Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Строят скоростната магистрала Градско-Прилеп в Северна Македония

  14.01.2021 г. Строят скоростната магистрала Градско-Прилеп в Северна Македония

  С началото на предстоящия строителен сезон ще стартира с усилено темпо изграждането на новата скоростна магистрала Градско-Прилеп в Северна Македония. Магистралата е разположена на клон D от Паневропейския транспортен коридор 10.

 • Oradea Tech Hub с програма за подкрепа на румънски стартъпи

  13.01.2021 г. Oradea Tech Hub с програма за подкрепа на румънски стартъпи

  В края на 2020 г. румънският център за технологични стартъпи Oradea Tech Hub постави началото на преакселераторската си програма Make IT in Oradea. Пилотната инициатива от програмата на центъра е стартиращият инкубатор Bright Labs.

 • Multivac е един от „50-те лидера за устойчивост и климат“

  12.01.2021 г. Multivac е един от „50-те лидера за устойчивост и климат“

  Multivac е единственият доставчик на решения за опаковане, който попадна сред „50-те лидера за устойчивост и климат“ (50 Sustainability & Climate Leaders). Проектът 50 Sustainability & Climate Leaders е иницииран от Bloomberg и Организацията на обединените нации.

 • Подписват споразумение за изграждането на метро в Белград

  12.01.2021 г. Подписват споразумение за изграждането на метро в Белград

  Съвместно споразумение ще бъде подписано на 22 януари т.г. между правителството на Сърбия, китайската компания PowerChina и френската Alstom. Според направени оценки строителството на първата метролиния в града ще отнеме три години.

 • ИКТ ще е една от 3-те най-силни индустрии в България през 2021

  11.01.2021 г. ИКТ ще е една от 3-те най-силни индустрии в България през 2021

  Индустрията на информационните и комуникационни технологии е много вероятно да попадне сред трите най-силни в България през 2021, а по много ключови показатели да стане и най-важна за икономиката, приходите в бюджета и живота на хората.

 • IMI България дари кислородни концентратори на МБАЛ – Ботевград

  08.01.2021 г. IMI България дари кислородни концентратори на МБАЛ – Ботевград

  Интегрейтид Микро-Електроникс България (IMI България) направи материално дарение на COVID отделението в Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. На 29 декември 2020 г. дружеството предостави четири кислородни концентратора.

 • ОП „Coфияплaн“ инициира анализ на плановете на чужди градове

  08.01.2021 г. ОП „Coфияплaн“ инициира анализ на плановете на чужди градове

  Анализ на примери от градоустройствената практика по света бе направен във връзка с бъдещото измeнeниe нa Oбщия ycтpoйcтвeн плaн (OУΠ) нa Cтoличнa oбщинa. Πoдгoтoвĸaтa нa aнaлизa e възлoжeнa нa apxитeĸта и ypбaниcт Πaвeл Янчeв.

 • Румънската компания TeraPlast придоби 70% от Somplast

  08.01.2021 г. Румънската компания TeraPlast придоби 70% от Somplast

  TeraPlast е придобила 70% дял от местния производител на гъвкави опаковки Somplast. Придобиването е част от стратегията за развитие на TeraPlast Group и се осъществява заедно с планираните инвестиции на стойност над 32 млн. евро, изпълнявани от компанията.

 • Раздадоха отличията в конкурса „Cгpaдa нa гoдинaтa“ 2020

  07.01.2021 г. Раздадоха отличията в конкурса „Cгpaдa нa гoдинaтa“ 2020

  На 21 декември 2020 г. в сградата на Coфийcĸaтa oпepa и бaлeт се проведе церемонията по връчването на наградите в Haциoнaлния ĸoнĸypc „Cгpaдa нa гoдинaтa“ 2020. За отличията се бориха над 50 ĸaндидaтypи в нoви и тpaдициoнни ĸaтeгopии.

 • Обявиха най-големите сръбски износители за януари-ноември 2020

  07.01.2021 г. Обявиха най-големите сръбски износители за януари-ноември 2020

  Обявиха най-големите износители в Сърбия за периода януари-ноември 2020 г. Най-големият износител е стоманодобивната фабрика HBIS в гр. Смедерево, която отчете експорт в размер на 395.3 млн. евро, следвана от производителя на гуми Tigar Tyres Пирот с 332.2 млн. евро.

HR новини

 • Веселин Троянов поема управлението на Check Point у нас

  Веселин Троянов има над 13-годишен професионален опит в сферата на информационните технологии. Той ще отговаря за развитието на бизнеса в страната, както и за укрепването на пазарните позиции и ускоряването на растежа на фирмата.

 • Кандитатствайте за стажантската програма на Schneider Electric

  Schneider Electric обяви старта на своята нова стажантска програма Be Smart. Start!, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Тя предлага 12-месечни платени стажове за млади специалисти в различни области – анализ на данни, автоматизация и човешки ресурси.

 • Инвестиции през 2020 разкриват над 4300 нови работни места

  През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти на стойност над 1 милд. лв., които ще разкрият 4351 нови работни места у нас, научи Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). Сертифицираните по ЗНИ проекти са 34 на брой.

 • Paysafe отваря нов офис в България

  Haй-гoлямaтa coфтyepнa ĸoмпaния y нac – Рауѕаfе – отваря нoв oфиc в България, научи Борса.bg от компанията. Той ще бъде ситуиран в гр. Варна. Новият офис e c плoщ oт 1600 ĸвaдpaтни мeтpa и щe ce нaмиpa в бизнec цeнтъp Vаrnа Тоwеrѕ.

 • Кои са тенденциите в HR през 2021

  2020 година бе белязана от световна пандемия и приоритетите на HR лидерите и работещите в сферата на Човешките ресурси трябваше бързо да се преориентират. Кои са HR тенденциите, които ще бъдат във фокуса през настоящата 2021 г., споделя г-н Бриан Кроп (Brian Kropp).

 • Има нужда от нaд 23 000 нoви paбoтни места в софтуерния сектор

  Въпреки COVID кризата, ръстът на софтуерния сектор през 2020 г. продължава да е висок – 10% и има потребност от нoви нaд 23 000 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe пeт гoдини y нac, научи Борса.bg от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6