Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Приета бе концепция за развитието на изкуствения интелект у нас

  22.12.2020 г. Приета бе концепция за развитието на изкуствения интелект у нас

  Правителството прие концепцията за развитието на изкуствения интелект в България до 2030. Секторите, които бяха очертани като приоритетни, обхващат системи, приложения и услуги, базирани на технологиите на изкуствения интелект.

 • Бoни Xoлдинг инвестира 30 млн. евро в пpoизвoдcтвeни мoщнocти

  22.12.2020 г. Бoни Xoлдинг инвестира 30 млн. евро в пpoизвoдcтвeни мoщнocти

  Бoни Xoлдинг e подписал дoгoвop зa заем на стойност 30 млн. евро c Eвpoпeйcĸaтa инвecтициoннa бaнĸа. Средствата Бoни Xoлдинг щe инвестира в мoдepнизaцията нa cъщecтвyвaщитe cъopъжeния и изгpaждaнeто нa нoви пpoизвoдcтвeни мoщнocти.

 • Siemens достави първия трамвай, произведен в завода в Сърбия

  22.12.2020 г. Siemens достави първия трамвай, произведен в завода в Сърбия

  Siemens Mobility достави на немската транспортна компания Bremen Strassenbahn първия от общо 47 трамвая, изцяло произведени във фабриката на компанията в Крагуевац, Сърбия. Поръчката на трамваите за немския град Бремен включва общо 77 трамвая.

 • Остават 3 седмици за кандидатстване за „Наградите на БАИТ“

  21.12.2020 г. Остават 3 седмици за кандидатстване за „Наградите на БАИТ“

  Остават три седмици до крайния срок за кандидатстване за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2020 г., съобщиха за Борса.bg от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Регистрацията ще бъде отворена до 24:00 ч. на 11 януари 2021 г.

 • Фесто Производство направи дарение на ТУ – София

  21.12.2020 г. Фесто Производство направи дарение на ТУ – София

  През декедмври т.г. Фесто Производство направи дарение на употребявани компютри и периферия за нуждите на катедра „Съпротивление на материалите“ при Факултет по транспорта на Технически университет – София.

 • E.ON Energie Румъния инвестира в смарт електромери

  21.12.2020 г. E.ON Energie Румъния инвестира в смарт електромери

  E.ON Energie Румъния ще инвестира 26.1 млн. евро в инсталирането на смарт електромери до 2028 г. Оборудването ще бъде използвано за измерване на енергията от слънчеви панели или други системи, както и за предоставяне на данни на участниците на пазара.

 • СТР закупи индустриални площи в София

  18.12.2020 г. СТР закупи индустриални площи в София

  Най-големият собственик и оператор на индустриално-логистични паркове в Централна и Източна Европа СТР е закупил площи в София. Компанията планира да стартира строежа на първите си 30 000 кв.м. в района в средата на 2021 г.

 • Обявиха победителите в Годишните архитектурни награди АРХ ИНОВА

  18.12.2020 г. Обявиха победителите в Годишните архитектурни награди АРХ ИНОВА

  На 16 декември 2020 г. бяха връчени седмите Годишни архитектурни награди Арх Инова 2020. Тази година състезанието протече под мотото “Големите таланти имат нужда от признание“. За отличията се съревноваваха 164 проекта в 11 категории, а награди получиха 15 от тях.

 • Три български учени получиха стипендия „За жените в науката“

  17.12.2020 г. Три български учени получиха стипендия „За жените в науката“

  Д-р Радослава Бекова, д-р Искра Колева и Любов Георгиева са носителките на тазгодишната национална стипендия „За жените в науката“ за България. Престижните отличия бяха връчени на официална онлайн церемония на 8 декември 2020 г.

 • Сентилион участва в Национален конгрес по оториноларингология

  17.12.2020 г. Сентилион участва в Национален конгрес по оториноларингология

  През ноември т.г. Сентилион се включи в XIV Национален конгрес по оториноларингология. Служителите на компанията Тодор Абаджиев и Фани Михайлова споделиха какви са новостите в продуктите на лидера в кохлеарната имплантация MED EL и разказаха за слуха.

HR новини

 • Веселин Троянов поема управлението на Check Point у нас

  Веселин Троянов има над 13-годишен професионален опит в сферата на информационните технологии. Той ще отговаря за развитието на бизнеса в страната, както и за укрепването на пазарните позиции и ускоряването на растежа на фирмата.

 • Кандитатствайте за стажантската програма на Schneider Electric

  Schneider Electric обяви старта на своята нова стажантска програма Be Smart. Start!, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Тя предлага 12-месечни платени стажове за млади специалисти в различни области – анализ на данни, автоматизация и човешки ресурси.

 • Инвестиции през 2020 разкриват над 4300 нови работни места

  През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти на стойност над 1 милд. лв., които ще разкрият 4351 нови работни места у нас, научи Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). Сертифицираните по ЗНИ проекти са 34 на брой.

 • Paysafe отваря нов офис в България

  Haй-гoлямaтa coфтyepнa ĸoмпaния y нac – Рауѕаfе – отваря нoв oфиc в България, научи Борса.bg от компанията. Той ще бъде ситуиран в гр. Варна. Новият офис e c плoщ oт 1600 ĸвaдpaтни мeтpa и щe ce нaмиpa в бизнec цeнтъp Vаrnа Тоwеrѕ.

 • Кои са тенденциите в HR през 2021

  2020 година бе белязана от световна пандемия и приоритетите на HR лидерите и работещите в сферата на Човешките ресурси трябваше бързо да се преориентират. Кои са HR тенденциите, които ще бъдат във фокуса през настоящата 2021 г., споделя г-н Бриан Кроп (Brian Kropp).

 • Има нужда от нaд 23 000 нoви paбoтни места в софтуерния сектор

  Въпреки COVID кризата, ръстът на софтуерния сектор през 2020 г. продължава да е висок – 10% и има потребност от нoви нaд 23 000 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe пeт гoдини y нac, научи Борса.bg от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6