Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Китайска компания строи завод за части за Mercedes в Румъния

  26.10.2016 г. Китайска компания строи завод за части за Mercedes в Румъния

  Китайска автомобилна компания Ningbo HuaXiang Electronic Co и немско-румънският автомобилен производител Hib Rolem Trim подписаха споразумение за разработване на производствено предприятие за 27.6 млн. евро в румънския град Брашов.

 • Kostal отвори фабрика за 4 млн. евро в Македония

  25.10.2016 г. Kostal отвори фабрика за 4 млн. евро в Македония

  Немският производител на авточасти Kostal официално пусна в експлоатация нова производствена линия на стойност 4 милиона евро близо до македонския град Охрид. Новата производствена мощност ще разкрие 48 работни места.

 • Uber ще продължи да разчита на развойния си център у нас

  24.10.2016 г. Uber ще продължи да разчита на развойния си център у нас

  Американският стартъп за споделено пътуване Uber ще запази развойния си център в България. Съобщението е във връзка с информация, че компанията преустановява своята дейност у нас, научи Борса.bg.

 • Sika възнамерява да отвори трети завод в Румъния

  22.10.2016 г. Sika възнамерява да отвори трети завод в Румъния

  Sika Romania, един от основните производители на химически строителни материали в Румъния, обяви намерението си да инвестира в трети завод в Румъния. Решението е свързано с нарастването с над 43% на оборота на производителя в последните три години.

 • Групата IMI планира да отвори завод за електроника в Сърбия

  21.10.2016 г. Групата IMI планира да отвори завод за електроника в Сърбия

  Холандският производител на електронни стоки Cooperatief IMI Europe има намерение да открие завод в сръбския град Ниш на стойност 30 милиона евро. Строителните работи по новата производствена мощност ще започнат в началото на следващата година.

 • Гръцката фирма CeraMetal изгражда завод за 12 млн. евро в Битоля

  20.10.2016 г. Гръцката фирма CeraMetal изгражда завод за 12 млн. евро в Битоля

  Гръцкият производител на метални изделия CeraMetal планира да построи завод на стойност 12 млн. евро в Македония, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Очаква се компанията да наеме общо 600 души в бъдещия завод в град Битоля, югоизточна Македония.

 • МИ отбелязва ръст в машиностроителния сектор за 2015 г.

  19.10.2016 г. МИ отбелязва ръст в машиностроителния сектор за 2015 г.

  През изминалата година машиностроителният бранш е произвел 5% от обема на индустриалното производство в България и е създал около 7.6% добавена стойност в индустрията, информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ).

 • APS откри нова производствена мощност в Ботевград

  18.10.2016 г. APS откри нова производствена мощност в Ботевград

  Италианската компания Advanced Printing Systems (APS) Group откри APS Industrial Park – нова производствена мощност в Ботевград. Инвестицията в завода е на стойност 3 млн. евро, информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ).

 • 11 български компании попадат в класацията Top 100 на See News

  17.10.2016 г. 11 български компании попадат в класацията Top 100 на See News

  Класация на 100-те най-големи компании в Югоизточна Европа направи агенцията за бизнес новини See News. 100.6 млрд. евро са общите приходи за 2015 г. на всички дружества в региона, участващи в класирането.

 • Eberspaecher отвори завод за ауспуси и катализатори в Румъния

  15.10.2016 г. Eberspaecher отвори завод за ауспуси и катализатори в Румъния

  Немската група Eberspaecher отвори новия си завод за технологии за отработени газове в град Орадеа в западна Румъни. Това е първата инвестиция на групата в страната. Заводът ще произвежда катализатори и заглушители за ауспуси за европейски производители.

HR новини

 • Маргарета Сайлер ще говори на The Future of Work 2022

  Сред лекторите на предстоящата през октомври конференция The Future of Work Summit: Creating Change ще бъде г-жа Маргарета Сайлер, работила като старши HR мениджър в Tesla, научи Борса.bg от Karieri.bg. Тя е един от авторите на книгата Culture Up.

 • Manpower България ще излъчи поредния епизод на Клуб HR Navigator

  На 17 септември от 9:30 ч. Manpower България ще излъчи поредния епизод от поредицата „Клуб HR Navigator“, научи Борса.bg от компанията. Дискусията ще бъде на тема „Diversity and inclusion – двигатели на промяната в съвременната бизнес култура“.

 • Станете част от водещото кариерно експо Career Show 2022

  Предстои водещото кариерно събитие за квалифицирани кадри Career Show 2022. Форумът ще се проведе хибридно – на живо на 20 септември в Sofia Event Center, мол Парадайс и онлайн на 21 септември, информираха за Борса.bg организаторите.

 • Даниела Йорданова застава начело на Nestle за югоизточния пазар

  От началото на септември г-жа Даниела Йорданова заема поста бизнес мениджър „Шоколадови изделия“ за югоизточния пазар в Nestle, научи Борса.bg от компанията. Назначението на ръководната длъжност е резултат от доказания ѝ професионализъм.

 • Невена Милева от Мултивак България Продакшън за успешния HR

  Във взаимоотношенията работодател-служител успешният HR специалист следва да балансира и да намира начин за поднасяне и на добрите новини, и на негативните. Така смята г-жа Невена Милева от „Мултивак България Продакшън“ ЕООД, научи Борса.bg от Инженер.bg.

 • Мелексис България ще бъде част от Тук – Там Kошер 2022

  Мелексис България (Melexis) ще се включи в кариерния форум Тук – Там Kошер 2022, научи Борса.bg. В рамките на събитието, което ще се състои на 16 септември в Интер Експо Център – София, успели българи от цял свят ще разкажат своите истории за смели иновации.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6