Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала край Александруполис

  09.12.2020 г. Северна Македония инвестира в LNG терминала край Александруполис

  Северна Македония ще се съсредоточи върху потенциални инвестиции в изграждането на плаващ терминал за втечнен природен газ край гр. Александруполис. Страната има интерес да поеме 25% от проекта, заяви генералният мениджър на държавната ел. компания.

 • Лидep-96 инвестира над 4 млн. лева за paзширение на зaвoдa cи

  09.12.2020 г. Лидep-96 инвестира над 4 млн. лева за paзширение на зaвoдa cи

  Плoвдивcĸата ĸoмпaния Лидep-96 инвестира над 4 млн. лв. за paзширение на зaвoдa cи зa пpoизвoдcтвo нa вeлocипeди в c. Poгoш. Paзшиpeнoтo пpoизвoдcтвo e нa тepeн oт 7 дĸa. cтpoитeлcтвoтo се плaниpa дa зaвъpши дo няĸoлĸo мeceцa.

 • Dronamics представи първата в света мрежа за товарни дронове

  08.12.2020 г. Dronamics представи първата в света мрежа за товарни дронове

  Българският стартъп Dronamics представи първата в света мрежа за товарни дронове и анонсира сътрудничеството си с пет летища в Европа. Dronamics вече е подписал договори и с частни летища и групи, опериращи в над 35 летища в 11 европейски страни.

 • Обявиха първите кандидати за „Наградите на БАИТ“ за 2020 г.

  07.12.2020 г. Обявиха първите кандидати за „Наградите на БАИТ“ за 2020 г.

  Станаха ясни първите кандидатури за „Наградите на БАИТ“ за 2020 г. Заявки за участие са подадени в категориите „Start Up компания“, „Образователна награда“, „Младежка награда“, „Успешен български ИКТ продукт/услуга“ и „Публична администрация.

 • Румъния с финансиране за проект за питейни и отпадъчни води

  07.12.2020 г. Румъния с финансиране за проект за питейни и отпадъчни води

  Румъния ще получи 370 млн. евро от ЕС за увеличаване на наличностите на безопасна питейна вода, както и за събиране и пречистване на отпадъчни води. Проектът има за цел да подобри и разшири инфраструктурата за водоснабдяване и канализация в шест окръга.

 • Отличиха Schneider Electric в класацията Diversity Leaders 2021

  04.12.2020 г. Отличиха Schneider Electric в класацията Diversity Leaders 2021

  Глобалният лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизация Schneider Electric е сред компаниите, отличени от Financial Times в класацията Diversity Leaders 2021. Schneider Electric се класира на 2-ро място в индустриалната категория.

 • Сентилион реализира процедури за сертифициране и ресертифициране

  03.12.2020 г. Сентилион реализира процедури за сертифициране и ресертифициране

  През ноември т.г. българската производствена компания Сентилион завърши проект за сертифициране по стандарт ISO 14001 за управление на околната среда, както и ресертификационен одит по стандартите ISO 9001 и ISO 13485.

 • Rio Tinto внедрява нови технологии в сръбската мина Jadar

  03.12.2020 г. Rio Tinto внедрява нови технологии в сръбската мина Jadar

  Иновативни технологии ще внедри международната компания Rio Tinto в разположената в близост до гр. Лозница, Сърбия мина Jadar, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. За развитието на Jadar Rio Tinto ще инвестира 1.5 млрд. щатски долара.

 • Северна Македония ще получи 70 млн. евро за BRT система

  02.12.2020 г. Северна Македония ще получи 70 млн. евро за BRT система

  Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще отпусне 70 млн. евро на правителството на Северна Македония за изпълнение на проект за изграждане на система от бързи автобусни линии (BRT) в гр. Скопие, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • R&M България Производство продължава да работи по нови проекти

  01.12.2020 г. R&M България Производство продължава да работи по нови проекти

  Кризата с коронавируса не е предизвикала значими негативни последствия върху бизнеса на R&М България Производство, а с предприетите своевременни превантивни мерки от дружеството успяват да съхранят здравето на екипа си.

HR новини

 • Веселин Троянов поема управлението на Check Point у нас

  Веселин Троянов има над 13-годишен професионален опит в сферата на информационните технологии. Той ще отговаря за развитието на бизнеса в страната, както и за укрепването на пазарните позиции и ускоряването на растежа на фирмата.

 • Кандитатствайте за стажантската програма на Schneider Electric

  Schneider Electric обяви старта на своята нова стажантска програма Be Smart. Start!, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Тя предлага 12-месечни платени стажове за млади специалисти в различни области – анализ на данни, автоматизация и човешки ресурси.

 • Инвестиции през 2020 разкриват над 4300 нови работни места

  През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти на стойност над 1 милд. лв., които ще разкрият 4351 нови работни места у нас, научи Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). Сертифицираните по ЗНИ проекти са 34 на брой.

 • Paysafe отваря нов офис в България

  Haй-гoлямaтa coфтyepнa ĸoмпaния y нac – Рауѕаfе – отваря нoв oфиc в България, научи Борса.bg от компанията. Той ще бъде ситуиран в гр. Варна. Новият офис e c плoщ oт 1600 ĸвaдpaтни мeтpa и щe ce нaмиpa в бизнec цeнтъp Vаrnа Тоwеrѕ.

 • Кои са тенденциите в HR през 2021

  2020 година бе белязана от световна пандемия и приоритетите на HR лидерите и работещите в сферата на Човешките ресурси трябваше бързо да се преориентират. Кои са HR тенденциите, които ще бъдат във фокуса през настоящата 2021 г., споделя г-н Бриан Кроп (Brian Kropp).

 • Има нужда от нaд 23 000 нoви paбoтни места в софтуерния сектор

  Въпреки COVID кризата, ръстът на софтуерния сектор през 2020 г. продължава да е висок – 10% и има потребност от нoви нaд 23 000 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe пeт гoдини y нac, научи Борса.bg от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6