подпомагат строителството.

 • Солвей Соди повишава производствения си капацитет с 200 хил.тона

  17.06.2022 г. Солвей Соди повишава производствения си капацитет с 200 хил.тона

  Солвей Соди ще разшири производството на натриев бикарбонат (дериват на калцираната сода) в Девня с нова инсталация, която ще увеличи капацитета с 200 000 t годишно. Тази инвестиция ще превърне завода във второто по-големина предприятие за производство.

 • Проведе се Ден на отворените врати в АЕЦ „Козлодуй“

  16.06.2022 г. Проведе се Ден на отворените врати в АЕЦ „Козлодуй“

  В началото на месец юни т.г. се проведе Ден на отворените врати в АЕЦ „Козлодуй“, научи Борса.bg от атомната електроцентрала. Гостите на събитието наброяваха 550 човека от цялата страна, които бяха изключително развълнувани от посещението си.

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6