Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Предстои онлайн конференция по повод Световния ден на ГИС

  15.11.2021 г. Предстои онлайн конференция по повод Световния ден на ГИС

  На 17 ноември 2021 г. от 9:30 ч. ще се проведе онлайн конференция по повод Световния ден на географските информационни системи (ГИС), съобщиха от Българската асоциация по водите. В рамките на събитието водещи международни и български експерти ще представят най-новите разработки, решения и добри практики в областта на геопространствените технологии и тяхното приложение в различни сфери.

 • Японски производител на електродвигатели открива завод в Сърбия

  12.11.2021 г. Японски производител на електродвигатели открива завод в Сърбия

  Японската компания Nidec ще открие завод за производство на електрически двигатели в Нови Сад, Сърбия. Очаква се строителството на фабриката да започне през декември т.г. В бъдещото предприятие ще се произвеждат електрически двигатели за превозни и летателни средства.

 • Северна Македония създава стратегически фонд за зелени инвестици

  11.11.2021 г. Северна Македония създава стратегически фонд за зелени инвестици

  Очаква се фондът да предизвика инвестиции в размер на 750 млн. евро. Като резултат от внедряването на зелени технологични решения, Северна Македония предвижда увеличаване на икономическия си растеж и на износа си с 2 млрд. евро през следващите четири години.

 • Румънската Romgaz придобива 50% от акциите в проекта Neptun Deep

  10.11.2021 г. Румънската Romgaz придобива 50% от акциите в проекта Neptun Deep

  Romgaz завърши преговори с дружеството ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings за придобиване на неговия дял в проекта Neptun Deep. Сделката ще бъде окончателно финализирана през първото тримесечие на 2022 г.

 • Waterlogic придоби българския си доставчик на диспенсъри за вода

  09.11.2021 г. Waterlogic придоби българския си доставчик на диспенсъри за вода

  Международният производител и дистрибутор на диспенсъри за питейна вода Waterlogic придоби българския доставчик Pure Pro. През изминалите 10 години фирма Pure Pro е продавала, отдавала и обслужвала продуктите на Waterlogic в България.

 • На 10 ноември ще се проведе семинар за енергийната ефективност

  07.11.2021 г. На 10 ноември ще се проведе семинар за енергийната ефективност

  На 10 ноември 2021 г. (сряда) от 13:30 до 18:00 ч. ще се проведе национален обучителен семинар на тема „Енергийната ефективност през новия програмен период 2021-2030 г.“. Той се организира от Камарата на енергийните одитори в България, Камарата на инженерите в нвестиционното проектиране – секция ЕАСТ и Българския национален комитет по осветление. Мястото на събитието е голямата зала на Научно-техническите съюзи, находяща се в град София, ул. „Г.С.Раковски“ № 108.

 • Стартира регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2021

  07.11.2021 г. Стартира регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2021

  Стартира регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2021 г. В 11-ото издание на конкурса, организиран от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), ще бъдат раздадени осем отличия в категориите „Образователна награда“, „Младежка награда“, „Журналистически принос“, „Публична администрация“, „Start Up компания“, „Успешен български ИКТ продукт/услуга“, „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика“ и „Награда за специален принос“.

 • Сърбия откри първата си зелена мина за добив на мед и злато

  05.11.2021 г. Сърбия откри първата си зелена мина за добив на мед и злато

  Новата мина, която се намира край гр. Бор, ще се използват модерни технологии и ще се спазват най-строгите международни стандарти в областта на опазването на околната среда. Zijin предвижда годишно производство на 3.3 млн. t медни и златни руди.

 • Румъния тегли заем за подобряване на енергийната си ефективност

  04.11.2021 г. Румъния тегли заем за подобряване на енергийната си ефективност

  Румъния планира да подобри енергийната ефективност на обществените сгради в един от най-големите си градове – Яш, със заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Финансирането е в размер на 20.5 млн. евро.

 • Scalefocus откри втори офис в Северна Македония

  03.11.2021 г. Scalefocus откри втори офис в Северна Македония

  Българското дружество открива първия си офис в Северна Македония през 2019 г. в столицата Скопие. Днес разрастването на екипа на Scalefocus e в резултат на проявения интерес от страна на местната IT общност към въведения от компанията модел за „работа отвсякъде“.

HR новини

 • Никол Георгиева е новият HR мениджър на ЛЕМ България

  От 1 октомври 2021 г. Никол Георгиева пое ролята на мениджър „Човешки ресурси“ и център за споделени HR услуги в ЛЕМ България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитие на звеното на локално ниво.

 • Top Skills Recruitment организира безплатни консултации

  От 22 до 26 ноември 2021 г. Top Skills Recruitment организира индивидуални срещи, в рамките на които можете да се възползвате от безплатна професионална кариерна консултация, както и да разберете повече за предложения за работа на HR компанията.

 • Събитие на Career Show обединява водещи български експерти

  Онлайн събитието за професионалисти в сферата на маркетинга, продажбите и клиентското обслужване Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30 ноември. От 9:00 до 19:00 ч. гостите могат да се срещнат лично с водещи работодатели.

 • Ценени ли сме на работното място? Вижте коментара на Top Skills

  Експертен коментар на резултатите от съвместното ни проучване с Top Skills Recruitment направи Симона Любенова, специалист „Маркетинг и дигитални комуникации“ във водещата компания за подбор на персонал.

 • Career Show със събитие, посветено на маркетинга и продажбите

  На 30 ноември т.г. ще се проведе специализираното онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти Career Show Marketing, Sales & Customer Service. В него ще вземат участие над 50 компании от България и Европа.

 • Един работен ден на инж. Антон Андонов от АК Електрик

  В днешното издание на рубриката „Един работен ден на...“ Ви срещаме с инж. Антон Андонов, който вече 6 години заема длъжността ръководител „Проект“ в направление „Автоматизация“ във фирма АК Електрик. Вижте интервюто ни с инж. Антонов...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6