Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Решават бъдещето на ТЕЦ „Неготино“ в Северна Македония

  06.01.2021 г. Решават бъдещето на ТЕЦ „Неготино“ в Северна Македония

  Скоро може да бъде взето решение за бъдещия статут на „Неготино“ в Северна Македония. Обявен бе търг с покана за изготвяне на предпроектно проучване, създаване на публично-частно партньорство или за потенциална продажба на централата.

 • Расте търсенето на електрически и хибридни автомобили в България

  05.01.2021 г. Расте търсенето на електрически и хибридни автомобили в България

  Търсенето на електрически и хибридни автомобили в България отбеляза ръст през 2020 г. По данни на българската Пътна полиция към декември 2020 г. в страната са регистрирани 1876 електрически и около 10 000 хибридни превозни средства.

 • Екипът на ЧЕЗ проведе коледна благотворителна кампания

  04.01.2021 г. Екипът на ЧЕЗ проведе коледна благотворителна кампания

  Общо 14 500 лв. набраха служителите на ЧЕЗ България в рамките на вътрешна благотворителна кампания в подкрепа на съвместната инициатива на компанията и „Надежда и домове за децата – клон България“ – „Заедно можем всичко“.

 • В Сърбия се проведе конференция за цифровата революция в бизнеса

  31.12.2020 г. В Сърбия се проведе конференция за цифровата революция в бизнеса

  На 18 декември 2020 г. в Сърбия се проведе онлайн конференция, посветена на цифровата революция в бизнеса. Тя се фокусира върху два аспекта на цифровата икономика – изграждането на широколентова мрежа и електронната търговия.

 • Tesla вероятно ще отвори свой център в Румъния

  30.12.2020 г. Tesla вероятно ще отвори свой център в Румъния

  Производителят на електромобили Tesla вероятно ще открие свой център в румънската столица Букурещ. Компанията планира да наеме управител на магазин, двама техници за обслужване, мениджър на услуги и консултант по продажби.

 • Либхер-Хаусгерете Марица и Теси се включиха в кампания на МВР

  30.12.2020 г. Либхер-Хаусгерете Марица и Теси се включиха в кампания на МВР

  Либхер-Хаусгерете Марица и Теси са сред компаниите, които се включиха в националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

 • Връчиха наградите за иновативно предприятие в България

  29.12.2020 г. Връчиха наградите за иновативно предприятие в България

  На 18 декември 2020 г. бяха раздадени наградите в 16-ото издание на Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината“. Компаниите бяха отличени от президента Румен Радев на Националния иновационен форум „Икономическа устойчивост чрез иновации“.

 • КонтурГлобал с дарителски акции към социални институции

  23.12.2020 г. КонтурГлобал с дарителски акции към социални институции

  КонтурГлобал Марица Изток 3 организира дарителски акции в подкрепа на две социални институции у нас. Компанията подкрепи Дома за пълнолетни хора с физически увреждания и Кризисния център „Самарянска къща“ към Сдружение „Самаряни“ в град Стара Загора.

 • Обсъдиха партньорството ни с Япония в сферата на е-мобили и ИКТ

  23.12.2020 г. Обсъдиха партньорството ни с Япония в сферата на е-мобили и ИКТ

  Големи възможности за взаимодействие носят ИКТ сектора, автомобилната индустрия, търговията и стартъпите, а България е особено заинтересована от привличането на японски инвеститори в направата на електромобили и батерии, заяви икономическият министър.

 • България и Северна Македония сключиха меморандум за „Ден напред“

  23.12.2020 г. България и Северна Македония сключиха меморандум за „Ден напред“

  С подписването на Меморандума страните официално заявявиха намерението си да положат всички необходими усилия за осъществяването на пазарното обединение между България и Северна Македония „Ден напред“.

HR новини

 • Веселин Троянов поема управлението на Check Point у нас

  Веселин Троянов има над 13-годишен професионален опит в сферата на информационните технологии. Той ще отговаря за развитието на бизнеса в страната, както и за укрепването на пазарните позиции и ускоряването на растежа на фирмата.

 • Кандитатствайте за стажантската програма на Schneider Electric

  Schneider Electric обяви старта на своята нова стажантска програма Be Smart. Start!, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Тя предлага 12-месечни платени стажове за млади специалисти в различни области – анализ на данни, автоматизация и човешки ресурси.

 • Инвестиции през 2020 разкриват над 4300 нови работни места

  През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти на стойност над 1 милд. лв., които ще разкрият 4351 нови работни места у нас, научи Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). Сертифицираните по ЗНИ проекти са 34 на брой.

 • Paysafe отваря нов офис в България

  Haй-гoлямaтa coфтyepнa ĸoмпaния y нac – Рауѕаfе – отваря нoв oфиc в България, научи Борса.bg от компанията. Той ще бъде ситуиран в гр. Варна. Новият офис e c плoщ oт 1600 ĸвaдpaтни мeтpa и щe ce нaмиpa в бизнec цeнтъp Vаrnа Тоwеrѕ.

 • Кои са тенденциите в HR през 2021

  2020 година бе белязана от световна пандемия и приоритетите на HR лидерите и работещите в сферата на Човешките ресурси трябваше бързо да се преориентират. Кои са HR тенденциите, които ще бъдат във фокуса през настоящата 2021 г., споделя г-н Бриан Кроп (Brian Kropp).

 • Има нужда от нaд 23 000 нoви paбoтни места в софтуерния сектор

  Въпреки COVID кризата, ръстът на софтуерния сектор през 2020 г. продължава да е висок – 10% и има потребност от нoви нaд 23 000 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe пeт гoдини y нac, научи Борса.bg от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6