Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Pirelli планира нови инвестиции в заводите си за гуми в Румъния

  14.10.2016 г. Pirelli планира нови инвестиции в заводите си за гуми в Румъния

  Италианският производител на гуми Pirelli има планове да отвори фабрика за велосипедни гуми в Румъния. Pirelli обяви също намеренията си за допълнителни инвестиции в размер на около 200 млн. евро в индустриалния център в Слатина, в южната част на Румъния, от 2021 г.

 • Когенерационна централа на биогаз отвори врати в Ботош в Сърбия

  13.10.2016 г. Когенерационна централа на биогаз отвори врати в Ботош в Сърбия

  Компанията Bioelektra започна експлоатация на нова когенерационна електроцентрала в сръбското село Ботош, намиращо се в североизточната част на страната, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Хамбергер България получи сертификат за инвестиция клас А

  11.10.2016 г. Хамбергер България получи сертификат за инвестиция клас А

  Сертификат за инвестиция клас А получи „Хамбергер България“ ЕООД за разширяване на производственото си портфолио с нови продуктови линии и изграждане на логистичен център в гр. Севлиево, съобщиха за Борса.bg от Министерството на икономиката (МИ).

 • Lufthansa Technik инвестира 30 млн. евро за нова мощност у нас

  10.10.2016 г. Lufthansa Technik инвестира 30 млн. евро за нова мощност у нас

  Германската авиокомпанията Lufthansa Technik обяви, че ще инвестира 30 млн. евро в своята база в София. Проектът предвижда разширяване на хангарното пространство, благодарение на което компанията ще добави 3 нови линии за поддръжка на самолети.

 • Петър Байкушев е новият председател на ОП на КСБ – Благоевград

  08.10.2016 г. Петър Байкушев е новият председател на ОП на КСБ – Благоевград

  На 28 септември 2016 г. се проведе Общо годишно отчетно-изборно събрание на Областно представителство (ОП) на Камара на строителите в България (КСБ) – Благоевград, научи Борса.bg.

 • Създадоха Клъстер Подемна техника

  07.10.2016 г. Създадоха Клъстер Подемна техника

  От Браншовата камара на производителите и търговците на телфери и кранове съобщиха за Борса.bg, че са инициирали създаването на Клъстер Подемна техника. Инициативата е в изпълнение на Програмата на Камарата за 2016 г.

 • Yazaki в Димитровград ще произвежда кабелни инсталации за Benz

  06.10.2016 г. Yazaki в Димитровград ще произвежда кабелни инсталации за Benz

  През лятото японският производител на автомобилни компоненти и части Yazaki направи първата копка на новата си производствена мощност край гр. Димитровград. Инвестицията е на стойност 50 млн. евро, като се очаква да бъдат разкрити около 3000 работни места.

 • МОСВ: „1.2 млрд. лева са заделени за водния сектор през 2017 г.“

  06.10.2016 г. МОСВ: „1.2 млрд. лева са заделени за водния сектор през 2017 г.“

  През 2017 г. са заделени 1.2 млрд. лева за проекти във водния сектор. През следващата година се планира обявяването на процедури за изграждане на ВиК инфраструктура с бенефициенти ВиК операторите и Столична община, съобщиха за Борса.bg от МОСВ.

 • Френската фирма Faurecia отваря нов завод в Румъния

  05.10.2016 г. Френската фирма Faurecia отваря нов завод в Румъния

  Френският производител на автомобилни части Faurecia откри в края на септември нов завод в град Ръмнику Вълча, предаде за Борса.bg BalkanEngineer.com. Инвестицията е на стойност от 12 млн. евро. Над 700 души ще работят в новото предприятие.

 • Американска компания придобива Асарел-Експлорейшън

  05.10.2016 г. Американска компания придобива Асарел-Експлорейшън

  Българската фирма Асарел-Експлорейшън, която държи правата за проучване и добив на полезни изкопаеми в района на Боримечково, областите Пазарджик, Панагюрище и Лесичово, ще бъде придобита от американската компания за добив на мед Freeport-McMoRan.

HR новини

 • Маргарета Сайлер ще говори на The Future of Work 2022

  Сред лекторите на предстоящата през октомври конференция The Future of Work Summit: Creating Change ще бъде г-жа Маргарета Сайлер, работила като старши HR мениджър в Tesla, научи Борса.bg от Karieri.bg. Тя е един от авторите на книгата Culture Up.

 • Manpower България ще излъчи поредния епизод на Клуб HR Navigator

  На 17 септември от 9:30 ч. Manpower България ще излъчи поредния епизод от поредицата „Клуб HR Navigator“, научи Борса.bg от компанията. Дискусията ще бъде на тема „Diversity and inclusion – двигатели на промяната в съвременната бизнес култура“.

 • Станете част от водещото кариерно експо Career Show 2022

  Предстои водещото кариерно събитие за квалифицирани кадри Career Show 2022. Форумът ще се проведе хибридно – на живо на 20 септември в Sofia Event Center, мол Парадайс и онлайн на 21 септември, информираха за Борса.bg организаторите.

 • Даниела Йорданова застава начело на Nestle за югоизточния пазар

  От началото на септември г-жа Даниела Йорданова заема поста бизнес мениджър „Шоколадови изделия“ за югоизточния пазар в Nestle, научи Борса.bg от компанията. Назначението на ръководната длъжност е резултат от доказания ѝ професионализъм.

 • Невена Милева от Мултивак България Продакшън за успешния HR

  Във взаимоотношенията работодател-служител успешният HR специалист следва да балансира и да намира начин за поднасяне и на добрите новини, и на негативните. Така смята г-жа Невена Милева от „Мултивак България Продакшън“ ЕООД, научи Борса.bg от Инженер.bg.

 • Мелексис България ще бъде част от Тук – Там Kошер 2022

  Мелексис България (Melexis) ще се включи в кариерния форум Тук – Там Kошер 2022, научи Борса.bg. В рамките на събитието, което ще се състои на 16 септември в Интер Експо Център – София, успели българи от цял свят ще разкажат своите истории за смели иновации.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6