Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Италианско дружество ще инвестира 300 млн. евро в румънски завод

  11.08.2021 г. Италианско дружество ще инвестира 300 млн. евро в румънски завод

  Италианската група AFV Beltrame обсъди с румънските местни власти възможността да инвестира 300 млн. евро в завод за производство на арматура и проводници. Проектът ще постави нови зелени стандарти в индустриалния сектор в Румъния.

 • Цератицит инвестира 20 млн. евро в завода си в Габрово

  10.08.2021 г. Цератицит инвестира 20 млн. евро в завода си в Габрово

  Българската компания Цератицит ще инвестира 20 мнл. евро в разширяване на капацитета на завода си в гр. Габрово. Там компанията произвежда металорежещи и специални инструменти. След инвестицията компанията ще разкрие 100 нови работни места.

 • Пет български стартъпа ще участват в Start.up! Germany Tour 2021

  09.08.2021 г. Пет български стартъпа ще участват в Start.up! Germany Tour 2021

  Пет български стартъпа – „Куполни Къщи“, IndustrialSpire, KINЕTIK, ZAYA и AIRATE, ще вземат участие на юбилейното пето издание на събитието Start.up! Germany Tour 2021, което ще се проведе в периода 14 – 17 ноември т.г., научи Борса.bg от съобщение на ГБИТК.

 • Сърбия завършва индустриална зона за 1.22 млн. евро през 2022 г.

  09.08.2021 г. Сърбия завършва индустриална зона за 1.22 млн. евро през 2022 г.

  Сърбия ще завърши изграждането на индустриалната зона в община Божник през 2022 г., в която са вложени европейски средства в размер на 1 млн. евро. За проекта са заделени също допълнително 219 000 евро от държавния бюджет.

 • Schneider Electric подкрепя опазването на биоразнообразието

  06.08.2021 г. Schneider Electric подкрепя опазването на биоразнообразието

  „Заповядайте на тематичните забавни работилници в „Музейко“ на 8 и 15 август, на които децата научават полезни неща, докато си прекарват чудесно!“, отправиха своята покана от Schneider Electric България.

 • Нараснало е търсенето на електромобили през 2021 г.

  06.08.2021 г. Нараснало е търсенето на електромобили през 2021 г.

  Πo поcлeднитe дaнни нa Acoциaциятa нa aвтoмoбилнитe пpoизвoдитeли в Eвpoпa (АСЕА) тъpceнeтo нa изцялo eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили (ВЕV) ce e yвeличилo c 231.6% пpeз втopaтa чeтвъpт нa 2021 г., достигайки нивo oт 210 298 eдиници, пише Money.bg.

 • Три компании получиха сертификат за инвестиции клас А

  06.08.2021 г. Три компании получиха сертификат за инвестиции клас А

  Министърът на икономиката Кирил Петков връчи три сертификата за инвестиции клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, стана ясно от съобщение на Министерството на икономиката. Те са за проекти са на обща стойност 54 182 млн. лв.

 • PV централа на E.ON Energie Romania ще генерира 270 MWh годишно

  05.08.2021 г. PV централа на E.ON Energie Romania ще генерира 270 MWh годишно

  E.ON Energie Romania изгради фотоволтаична електроцентрала с капацитет от 221.76 kWp за румънския производител на покривни системи Wetterbest. Проектът е на стойност над 245 000 евро. Съоръжението включва 792 фотоволтаични панела.

 • Schneider Electric и GFN стартираха екоинициатива

  04.08.2021 г. Schneider Electric и GFN стартираха екоинициатива

  Лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric и изследователската организация Global Footprint Network (GFN), стартираха инициативата „100-те дни на възможностите“.

 • Северна Македония изгражда скоростната магистрала Градско-Прилеп

  04.08.2021 г. Северна Македония изгражда скоростната магистрала Градско-Прилеп

  За проекта са избрани нови изпълнители, а пътят се очаква да бъде завършен след две години. Първата фаза от строителството е на стойност 24.7 млн. евро и се извършва от австрийската компания Strabag. Дължината на трасето е 15.5 km.

HR новини

 • Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021

  Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021, което ще се проведе на 9 септември т.г. в Интер Експо Център в София. Той ще запознае гостите на форума с темата за „Глобалните трендове по роботика и автоматизация и къде се намира България“. Лекцията ще се проведе между 13:00 и 13:20 ч.

 • ManPower България: В кои сектори ще има ръст в заетостта

  Работодателите от сектор „Производство“ планират най-големи промени в заетостта – близо 30% споделят, че ще наемат повече хора през следващата година, считат от водещата HR компания ManpowerGroup България относно тенденциите в пазара на труда.

 • Кои работни процеси ще бъдат автоматизирани?

  Управителят на водещата българска компания за подбор на персонал и фирмени консултации NSR – HR & Consulting, г-н Тодор Терзиев, коментира какви ще бъдат промените на пазара на труда в резултат на роботизацията и в кои процеси тя ще има най-голямо влияние.

 • Какви ще са промените на пазара на труда заради роботизацията?

  С г-н Димитър Иванов, търговски и оперативен директор на компанията, специализирана в предоставянето на услуги по управление на човешките ресурси – Адеко България, дискутирахме какво ще бъде влиянието на роботизацията върху техническите професии.

 • Валтер Волф е новият председател на УС на Kaufland България

  От 1 декември т.г. председател на Управителния съвет на Kaufland България ще бъде Валтер Волф, който към момента е прокурист „Верига за управление на доставките“ в България. Валтер Волф работи като директор „Управление веригата на доставки“ в Kaufland България.

 • Top Skills Recruitment ще участва на Тук-Там Кошер 2021

  „Посетете щанда ни и се запознайте с нашите специалисти по подбор на персонал, които ще Ви очакват с подаръци, игри и кариерни съвети. Ще ни разпознаете отдалече, само потърсете жълтия щанд, № 52!“, отправиха своята покана от Top Skills Recruitment.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6