Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • ТУ-Варна отбелязва 45 години от създаването на специалност ЕСЕО

  26.09.2016 г. ТУ-Варна отбелязва 45 години от създаването на специалност ЕСЕО

  ТУ-Варна кани всички бивши и настоящи преподаватели, студенти и партньори на тържествено честване на 45-та годишнина от основаването на специалност ЕСЕО и 40-та годишнина от дипломирането на първия випуск на специалността.

 • Betec започва проучвания за геотермални източници в Сърбия

  23.09.2016 г. Betec започва проучвания за геотермални източници в Сърбия

  Сръбският курорт Вранска Баня, разположен в Югоизточната част на страната, е на път да се сдобие с геотермална електрическа и отоплителна централа с мощност съответно 20 MW и 39 MW, съобщиха за Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Немска група придоби румънска фабрика за керемиди

  22.09.2016 г. Немска група придоби румънска фабрика за керемиди

  Немската група Braas Monier подписа споразумение за придобиване на производителя на керемиди Elpreco, базиран в Крайова в Румъния, от ирландския производител на цимент CRH, информираха за Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Agricorp Invest инвевстира в македонската компания Bonum

  21.09.2016 г. Agricorp Invest инвевстира в македонската компания Bonum

  Agricorp Invest, част от регистрираната в Монако група Monaco Resources, придоби мажоритарен дял в македонското предприятие за обработка на гъби и зеленчуци Bonum, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • УАСГ домакин на 9-та Конференция по транспортна инфраструктура

  20.09.2016 г. УАСГ домакин на 9-та Конференция по транспортна инфраструктура

  От 5 до 10 октомври 2016 г. в курортния комплекс Свети Влас ще се проведе IX Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие, съобщиха за Борса.bg от УАСГ, които са и организатори на събитието.

 • Откриха технологичния и иновационен център Технофос

  19.09.2016 г. Откриха технологичния и иновационен център Технофос

  В началото на месеца в гр. Девня беше открит първият в света технологичен и иновационен център при производството на фосфати Технофос, обявиха за Борса.bg от МИ. Инвестицията е на стойност 10 млн. евро, а строителството е продължило три години.

 • DELL придоби ЕМС за рекордна сума от 67 млрд. долара

  17.09.2016 г. DELL придоби ЕМС за рекордна сума от 67 млрд. долара

  IT компанията DELL придоби ЕМС за рекордните в историята 67 млрд. долара, научи Борса.bg от BloombergTV. В резултат на сливането се създава най-голямата частна IT компания в света – DELL Technologies. Новият гигант ще има 140000 служители и присъствие в 180 държави.

 • Българска фирма откри ново депо за ремонт на локомотиви в Русе

  16.09.2016 г. Българска фирма откри ново депо за ремонт на локомотиви в Русе

  Българската компания „Експрес сервиз” ООД, специализирана в производство, ремонт, абонаментно обслужване и сервиз на локомотиви и вагони, откри първия етап от нова инвестиция в завода за локомотиви в гр. Русе, информираха за Борса.bg от компанията.

 • Сръбска компания изгради далекопровода Скопие-Тетово

  15.09.2016 г. Сръбска компания изгради далекопровода Скопие-Тетово

  Електропреносният системен оператор на Македония (MEPSO) официално отбеляза включването на реконструирания далекопровод Скопие-Тетово в електрическата мрежа в Йегоновце в северозападната част на страната, обявиха BalkanEngineer.com за Борса.bg.

 • Energy Fair, Eco Fair и 112 Expo през октомври в Сърбия

  14.09.2016 г. Energy Fair, Eco Fair и 112 Expo през октомври в Сърбия

  Специализираните международни изложения за енергетика Energy Fair и за екотехнологии Eco Fair, чиято традиция датира от над десетилетие ще се състоят от 12 до 14 октомври т.г. в Белград, съобщи BalkanEngineer.com за Борса.bg.

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6