Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Румънските автомобили Dacia навлизат на австралийския пазар

  14.06.2021 г. Румънските автомобили Dacia навлизат на австралийския пазар

  Румънските автомобили Dacia вече ще се продават и в Австралия от местния вносител на Renault Ateco Group. Директорът на Ateco Group – Невил Крайтън, съобщи, че към момента се водят преговори с Dacia по отношение на детайли.

 • Художнички изрисуваха ел. касети на ЧЕЗ във Видин

  11.06.2021 г. Художнички изрисуваха ел. касети на ЧЕЗ във Видин

  Теодора Обретенова, Зорница Кристиянова и Ванеса Петрова изрисуваха десет електрически касети на ЧЕЗ Разпределение, разположени на централната видинска улица „Търговска“. Арт галерията бе създадена в рамките на фестивала Vida ART Festival.

 • Bosch откри модерен завод за полупроводници в Дрезден

  11.06.2021 г. Bosch откри модерен завод за полупроводници в Дрезден

  На 7 юни 2021 г. в гр. Дрезден, Германия, Bosch откри официално един от най-модерните заводи за полупроводници в света. На събитието присъства виртуално федералният канцлер на Германия д-р Ангела Меркел, Маргрете Вестагер и Саксония Михаел Кречмер.

 • Wpd строи вятърна електроцентрала в Северна Македония

  10.06.2021 г. Wpd строи вятърна електроцентрала в Северна Македония

  Немската компания Wpd, която присъства в региона чрез дъщерното си дружество Wpd Adria, ще инвестира 500 милиона евро за изграждането на вятърен парк между Куманово, Старо Нагоричане и Крива Паланка. По план съоръжението ще бъде с мощност от 400 MW.

 • Инвеститори с интерес към индустриално-химическия парк в Сърбия

  09.06.2021 г. Инвеститори с интерес към индустриално-химическия парк в Сърбия

  Първият индустриално-химически парк в Сърбия – Прахово, вече привлича вниманието на редица инвеститори. Вицепрезидентът на аграрната компания Elixir Group – Владимир Тодорович, посочи, че паркът е чудесна възможност за бъдещето и развитието на Източна Сърбия.

 • Стартира кандидатстването за UiPath Automation Awards 2021

  08.06.2021 г. Стартира кандидатстването за UiPath Automation Awards 2021

  Румънските ИТ компании, както и други от Източна и Централна Европа и Турция имат възможност да кандидатстват за наградите UiPath Automation Awards 2021. Призове ще бъдат връчени в две категории: стартиращи (Start-up) и разширяващи се (Scale-up) компании.

 • A1 България и Acronis стартират облачен дейта център

  07.06.2021 г. A1 България и Acronis стартират облачен дейта център

  A1 България и глобалният лидер в киберзащитата Acronis анонсираха старта на Acronis Cloud Data Center в София. Acronis избира центъра за данни на А1 за колокиране на най-новия си облачен дейта център поради отличната му геолокация и репутацията на A1.

 • ТЕЦ Варна инвестира 450 милиона евро в два нови енергоблока

  04.06.2021 г. ТЕЦ Варна инвестира 450 милиона евро в два нови енергоблока

  Топлоелектрическата централа ТЕЦ Варна инвестира 450 милиона евро в два нови енергоблока с комбиниран парогазов цикъл. Те ще са разположени на мястото на старите блокове от 1 до 3, които са изведени от експлоатация, научи Борса.bg от централата.

 • Сърбия подписа споразумение за нов интерконектор

  03.06.2021 г. Сърбия подписа споразумение за нов интерконектор

  Правителството на Сърбия подписа споразумение с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за финансиране на изграждането на газов интерконектор Ниш – Димитровград – България. Стойността на този проект е 160 млн. евро.

 • Engie Romania придоби нов фотоволтаичен парк

  02.06.2021 г. Engie Romania придоби нов фотоволтаичен парк

  Engie Romania – румънското дъщерно дружество на френската група за комунални услуги и най-големият дистрибутор и доставчик на природен газ на местния пазар, обяви, че е придобило още един работещ фотоволтаичен парк с обща инсталирана мощност от 5.46 MWp.

HR новини

 • Обявиха 100-те топ HR професионалисти в България

  Обявиха победителите в класацията на Career Show Index – „Топ 100 HR професионалисти в България“. Индексът ежегодно отличава вдъхновяващите примери за висок професионализъм в сферата на човешките ресурси в България.

 • Ели Стойнева от Top Skills е сред 100-те Топ HR специалисти

  Г-жа Ели Стойнева от водещата агенция за подбор на персонал Top Skills Recruitment се класирана сред най-добрите HR професионалисти в България в индекса Топ 100 HR професионалисти в България на Career Show Index 2021.

 • Гласувайте за Топ 100-те HR професионалисти в България

  До 15 юли т.г. продължава гласуването за Топ 100 HR професионалисти в България, които ще бъдат финалисти в класацията Career Show Index 2021. Индексът има за цел да отличи специалистите, които имат положително влияние върху развитието на пазара на труда.

 • Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма

  Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма в България, която се организира от технологичния консултант HeleCloud. Тя предлага възможност на младите студенти да работят на най-модерните облачни технологии.

 • R&M България Производство с номинация на наградите на БФБЛ

  R&M България Производство участва в надпреварата за отличието в категория „Инвестиция в човешкия капитал и условията на труд“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

 • Кандидатствайте за Career Show Awards до 25 юни

  За поредна година водещите награди за най-добър работодател в България – Career Show Awards, ще отличат постиженията на десетки компании в сферата на работодателската марка и развитие на човешкия ресурс, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6