Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Жп гарата Белград Център ще бъде завършена до около 3 години

  17.12.2020 г. Жп гарата Белград Център ще бъде завършена до около 3 години

  Изграждането на жп гарата Белград Център ще бъде напълно завършено след около три години. Това съобщи сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Томислав Момирович. Той обяви, че дейностите ще приключат през август 2021 г.

 • Продължава регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2020

  16.12.2020 г. Продължава регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2020

  Продължава регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2020 г. Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24:00 ч. на 11 януари 2021 г. Към момента кандидатури са подадени в шест от категориите на състезанието.

 • ABB подкрепя възстановяването на Бейрут

  16.12.2020 г. ABB подкрепя възстановяването на Бейрут

  ABB подпомага възстановяването на Бейрут след опустошителната експлозия в пристанището на града на 4 август т.г., дарявайки продукти и решения за осигуряване на енергийната инфраструктура. Подкрепа ще получат основните болници и едно училище.

 • Софтуерната индустрия в Румъния с растеж от 12.5% през 2020 г.

  16.12.2020 г. Софтуерната индустрия в Румъния с растеж от 12.5% през 2020 г.

  Ръстът на софтуерната индустрия в Румъния през 2020 г. се очаква да достигне 12.5%. Според прогнозите на KeysFin бизнес обемът в бранша ще бъде около 8.2 млрд. eвро. Този ръст обаче е много по-умерен спрямо през 2019 г. Този ръст обаче е много по-умерен спрямо през 2019 г.

 • ЧЕЗ Разпределение получи наградата Energy Globe

  15.12.2020 г. ЧЕЗ Разпределение получи наградата Energy Globe

  ЧЕЗ Разпределение получи престижната екологична награда Energy Globe за своя проект „Живот за птиците“. Приза връчи в началото на декември 2020 г. търговският съветник на Австрия и ръководител на Avantage Austria в София – Улрике Щрака.

 • Северна Македония с първа двуфазна фотоволтаична централа

  15.12.2020 г. Северна Македония с първа двуфазна фотоволтаична централа

  EVN Македония инсталира в гр. Неготино, Северна Македония, първата в страната фотоволтаична централа, която произвежда едновременно електричество от слънцето и от отражението на светлината. Централата е изградена от т. нар. двуфазни панели.

 • София Франс Ауто купи Опел Аутомотив България

  14.12.2020 г. София Франс Ауто купи Опел Аутомотив България

  София Франс Ауто и Opel финализираха сделката по придобиването на Опел Аутомотив България, с което София Франс Ауто става официален вносител на автомобилния бранд за България. Трансакцията има отношение само към вноса и продажбите на едро.

 • Теси се включи в кампанията „Благодаря Ви, че Ви има“

  11.12.2020 г. Теси се включи в кампанията „Благодаря Ви, че Ви има“

  Теси се присъедини към инициативата „Благодаря Ви, че Ви има“. Компанията дари сумата от 15 400 лв., с която ще бъде осигурен топъл обяд на медиците на първа линия от Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ в гр. София.

 • Айгер Инженеринг с номинация за приза „Експортьор на годината“

  10.12.2020 г. Айгер Инженеринг с номинация за приза „Експортьор на годината“

  Айгер Инженеринг бе сред номинираните в категорията „Най-големи приходи от износ“ за 2019 г. в сектор „Машиностроене“ на наградите „Експортьор на годината“ 2019, съобщиха за Борса.bg от водещата машиностроителна компания.

 • Продължават дейностите по строежа на новото пристанище в Белград

  10.12.2020 г. Продължават дейностите по строежа на новото пристанище в Белград

  Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия обяви търг за изготвяне на техническата документация за изграждането на новото пристанище на Белград. То ще позволява преноса на товар и съхранението на най-малко 2 500 000 t стоки.

HR новини

 • Веселин Троянов поема управлението на Check Point у нас

  Веселин Троянов има над 13-годишен професионален опит в сферата на информационните технологии. Той ще отговаря за развитието на бизнеса в страната, както и за укрепването на пазарните позиции и ускоряването на растежа на фирмата.

 • Кандитатствайте за стажантската програма на Schneider Electric

  Schneider Electric обяви старта на своята нова стажантска програма Be Smart. Start!, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Тя предлага 12-месечни платени стажове за млади специалисти в различни области – анализ на данни, автоматизация и човешки ресурси.

 • Инвестиции през 2020 разкриват над 4300 нови работни места

  През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти на стойност над 1 милд. лв., които ще разкрият 4351 нови работни места у нас, научи Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). Сертифицираните по ЗНИ проекти са 34 на брой.

 • Paysafe отваря нов офис в България

  Haй-гoлямaтa coфтyepнa ĸoмпaния y нac – Рауѕаfе – отваря нoв oфиc в България, научи Борса.bg от компанията. Той ще бъде ситуиран в гр. Варна. Новият офис e c плoщ oт 1600 ĸвaдpaтни мeтpa и щe ce нaмиpa в бизнec цeнтъp Vаrnа Тоwеrѕ.

 • Кои са тенденциите в HR през 2021

  2020 година бе белязана от световна пандемия и приоритетите на HR лидерите и работещите в сферата на Човешките ресурси трябваше бързо да се преориентират. Кои са HR тенденциите, които ще бъдат във фокуса през настоящата 2021 г., споделя г-н Бриан Кроп (Brian Kropp).

 • Има нужда от нaд 23 000 нoви paбoтни места в софтуерния сектор

  Въпреки COVID кризата, ръстът на софтуерния сектор през 2020 г. продължава да е висок – 10% и има потребност от нoви нaд 23 000 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe пeт гoдини y нac, научи Борса.bg от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6