Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Bizerba отвори врати във Валево, Сърбия

  04.05.2023 г. Bizerba отвори врати във Валево, Сърбия

  Германската компания Bizerba, която разработва и прозвежда технологии за претегляне и нарязване, отвори фабрика във Валево, Сърбия. Работата по изграждането на съоражението започна с обявяването на това, че ще работят около 400 служители.

 • Cивиĸo достави мaшини зa пpoизвoдитeл нa oптични кабели

  03.05.2023 г. Cивиĸo достави мaшини зa пpoизвoдитeл нa oптични кабели

  Българската фиpмa Cивиĸo OOД, позиционирана в гр. Русе, е дocтaвилa мaшини зa eдин oт нaй-гoлeмитe пpoизвoдитeли нa oптични ĸaбeли в CAЩ Соrnіng и пo-ĸoнĸpeтнo – зa нoвooтĸpитoтo му пoдeлeниe в Ceвepнa Kapoлинa.

 • Вносът на машини и резервни части в Албания се е увеличил

  02.05.2023 г. Вносът на машини и резервни части в Албания се е увеличил

  Вносът на машини, оборудване и резервни части, пряк индикатор за инвестициите в икономиката в Албания, се е увеличил с 4.1% през първото тримесечие на годината, достигайки 47.9 милиарда албански леки при 39.4 милиарда леки през първото тримесечие.

 • Ръст с 14% очаква пазарът за електронни компоненти за автомобили

  28.04.2023 г. Ръст с 14% очаква пазарът за електронни компоненти за автомобили

  Проучване на консултантската компания SC-IQ:Semiconductor Intelligence показва, че единствено пазарът за електронни компоненти в автомобилния сектор за разлика от останали сегменти на пазара бележи ръст, научи Борса.bg от БТА.

 • Изложението за земеделие БАТА АГРО стартира на 15 май т.г.

  28.04.2023 г. Изложението за земеделие БАТА АГРО стартира на 15 май т.г.

  От 15 до 19 май т.г. ще се проведе Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО на територията на летище „Стара Загора“, научи Борса.bg от БТА. Във форума ще се включат 197 български и чуждестранни фирми.

 • Kaufland основен партньор във FoodТech програма за стартъп идеи

  28.04.2023 г. Kaufland основен партньор във FoodТech програма за стартъп идеи

  Най-новата акселераторска програма Future Verticals за стартъп бизнеси и идеи в хранително-вкусовата индустрия, ще бъде подкрепена от Кауфланд България, научи Борса.bg от БТА. По този начин за пореден път компанията прегръща иновациите.

 • Зaпoчвa пpoизвoдcтвoтo нa eлeĸтpичecĸия Сіtrоеn С3 в Сърбия

  28.04.2023 г. Зaпoчвa пpoизвoдcтвoтo нa eлeĸтpичecĸия Сіtrоеn С3 в Сърбия

  Cepиoзнa ĸpaчĸa ĸъм бъдещето щe нaпpaви cлeд бpoeни мeceци cpъбcĸoтo aвтoмoбилocтpoeнe – след инвестиция от 190 милиона евро в зaвoдa в Kpaгyeвaц пpeз eceнтa щe зaпoчнe пpoизвoдcтвoтo нa нoвия eлeĸтpичecĸи Сіtrоеn С3.

 • Производството на автомобили в Румъния е нараснало с 5%

  27.04.2023 г. Производството на автомобили в Румъния е нараснало с 5%

  Продукцията на двата румънски производителя на автомобили Dacia/Renault и Ford (Otosan) се е увеличило с почти 5% през първото тримесечие в сравнение със същия период на 2022 г. Това научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. През 2022 г. Румъния е произвела над 500 хил. автомобила.

 • България става част от Европейския алианс за батерии

  27.04.2023 г. България става част от Европейския алианс за батерии

  България ще се присъедини към Европейския алианс за батерии, научи Борса.bg от БТА. Страната ни ще бъде представена в алианса от Българската агенция за инвестиции (БАИ), като в официална церемония по повод подписването на декларацията.

 • Малтери Суфле инвестира 56 млн. евро в нов завод в Плевен

  26.04.2023 г. Малтери Суфле инвестира 56 млн. евро в нов завод в Плевен

  Френската компания Малтери Суфле България започна изграждането на нов завод за малц в Плевен, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Инвестиционният проект е на стойност 56 милиона евро и цели удвояване на производствения капацитет на дружеството.

HR новини

 • България е водеща в Европа по жени специалисти в сектор ИКТ

  Анализ на Евростат показва, че работещите като специалисти по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) са около 9.4 милиона души в Европейския съюз, което представлява 4.6% от общата работна сила в ЕС.

 • Career Show с анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти

  На 18 и 19 май т.г. предстои да се проведе кариерното събитие за IT професионалисти Career Show Tech 2023. В тази връзка организаторите изготвиха анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти от водещите работодатели.

 • Маркетплейс платформата Flip България с нов управител

  Вера Петрова е новоназначеният управител на маркетплейс платформата за търговия с реновирани и сервизирани телефони Flip България, научи Борса.bg от Economy.bg. Г-жа Петрова притежава над 15 години опит в продажбите и бизнес развитието.

 • Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г.

  Победителите в годишния индекс на Career Show ,,Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България" станаха ясни в края на месец април. За да бъдат избрани, кандидатите от ИТ сектора в България се състезаваха за гласовете на публиката.

 • Леони България с нов управляващ директор

  Андрей Косоухов заема длъжността директор на Леони България, научи Борса.bg от Economy.bg. Той има висше образование в сферата на икономиката и опит на ръководни позиции повече от 17 години, като част от тях са в компанията Леони.

 • Предстои двудневно кариерно изложение в Стара Загора

  На 28 и 29 април т.г. ще се състои първото по рода си кариерно изложение „WorkIn Stara Zagora", организирано от община Стара Загора, научи Борса.bg от БТА. По време на двудневния форум ще бъде дадена възможност за среща между търсещите и предлагащите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6