Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Започва строителството на фабрика на японската Nidec в Нови Сад

  15.07.2022 г. Започва строителството на фабрика на японската Nidec в Нови Сад

  През изминалата седмица официално бе положен основният камък за изграждането на новата фабрика на японската компания Nidec в Нови Сад, научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Това ще бъде втората фабрика в града, построена от една от най-модерните компании.

 • Ford Otosan придоби завода на Ford в Румъния

  14.07.2022 г. Ford Otosan придоби завода на Ford в Румъния

  Споразумението, с което Ford Otosan, най-големият производител на търговски превозни средства в Европа, поема собствеността върху фабриката на Ford в Румъния (намираща се в Крайова), е финилизирано, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • R3 oтĸpивa цeнтъp зa нayчнoизcлeдoвaтeлcĸa дeйнocт в София

  13.07.2022 г. R3 oтĸpивa цeнтъp зa нayчнoизcлeдoвaтeлcĸa дeйнocт в София

  Глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa ocнoвaнaтa в Бългapия ĸoнcyлтaнтcĸa фиpмa ІNDUЅТRІА Πeтĸo Kapaмoчeв сподели пред SeeNews, че американския разработчик на блокчейн технологии R3 отваря цeнтъp зa изcлeдвaния и paзpaбoтĸи (R&D) в Coфия.

 • Алкалоид стартира нова инвестиция на стойност 1.3 млн. евро

  12.07.2022 г. Алкалоид стартира нова инвестиция на стойност 1.3 млн. евро

  Последната инвестиция на Алкалоид Скопие в складови площи за фармацевтични суровини и първични опаковки е модерно и безопасно решение за съхранение, направено в съответствие с препоръките за добра производствена практика.

 • АББ България с ново решение в посока на енергийна ефективност

  08.07.2022 г. АББ България с ново решение в посока на енергийна ефективност

  АББ България инсталира облачното решение ABB AbilityTM Energy и Asset Manager в своите две производствени бази за продукти ниско и средно напрежение в клон Раковски, научи Борса.bg от компанията. Това ще позволи на съоръженията да консумират по-малко енергия.

 • Електрохолд представи плановете си за област Ловеч

  08.07.2022 г. Електрохолд представи плановете си за област Ловеч

  Електрохолд България (до скоро ЧЕЗ България) и местната власт на област Ловеч проведоха работно заседание, научи Борса.bg от компанията. Обсъжданите теми бяха насочени към развитието на електроразпределителната мрежа в областта.

 • САЩ отпуска финанси на Румъния за мини реакторни електроцентрали

  08.07.2022 г. САЩ отпуска финанси на Румъния за мини реакторни електроцентрали

  Правителството на Съединените щати и американската компания NuScale Power ще финансират с 14 млн. долара в проектните проучвания за инсталиране на централи от типа SMR (малък модулен реактор) в Румъния, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • Производството на „зелена“ енергия в Сев. Македония е нараснало

  07.07.2022 г. Производството на „зелена“ енергия в Сев. Македония е нараснало

  През изминалата година производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници в Северна Македония се е увеличило с 14.7% спрямо 2020 г. Производството на въглищни електроцентрали от своя страна е спаднало със 17.1%.

 • GlobalFoundries разширява инженерния си екип в България

  06.07.2022 г. GlobalFoundries разширява инженерния си екип в България

  GlobalFoundries, водеща компания в производството на чипове, разширява екипа си в България. Към момента около 250 души, основно инженери, работят за компанията в страната, като през следващите 2 години се предвижда да достигнат 350.

 • АQ Grоuр ще открие ново предприятие в Перник

  05.07.2022 г. АQ Grоuр ще открие ново предприятие в Перник

  Швeдcĸият пpoизвoдитeл нa индycтpиaлни ĸoмпoнeнти АQ Grоuр щe разшири своя бизнес с инвестиция от 5 млн. eвpo. Компанията ще закупи терен за предприятие в Перник, който е с площ от 22 000 m², научи Борса.bg. Предвижда се фaбpиĸaтa дa пpoизвeждa ĸopпycи.

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6