Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Енергоспестяващи решения подобряват резултатите на Данфосс

  08.01.2015 г. Енергоспестяващи решения подобряват резултатите на Данфосс

  Данфосс съобщи, че продажбите на компанията за 2014 г. са надхвърлили миналогодишните, а печалбата се е повишила със 17%.

 • Покана за участие в конкурс „RegioStars 2015“

  07.01.2015 г. Покана за участие в конкурс „RegioStars 2015“

  Бенефициентите по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 имат възможност да кандидатстват за годишните награди на „RegioStars 2015“ на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската Комисия, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

 • Atlas Copco: повишава се търсенето на малки компресори

  06.01.2015 г. Atlas Copco: повишава се търсенето на малки компресори

  Направлението на Atlas Copco за компресорна техника регистрира ръст в търсенето на компресори и компресорна техника и по-високи приходи за периода януари – септември 2014 г. в сравнение със същия период предходната година.

 • Булярд подписа договор с Daewoo

  06.01.2015 г. Булярд подписа договор с Daewoo

  „Булярд корабостроителна индустрия” АД, дъщерно дружество на Индустриален Холдинг България (ИХБ), и Daewoo-MANGALIA Heavy Industries S.A., Румъния, подписаха договор за изграждане на секции от надстройката на кораб по проект Scorpio.

 • Schaeffler Group с увеличение на приходите от 9%

  06.01.2015 г. Schaeffler Group с увеличение на приходите от 9%

  Приходите на Schaeffler Group за първите 9 месеца на 2014 г. са се повишили до повече от 9 млрд. еврa, което формира ръст от 9% спрямо същия период на предходната година, се съобщава в официална информация, публикувана на сайта на водещата немска компания.

 • Нетните продажби на Systemair по-високи с 10%

  05.01.2015 г. Нетните продажби на Systemair по-високи с 10%

  Според финансовия доклад на Systemair за 2014/2015, фирмата продължава да се развива успешно през тримесечието август – октомври 2014.

 • Harting отчете 13% ръст на приходите

  05.01.2015 г. Harting отчете 13% ръст на приходите

  Един от основните търговски партньори на фирма Ритбул, немската технологична група Harting, отчете сериозен ръст на приходите за изминалата 2013/14 финансова година, съобщиха за Борса.bg от Ритбул.

 • Хюндай строи още два завода в Китай

  05.01.2015 г. Хюндай строи още два завода в Китай

  Хюндай ще построи два нови завода в Китай със своя местен партньор BAIC Motor. Заводите се очаква да заработят през втората половина на 2016 г. с годишна производителност 300 000 превозни средства, съобщиха от Bloomberg.

 • Модeрнизация на уличното осветление в столицата през 2015

  23.12.2014 г. Модeрнизация на уличното осветление в столицата през 2015

  Започна изпълнението на проект за обновяване на уличното осветление в столицата на стойност 3.3 млн. евро, съобщиха за Борса.bg от Столична община. Това е първа фаза от проекта за модернизация и възстановяване на осветлението в града.

 • 91.4 % от предприятията у нас с достъп до интернет

  23.12.2014 г. 91.4 % от предприятията у нас с достъп до интернет

  Изследване, проведено през 2014 г. показва тенденция на растеж в използването на информационно-комуникационните технологии (ИКТ) от предприятията, сочат резултати на Националния статистически институт.

HR новини

 • Един работен ден на инж. Антон Андонов от АК Електрик

  В днешното издание на рубриката „Един работен ден на...“ Ви срещаме с инж. Антон Андонов, който вече 6 години заема длъжността ръководител „Проект“ в направление „Автоматизация“ във фирма АК Електрик. Пред екипа ни инж. Андонов разказа за динамичния си работен ден, изпълнен с разнообразни задачи, свързани с цялостния процес по реализация на проектите и с активна комуникация с различни експерти. Какво харесва най-много в работата си инж. Андонов, както и какви са извънработните дейности, които сплотяват екипа, вижте в интервюто...

 • PRODUCTIVITY by Career Show ще се проведе онлайн на 28 октомври

  На предстоящото онлайн събитие PRODUCTIVITY by Career Show, което ще се проведе на 28 октомври т.г., признати кариерни ментори и бизнес консултанти ще навлязат в детайли за успешните методи за повишаване на продуктивността.

 • Един работен ден на Владимир Върбанов от БКК 95

  Между многобройните си работни задачи като ръководител „Производство“ на една от производствените бази на БКК 95 г-н Владимир Върбанов се срещна с екипа ни, за да разкаже за своя професионален път като част от доказаното българско дружество.

 • Адеко организира уебинар за кариерно ориентиране на 21 октомври

  На 21 октомври 2021 г. Адеко България организира уебинар „Кариерно ориентиране и виртуално интервю за работа“, научи Борса.bg от HR компанията. Събитието ще се състои от 10:00 до 11:30 ч. Microsoft Teams Live Event.

 • Един работен ден на инж. Радмила Томова от АК Електрик

  Ръководейки проектите в направление „Влакова индустрия“ на АК Електрик, инж. Радмила Томова умело проявява едновременно гъвкавост и умения за стриктно планиране, комуникира ефективно с всички звена и не губи фокуса върху клиентите, които са ключова ценност за компанията. В разговора ни за множеството отговорности и предизвикателства в работния процес, ясно отличаваме нейния неподправен ентусиазъм и мотивация. Ето защо бързаме да Ви запознаем с младата дама, която днес е гост в рубриката ни „Един работен ден на…“.

 • Радослав Кошков е финалист в конкурса „Мениджър на годината“

  Регионалният мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово – г-н Радослав Кошков, е един от десетте финалисти в тазгодишното издание на конкурса „Мениджър на годината“. Надпреварата се организира от списание „Мениджър“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6