Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Saint-Gobain придоби румънския производител на материали Duraziv

  14.10.2021 г. Saint-Gobain придоби румънския производител на материали Duraziv

  Duraziv е един от основните доставчици на строителни решения в Румъния, разполагащ с богато продуктово портфолио от лепила и сухи разтвори, декоративни бои и метали. Той е сред петте най-големи производители в сектора на строителните материали в страната.

 • Македонската Pivara Skopje инвестира в бизнес помещения

  13.10.2021 г. Македонската Pivara Skopje инвестира в бизнес помещения

  В очакване на своята 100-годишнина пивоварната Pivara Skopje откри нови бизнес помещения за своите служители. С това стартира и новият инвестиционен цикъл на производителя, който планира да наблегне над устойчивото си развитие.

 • Изграждат соларен парк с 56 MW мощност за 40 млн. евро в Сърбия

  12.10.2021 г. Изграждат соларен парк с 56 MW мощност за 40 млн. евро в Сърбия

  Netivest и S2P Electric подписаха споразумение за съвместно изграждане на слънчева електроцентрала с Института за минно дело и металургия на гр. Бор, Сърбия. Това ще бъде първата соларна електроцентрала с такава мощност в страната.

 • Cupffee откри първия завод за ядливи чаши за кафе в България

  11.10.2021 г. Cupffee откри първия завод за ядливи чаши за кафе в България

  Очаква се предприятието да произвежда по 2.5 млн. ядливи бисквитени чаши за кафе месечно. Бъдещите планове на дружеството включват закупуване на допълнителни 3 машини, чрез които производственият капацитет на завода да се увеличи до 10 млн. бройки на месец.

 • Турска компания инвестира 16 млн. евро в предприятие в Скопие

  07.10.2021 г. Турска компания инвестира 16 млн. евро в предприятие в Скопие

  Турският производител на иновативни строителни изолационни материали Teknopanel ще инвестира 16 млн. евро в изграждането на ново предприятие в технологично-индустриалната зона в Скопие. Очаква се производството да стартира през 2022 г.

 • Тече кандидатстването за „Иновативно предприятие на годината“

  06.10.2021 г. Тече кандидатстването за „Иновативно предприятие на годината“

  До 10 октомври 2021 г. компаниите могат да подадат своята кандидатура за 17-ото издание на конкурса. В надпреварата могат да вземат участие активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация в последните три години.

 • Датската ВЕИ компания European Energy откри филиал в Румъния

  06.10.2021 г. Датската ВЕИ компания European Energy откри филиал в Румъния

  Това е част от стратегията на дружеството за разширяване на международното му присъствие и установяване като основен играч на местния пазар. От основаването си през 2004 г. European Energy е инвестирала във вятърни и слънчеви електроцентрали в 16 държави.

 • HTI: Иван Влъчков спечели Писта Стара Загора в серия „Туринг“

  05.10.2021 г. HTI: Иван Влъчков спечели Писта Стара Загора в серия „Туринг“

  Иван Влъчков спечели състезанието „Писта Стара Загора“ в серия „Туринг“, което се проведе на 2 и 3 октомври т.г. През септември т.г. Влъчков се представи отлично и на „Писта Белград“. В двете състезания пилотът на АСК „Дамасцена“ зае първо място в своя клас 8 Е1.

 • Служители на Фесто в Смолян отбелязаха 15 години в компанията

  05.10.2021 г. Служители на Фесто в Смолян отбелязаха 15 години в компанията

  След като по-рано тази година, отдел „Производство на инструменти и детайли“ към Фесто Производство в Смолян отбеляза 15-годишен юбилей, на 1 октомври т.г. своята 15-годишнина като част от компанията отпразнуваха и 19 специалисти.

 • Индийската Vuenow Infotech изгражда центрове за данни в България

  05.10.2021 г. Индийската Vuenow Infotech изгражда центрове за данни в България

  Индийската компания Vuenow Infotech, специализирана в изграждането на EDC (edge data center) решения, подписа Меморандум за сътрудничество с Пловдив Тех Парк в България. Основна цел на дружеството е да укрепи мрежата от центровете за данни в страната.

HR новини

 • Един работен ден на инж. Антон Андонов от АК Електрик

  В днешното издание на рубриката „Един работен ден на...“ Ви срещаме с инж. Антон Андонов, който вече 6 години заема длъжността ръководител „Проект“ в направление „Автоматизация“ във фирма АК Електрик. Пред екипа ни инж. Андонов разказа за динамичния си работен ден, изпълнен с разнообразни задачи, свързани с цялостния процес по реализация на проектите и с активна комуникация с различни експерти. Какво харесва най-много в работата си инж. Андонов, както и какви са извънработните дейности, които сплотяват екипа, вижте в интервюто...

 • PRODUCTIVITY by Career Show ще се проведе онлайн на 28 октомври

  На предстоящото онлайн събитие PRODUCTIVITY by Career Show, което ще се проведе на 28 октомври т.г., признати кариерни ментори и бизнес консултанти ще навлязат в детайли за успешните методи за повишаване на продуктивността.

 • Един работен ден на Владимир Върбанов от БКК 95

  Между многобройните си работни задачи като ръководител „Производство“ на една от производствените бази на БКК 95 г-н Владимир Върбанов се срещна с екипа ни, за да разкаже за своя професионален път като част от доказаното българско дружество.

 • Адеко организира уебинар за кариерно ориентиране на 21 октомври

  На 21 октомври 2021 г. Адеко България организира уебинар „Кариерно ориентиране и виртуално интервю за работа“, научи Борса.bg от HR компанията. Събитието ще се състои от 10:00 до 11:30 ч. Microsoft Teams Live Event.

 • Един работен ден на инж. Радмила Томова от АК Електрик

  Ръководейки проектите в направление „Влакова индустрия“ на АК Електрик, инж. Радмила Томова умело проявява едновременно гъвкавост и умения за стриктно планиране, комуникира ефективно с всички звена и не губи фокуса върху клиентите, които са ключова ценност за компанията. В разговора ни за множеството отговорности и предизвикателства в работния процес, ясно отличаваме нейния неподправен ентусиазъм и мотивация. Ето защо бързаме да Ви запознаем с младата дама, която днес е гост в рубриката ни „Един работен ден на…“.

 • Радослав Кошков е финалист в конкурса „Мениджър на годината“

  Регионалният мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово – г-н Радослав Кошков, е един от десетте финалисти в тазгодишното издание на конкурса „Мениджър на годината“. Надпреварата се организира от списание „Мениджър“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6