Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Булпрос, КАН Учтехспорт и Рефан България с награди от ГБИТК

  10.02.2015 г. Булпрос, КАН Учтехспорт и Рефан България с награди от ГБИТК

  Германо-Българска Индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди за единадесети път компании, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през изминалата година, съобщиха за Борса.bg от ГБИТК.

 • Parker с положителни финансови резултати от дейността си за 2014

  04.02.2015 г. Parker с положителни финансови резултати от дейността си за 2014

  Parker Hannifin, международно утвърдена компания в сферата на технологиите и решенията за задвижване и управление на процеси в индустрията, регистрира 4% ръст на продажбите за последното тримесечие на 2014 г. спрямо същия отчетен период на 2013 г.

 • Rockwell Automation с 6% ръст на оперативната печалба

  04.02.2015 г. Rockwell Automation с 6% ръст на оперативната печалба

  Rockwell Automation, лидер в областта на индустриалната автоматизация, съобщи за 2.1% растеж на продажбите за последното тримесечие на 2014 г., спрямо същия период на 2013 г., се посочва в официална информация, публикувана на сайта на компанията.

 • Международен форум за иновации на 25 февруари в София

  04.02.2015 г. Международен форум за иновации на 25 февруари в София

  Международният форум за иновации, Innovation Explorer Day, ще се проведе на 25 февруари 2015 г., в Sofia Event Center, съобщиха за Борса.bg от БАИТ. Организатори на събитието са Капитал и Иновейшън Стартър Бокс.

 • Бизнес климатът у нас се подобрява

  04.02.2015 г. Бизнес климатът у нас се подобрява

  През януари 2015 г. общият показател на бизнес климата у нас се повишава с 3.8 пункта спрямо предходния месец, сочи изследване на НСИ като вследствие от подобреното мнение на стопанските ръководители в промишлеността, строителството и секторът на услугите.

 • Кръгла маса на тема: „Технологии за управление на водите"

  30.01.2015 г. Кръгла маса на тема: „Технологии за управление на водите"

  На 27 февруари 2015 г. в гр. Делхи, Индия, ще се проведе Кръгла маса на тема „Технологии за управление на водите“ по линия на ACEM (форум Азия-Европа), съобщиха за Борса.bg от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

 • WILO с награда за ефективно управление на качеството

  28.01.2015 г. WILO с награда за ефективно управление на качеството

  Водещата немска компания WILO получи награда за ефективно управление на качеството от Института по управление на технологиите към университета Санкт Гален, Швейцария.

 • Индустриални фирми могат да участват в изложба в Китай

  27.01.2015 г. Индустриални фирми могат да участват в изложба в Китай

  Български компании, предлагащи продукти в областта на електрониката и роботиката, както и пречистващи системи за въздух и вода, имат възможност да вземат участие в международна изложба в гр. Нандзин, Китай, съобщиха за Борса.bg от ИАНМСП.

 • Ringfeder придоби на 100% Tschan

  24.01.2015 г. Ringfeder придоби на 100% Tschan

  Сред придобиванията през миналата година бе сключеният стратегически съюз между индустриалните компании Ringfeder и Tschan. Немската компания Ringfeder придоби на 100% водещия производител на механични съединители за тежката промишленост Tschan.

 • Industrial Scientific - Производител на 2014

  24.01.2015 г. Industrial Scientific - Производител на 2014

  Industrial Scientific, водещ произодител на газ-детектори в света, бе отличен с награда за „Производител на 2014”, съобщиха за Борса.bg от фирма Астел, която предлага техниката на Industrial Scientific у нас.

HR новини

 • Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021

  Инж. Георги Грозданов ще бъде лектор на Тук-Там Кошер 2021, което ще се проведе на 9 септември т.г. в Интер Експо Център в София. Той ще запознае гостите на форума с темата за „Глобалните трендове по роботика и автоматизация и къде се намира България“. Лекцията ще се проведе между 13:00 и 13:20 ч.

 • ManPower България: В кои сектори ще има ръст в заетостта

  Работодателите от сектор „Производство“ планират най-големи промени в заетостта – близо 30% споделят, че ще наемат повече хора през следващата година, считат от водещата HR компания ManpowerGroup България относно тенденциите в пазара на труда.

 • Кои работни процеси ще бъдат автоматизирани?

  Управителят на водещата българска компания за подбор на персонал и фирмени консултации NSR – HR & Consulting, г-н Тодор Терзиев, коментира какви ще бъдат промените на пазара на труда в резултат на роботизацията и в кои процеси тя ще има най-голямо влияние.

 • Какви ще са промените на пазара на труда заради роботизацията?

  С г-н Димитър Иванов, търговски и оперативен директор на компанията, специализирана в предоставянето на услуги по управление на човешките ресурси – Адеко България, дискутирахме какво ще бъде влиянието на роботизацията върху техническите професии.

 • Валтер Волф е новият председател на УС на Kaufland България

  От 1 декември т.г. председател на Управителния съвет на Kaufland България ще бъде Валтер Волф, който към момента е прокурист „Верига за управление на доставките“ в България. Валтер Волф работи като директор „Управление веригата на доставки“ в Kaufland България.

 • Top Skills Recruitment ще участва на Тук-Там Кошер 2021

  „Посетете щанда ни и се запознайте с нашите специалисти по подбор на персонал, които ще Ви очакват с подаръци, игри и кариерни съвети. Ще ни разпознаете отдалече, само потърсете жълтия щанд, № 52!“, отправиха своята покана от Top Skills Recruitment.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6