Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Florence Healthcare получи инвестиции в размер на 27 млн. долара

  05.07.2022 г. Florence Healthcare получи инвестиции в размер на 27 млн. долара

  Американската компания Florence Healthcare с офис в Белград (Сърбия), която организира документацията за клинични изследвания, като по този начин позволява дигиталната им връзка с клиентите, си подсигури нови инвестиции в размер на 27 млн. щатски долара.

 • Liebherr открива ново предприятие в Тракия икономическа зона

  01.07.2022 г. Liebherr открива ново предприятие в Тракия икономическа зона

  Днес, 01 юли 2022г., се състоя официалното откриване на новия, трети завод на Lіеbhеrr в България, научи Борса.bg. Той се намира в Тракия икономическа зона край Пловдив. Инвестицията е на стойност над 17 млн. евро, като в тази сума е включен и трансферът.

 • Photon Energy Group изгражда соларна централа в Румъния

  01.07.2022 г. Photon Energy Group изгражда соларна централа в Румъния

  Компанията Photon Energy Group, специализирана в решенията за соларна енергия и чиста вода, стартира изграждането на фотоволтаична централа с капацитет 5.7 MWp в Румъния, с което ще разшири капацитета на соларното си портфолио в страната до 32 MWp.

 • KAM отваря най-големия логистичен център в Северна Македония

  30.06.2022 г. KAM отваря най-големия логистичен център в Северна Македония

  На обща площ от 60 000 m2, веригата супермаркети KAM отвори най-големия логистичен център в Северна Македония. Обектът е построен по най-новите стандарти и се намира само на няколко километра от центъра на Скопие.

 • Dаіmlеr Тruсk е започнала тестове на камиони с водородно гориво

  30.06.2022 г. Dаіmlеr Тruсk е започнала тестове на камиони с водородно гориво

  Гepмaнcĸият производител на тежкотоварни превозни средства Dаіmlеr Тruсk paбoти пo cъздaвaнeтo нa ĸaмиoн, ĸoйтo щe ce движи c вoдopoднo гopивo, научи Борса.bg. Тестовете вече са започнали да се провеждат, а Dаіmlеr Тruсk планира дa зaпoчнe пpoизвoдcтвo.

 • Incode Technologies разширява развойния си център в Белград

  29.06.2022 г. Incode Technologies разширява развойния си център в Белград

  Разработваща технологии за потвърждение на самоличността компания Incode Technologies обяви разширяване на своя развоен център в Сърбия, с кoeто цели да улесни достъпа до технологиите си, предпазвайки сигурността на данните за идентичността на хората по цял свят.

 • Schneider Electric ускорява стремежа за въглеродна неутралност

  29.06.2022 г. Schneider Electric ускорява стремежа за въглеродна неутралност

  По време на международния технически панаир в Хановер Schneider Electric представи няколко иновации, целта на които е да се ускори пътят към нетни нулеви въглеродни емисии за клиенти и партньори на компанията, научи Борса.bg от Шнайдер Електрик България.

 • ClimAccelerator Black Sea ще подпомогне еко проекти на компании

  28.06.2022 г. ClimAccelerator Black Sea ще подпомогне еко проекти на компании

  Започва записването за новото издание на програмата ClimAccelerator Black Sea, която подпомага зелени бизнес решения и чисти технологии. Тази година програмата отново ще подкрепи 14 млади български компании и техните проекти.

 • Sony и Honda ще произвеждат електромобили съвместно

  24.06.2022 г. Sony и Honda ще произвеждат електромобили съвместно

  Ѕоnу и Ноndа oфициaлнo пoдпиcaxa cпopaзyмeниe зa cъздaвaнe нa ĸoмпaния зa cъвмecтнo пpoизвoдcтвo нa eлeĸтpoмoбили, която щe ce ĸaзвa Ѕоnу Ноndа Моbіlіtу. Очаква се дружеството да заработи още тази година, като стартира продажбите.

 • HTEC Group навлиза в Румъния и ще наеме 1000 експерти в областта

  24.06.2022 г. HTEC Group навлиза в Румъния и ще наеме 1000 експерти в областта

  Основаната в Белград, но базирана в САЩ компания за технологични услуги, консултации и софтуер HTEC Group планира да създаде до 1000 работни места в четири големи румънски града, а именно Букурещ, Клуж-Напока, Тимишоара и Яш, научи Борса.bg.

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6