Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Meta Estate Trust стартира IPO с цел да увеличи своя капитал

  26.07.2022 г. Meta Estate Trust стартира IPO с цел да увеличи своя капитал

  Румънската компания Meta Estate Trust, оперираща в сектора на недвижимите имоти с иновативен инвестиционен модел, обяви, че Органът за финансов надзор (ASF) е одобрил проспекта за първично публично предлагане (IPO) на компанията.

 • Производителят на полупроводници ТЅМС с рекордна печалба

  22.07.2022 г. Производителят на полупроводници ТЅМС с рекордна печалба

  Taйвaнcĸият пpoизвoдитeл нa чипoвe ТЅМС (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Limited) е с peĸopднa пeчaлбa зa втopoтo тpимeceчиe нa т.г, научи Борса.bg. Πpиxoдитe нa една от нaй-гoлемите ĸoмпaнии зa пoлyпpoвoдници в cвeтa възлизaт нa 18.16 млрд. долара, ĸoeтo е yвeличeниe с 43.5% нa гoдишнa бaзa.

 • Каменица с две отличия от Годишните бизнес награди на B2B media

  22.07.2022 г. Каменица с две отличия от Годишните бизнес награди на B2B media

  Каменица бе отличена на Годишните бизнес награди на B2B media, научи Борса.bg от компанията. Екипът е изключително щастлив от факта, че бе награден в две категории. Компанията получи първо място в категория „Проект с кауза“.

 • Германска компания ще инвестира в проект за ВЕИ в Сев. Македония

  22.07.2022 г. Германска компания ще инвестира в проект за ВЕИ в Сев. Македония

  Базираната в Германия Oricon Advanced Technologies ще инвестира 4.9 милиона евро (5.1 милиона долара) в проект за изследване на възобновяемата енергия в Северна Македония, научи Борса.bg от BalkanЕngineer.com. Проектът ще открие най-малко 72 работни места.

 • Броят на компаниите с чужд капитал в Румъния скача с 35%

  21.07.2022 г. Броят на компаниите с чужд капитал в Румъния скача с 35%

  Почти 3000 нови бизнеса с чужд капитал са създадени през първите пет месеца на 2022 г. в Румъния, което е 35.1% увеличение спрямо 2021 г., научи Борса.bg от BalkanЕngineer.com.
  Чуждестранният капитал на новите дружества в Румъния възлиза на 17.2 млн. долара, което е с 20.2% по-малко от този на дружествата, регистрирани през същия период на миналата година.

 • Dundee Рrесіоuѕ Меtаlѕ очаква по-силен добив на злато в България

  20.07.2022 г. Dundee Рrесіоuѕ Меtаlѕ очаква по-силен добив на злато в България

  Kaнaдcĸaтa злaтoдoбивнa ĸoмпaния Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ регистрира резултати от добива на злaтo и мeд в България, cъoтвeтcтвaщи нa нacoĸитe, зaлoжeни oщe в нaчaлoтo нa гoдинaтa. Зa втopoтo тpимeceчиe в двeтe мини нa ĸoмпaниятa нa тepитopиятa нa cтpaнaтa .

 • СИАД България присъства на европейска бизнес вечер

  19.07.2022 г. СИАД България присъства на европейска бизнес вечер

  Екипът на СИАД България бе гост на третото издание на „European Business Networking Evening“, което се състоя в София Тех Парк, в края на юни т.г, научи Борса.bg от компанията. Организатори на събитието бяха Confindustria Bulgaria.

 • Continental ще отвори втория си завод близо до Нови Сад, Сърбия

  19.07.2022 г. Continental ще отвори втория си завод близо до Нови Сад, Сърбия

  Строителната работа по втория завод на Continental Automotive в Kać, близо до Нови Сад, Сърбия, е почти завършена. Сградата ще обхваща над 30 000 m2 производствени и офис площи и ще бъде един от най-големите заводи на Continental в света, научи Борса.bg.

 • Проект на РАИС бе награден от Сименс България

  15.07.2022 г. Проект на РАИС бе награден от Сименс България

  РАИС е доказана българска компания, чиято производствена база се намира в Пазарджик. Дейността ѝ е свързана с производството на CNC машини, инструменти и оборудване за различни сектори от индустрията. Тя е водеща на Балканите и в Европа.

 • Шнайдер Електрик България с приз за „Бизнес лидер на годината"

  15.07.2022 г. Шнайдер Електрик България с приз за „Бизнес лидер на годината"

  Шнайдер Електрик България грабна приза „Бизнес лидер на годината“ по време на осмото издание на Годишните бизнес награди на b2b Media, съобщиха за Борса.bg от компанията. Ежегодният конкурс е признание за постиженията на компаниите.

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6