Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Българският производител Алкомет ще работи за BMW от 2022 г.

  24.09.2021 г. Българският производител Алкомет ще работи за BMW от 2022 г.

  Българският производител на алуминиеви изделия ще изработва компоненти за електрически коли в новооткрития си цех в гр. Шумен. В новото оборудване за механична обработка на профили в шуменския завод са инвестирани 13.5 млн. лв.

 • Северна Македония става енергиен център на Западните Балкани

  23.09.2021 г. Северна Македония става енергиен център на Западните Балкани

  Националните доставчици на газ в Северна Македония и Гърция подписаха споразумение за сътрудничество, с което уреждат условията и сроковете за изграждане на газов интерконектор. Северна Македония планира газопреносни връзки с Косово, Сърбия и Албания.

 • БАВ с конференция за намаляване загубите на вода

  21.09.2021 г. БАВ с конференция за намаляване загубите на вода

  На 23 и 24 септември 2021 г. в хотел хотел Кукс клуб в Слънчев бряг ще се проведе десетата юбилейна Международната конференция „Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи“, съобщиха за Борса.bg от Българската асоциация по водите.

 • Румънската TeraPlast Group придоби нова производствена линия

  21.09.2021 г. Румънската TeraPlast Group придоби нова производствена линия

  Румънският производител на PVC профили и полимерни продукти TeraPlast Group придоби производствена линия за полиетиленово фолио от Brikston Construction Solutions. Групата е единственият производител на HFFR гранули в Румъния.

 • Leoni открива ново предприятие за 50 млн. евро в Кралево, Сърбия

  20.09.2021 г. Leoni открива ново предприятие за 50 млн. евро в Кралево, Сърбия

  Заводът на Leoni е първият новопостроен за период от почти 30 години в района на гр. Кралево. Очаква се инвестицията значително да допринесе за намаляване на безработица, да повиши жизнения стандарт в сръбския регион, както и да ускори темповете му на развитие.

 • Фирма САТ отбеляза своята 30-годишнина

  19.09.2021 г. Фирма САТ отбеляза своята 30-годишнина

  Българската инженерингова компания Системи Автоматика Технологии (САТ), отбеляза своята 30-годишнина. Дружеството развива своята дейност в сферата на инженеринга и проектирането, както и в производството, програмирането, супервизията, тестването, въвеждането в експлоатация и поддръжката на автоматизирани решения за широк кръг от процеси.

 • Българският AWS доставчик HeleCloud става част от SoftwareONE

  17.09.2021 г. Българският AWS доставчик HeleCloud става част от SoftwareONE

  Швейцарският доставчик на софтуерни и облачни технологични решения SoftwareONE придоби HeleCloud – партньор на платформата за облачни услуги Amazon Web Services. Така компанията ще разшири свързаните си с AWS услуги в Европа, Близкия изток и Африка.

 • АББ България организира Ден на отворените врати в клон Петрич

  16.09.2021 г. АББ България организира Ден на отворените врати в клон Петрич

  На 18 септември т.г. от 10:30 до 13:00 ч. АББ България, клон Петрич, организира Ден на отворените врати. В рамките на събитието гостите ще могат да разгледат производствената база и да се запознаят с екипа на дружеството. Посетителите ще научат още за отворените работни позиции и за възможностите за кариерно развитие в АББ България.

 • Южнокорейски инвеститори модернизират ТЕЦ „Mintia“ в Румъния

  16.09.2021 г. Южнокорейски инвеститори модернизират ТЕЦ „Mintia“ в Румъния

  Инсталацията работи на въглища и е с мощност от 1.285 GW. Към днешна дата топлоелектрическа централа „Mintia“ е трета по големина в страната, но е извън експлоатация поради липсващи разрешителни документи за опазване на околната среда.

 • Сърбия планира модерен железопътен логистичен център в Суботица

  15.09.2021 г. Сърбия планира модерен железопътен логистичен център в Суботица

  Инвестицията е част от проекта „Inputrans“, който страната разработва в сътрудничество с партньори от Унгария. „Inputrans“ е трансграничен проект, който също предвижда изграждането на бърза железопътна линия между столиците Белград и Будапеща.

HR новини

 • Един работен ден на инж. Антон Андонов от АК Електрик

  В днешното издание на рубриката „Един работен ден на...“ Ви срещаме с инж. Антон Андонов, който вече 6 години заема длъжността ръководител „Проект“ в направление „Автоматизация“ във фирма АК Електрик. Пред екипа ни инж. Андонов разказа за динамичния си работен ден, изпълнен с разнообразни задачи, свързани с цялостния процес по реализация на проектите и с активна комуникация с различни експерти. Какво харесва най-много в работата си инж. Андонов, както и какви са извънработните дейности, които сплотяват екипа, вижте в интервюто...

 • PRODUCTIVITY by Career Show ще се проведе онлайн на 28 октомври

  На предстоящото онлайн събитие PRODUCTIVITY by Career Show, което ще се проведе на 28 октомври т.г., признати кариерни ментори и бизнес консултанти ще навлязат в детайли за успешните методи за повишаване на продуктивността.

 • Един работен ден на Владимир Върбанов от БКК 95

  Между многобройните си работни задачи като ръководител „Производство“ на една от производствените бази на БКК 95 г-н Владимир Върбанов се срещна с екипа ни, за да разкаже за своя професионален път като част от доказаното българско дружество.

 • Адеко организира уебинар за кариерно ориентиране на 21 октомври

  На 21 октомври 2021 г. Адеко България организира уебинар „Кариерно ориентиране и виртуално интервю за работа“, научи Борса.bg от HR компанията. Събитието ще се състои от 10:00 до 11:30 ч. Microsoft Teams Live Event.

 • Един работен ден на инж. Радмила Томова от АК Електрик

  Ръководейки проектите в направление „Влакова индустрия“ на АК Електрик, инж. Радмила Томова умело проявява едновременно гъвкавост и умения за стриктно планиране, комуникира ефективно с всички звена и не губи фокуса върху клиентите, които са ключова ценност за компанията. В разговора ни за множеството отговорности и предизвикателства в работния процес, ясно отличаваме нейния неподправен ентусиазъм и мотивация. Ето защо бързаме да Ви запознаем с младата дама, която днес е гост в рубриката ни „Един работен ден на…“.

 • Радослав Кошков е финалист в конкурса „Мениджър на годината“

  Регионалният мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово – г-н Радослав Кошков, е един от десетте финалисти в тазгодишното издание на конкурса „Мениджър на годината“. Надпреварата се организира от списание „Мениджър“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6