Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Oracle отваря регионален център в Крагуевац, Сърбия

  25.05.2023 г. Oracle отваря регионален център в Крагуевац, Сърбия

  Базираната в САЩ мултинационална компания за компютърни технологии Oracle откри регионален център в централния сръбски град Крагуевац, от който ще предоставя ИТ облачни услуги на глобални потребители. Това научи Борса.bg от BalkanEngieer.com.

 • Oптиĸc инвecтиpa 20 млн. лeвa в нoвo пpoизвoдcтвo в Πaнaгюpище

  24.05.2023 г. Oптиĸc инвecтиpa 20 млн. лeвa в нoвo пpoизвoдcтвo в Πaнaгюpище

  Πpoизвoдитeлят нa oптичнa тexниĸa Oптиĸc oбяви инвecтиция в paзмep нa 20 милиoнa лeвa за нoвa бaзa в Πaнaгюpищe, България, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Тя щe пoмoгнe зa oптимизaциятa нa лoгиcтичнитe paзxoди, зa пoдoбpявaнe opгaнизaциятa и пpoизвoдcтвoтo.

 • BHTC ще строи нов завод в базата си в Божурище

  23.05.2023 г. BHTC ще строи нов завод в базата си в Божурище

  Германската компания BHTC (Behr-Hella Thermocontrol) планира да започне строителство на нов завод у нас, с което се очаква оборотът българското дружество да достигне 1 млрд. лв. Това стана ясно по време на официална церемония.

 • Engie започва изграждането на соларен парк в Румъния

  23.05.2023 г. Engie започва изграждането на соларен парк в Румъния

  Френският енергиен производител Engie SA стартира изграждането на соларен парк с мощност 8.6 MWp в Южна Румъния, за да помогне на производителя на строителни материали Compagnie de Saint-Gobain SA да изпълни местните енергийни изисквания.

 • Пет албански компании взеха участие във FOOD EXPO 2023

  22.05.2023 г. Пет албански компании взеха участие във FOOD EXPO 2023

  Албанската агенция за инвестиционно развитие AIDA в сътрудничество със SIPPO, швейцарска програма за насърчаване на вноса, организира участието на пет албански компании в един от най-големите панаири за храни и напитки в Югоизточна Европа „FOOD EXPO 2023“.

 • Auto-Kabel започна строителството на нов завод в Мионица, Сърбия

  19.05.2023 г. Auto-Kabel започна строителството на нов завод в Мионица, Сърбия

  Германският производител на автомобилни части Auto Kabel разширява завода си в западната сръбска община Мионица, където планира да наеме още 300 работници., това научи Борса.bg от BalkanEngieer.com. Auto-Kabel се занимава с производство.

 • Ники Ротор Авиейшън пуска нов модел автожир и планира разширение

  18.05.2023 г. Ники Ротор Авиейшън пуска нов модел автожир и планира разширение

  Младата българска компания за производство на автожири Ники Ротор Авиейшън планира да разшири производството си на карбонови компоненти и сглобяване край Правец през следващите 3 години. Това научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Евроникел Индъстрис се готви да започне редовно производство

  17.05.2023 г. Евроникел Индъстрис се готви да започне редовно производство

  Металургичният комбинат Евроникел Индъстрис в Северна Македония обяви, че се готви да започне редовно производство, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Мениджмънтът и инвеститорите работят активно по рестартиране на всички процеси.

 • Демонстрации на дронове са част от програмата на Inter Expo Dron

  16.05.2023 г. Демонстрации на дронове са част от програмата на Inter Expo Dron

  На 18 юни 2023 г. предстои да се проведат безпилотни демонстрации с дрон на летище Лесново, съобщиха за Борса.bg от Интер Експо Център (ИЕЦ). Събитието е част от изложението за дронове, антидрон и безжични технологии Inter Drone Expo.

 • Photon Energy Group завърши два соларни PV проекта в Румъния

  16.05.2023 г. Photon Energy Group завърши два соларни PV проекта в Румъния

  Холандският разработчик на соларни проекти и собственик на активи, Photon Energy Group завърши два соларни PV проекта в Румъния с общ капацитет от 9,5 MWp. Това научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Разположени близо до Aiud и Teiuș в румънския окръг Алба.

HR новини

 • България е водеща в Европа по жени специалисти в сектор ИКТ

  Анализ на Евростат показва, че работещите като специалисти по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) са около 9.4 милиона души в Европейския съюз, което представлява 4.6% от общата работна сила в ЕС.

 • Career Show с анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти

  На 18 и 19 май т.г. предстои да се проведе кариерното събитие за IT професионалисти Career Show Tech 2023. В тази връзка организаторите изготвиха анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти от водещите работодатели.

 • Маркетплейс платформата Flip България с нов управител

  Вера Петрова е новоназначеният управител на маркетплейс платформата за търговия с реновирани и сервизирани телефони Flip България, научи Борса.bg от Economy.bg. Г-жа Петрова притежава над 15 години опит в продажбите и бизнес развитието.

 • Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г.

  Победителите в годишния индекс на Career Show ,,Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България" станаха ясни в края на месец април. За да бъдат избрани, кандидатите от ИТ сектора в България се състезаваха за гласовете на публиката.

 • Леони България с нов управляващ директор

  Андрей Косоухов заема длъжността директор на Леони България, научи Борса.bg от Economy.bg. Той има висше образование в сферата на икономиката и опит на ръководни позиции повече от 17 години, като част от тях са в компанията Леони.

 • Предстои двудневно кариерно изложение в Стара Загора

  На 28 и 29 април т.г. ще се състои първото по рода си кариерно изложение „WorkIn Stara Zagora", организирано от община Стара Загора, научи Борса.bg от БТА. По време на двудневния форум ще бъде дадена възможност за среща между търсещите и предлагащите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6