Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • ЕБВР отпуска средства на фармацевтичната група Dona

  04.08.2022 г. ЕБВР отпуска средства на фармацевтичната група Dona

  Dona Group, една от най-големите вертикално интегрирани фармацевтични компании в Румъния, ще получи 12.5 милиона евро, отпуснати от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), за да подкрепи плановете си за разширяване.

 • Кяшиф търси специалисти за екипа на новия си завод

  03.08.2022 г. Кяшиф търси специалисти за екипа на новия си завод

  От началото на месец август фирма Кяшиф, специализирана в производството на хидравлични цилиндри, започна изграждането на екип за новозакупената сграда International Power Supply (IPS) в гр. Кърджали, научи Борса.bg.

 • Hisense инвестира 40 милиона евро за новата си фабрика в Сърбия

  03.08.2022 г. Hisense инвестира 40 милиона евро за новата си фабрика в Сърбия

  Китайската компания Hisense ще инвестира повече от 40 милиона евро в нов завод за производство на охладителни устройства в град Валево (Централна Сърбия), научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Новата фабрика ще произвежда охладителни устройства Hisense.

 • Одело България реализира инвестиция от 10 млн. евро в нов завод

  02.08.2022 г. Одело България реализира инвестиция от 10 млн. евро в нов завод

  Одело България, дъщерно дружество на Odelo Group, инвестира 10 млн. евро в новия си завод край Пловдив, научи Борса.bg от компанията. Част от инвестицията е предвидена за закупуване на машини, а новата производствена фабрика е разположена на площ от 12 000 m².

 • DаtаАrt oтвapя oфиc във Bapнa и paзĸpивa 50 paбoтни места

  02.08.2022 г. DаtаАrt oтвapя oфиc във Bapнa и paзĸpивa 50 paбoтни места

  DаtаАrt – ĸoмпaния, ĸoятo пpoeĸтиpa, paзpaбoтвa и пoддъpжa coфтyepни peшeния, отваря нов офис във Варна, България, научи Борса.bg от Balkanengineer.com. По този начин дружеството paзшиpявa дeйнocттa cи нa Бaлĸaнcĸия пoлyocтpoв.

 • Българска фирма с патент за екологичен и биоразградим материал

  29.07.2022 г. Българска фирма с патент за екологичен и биоразградим материал

  Българската инженернo-производствена компания Decibel създаде първия в света изцяло екологичен, негорим и биоразградим топло- и шумоизолационен материал, научи Борса.bg. Заявката на компанията за патент върху най-устойчивия изолационен материал.

 • Дронамикс ще си партнира с австралийска компания

  29.07.2022 г. Дронамикс ще си партнира с австралийска компания

  Австралийската компания Quickstep Holdings Limited, производител на композитни решения за авиоиндустрията, и българският стартъп за безпилотни товарни превози с транспортни дронове Дронамикс (Dronamics) обявиха партньорски взаимоотношения.

 • През октомври т.г. предстоят хранителни изложения в ИЕЦ

  28.07.2022 г. През октомври т.г. предстоят хранителни изложения в ИЕЦ

  От 5 до 8 октомври 2022 г. в Интер Експо Център (ИЕЦ) ще се проведат международни хранителни изложения – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд&Дринк и Салон на виното, съобщиха за Борса.bg организаторите. Събитието ще бъде в общо пет изложбени зали.

 • КаСис сключи споразумение с финтех експерта Rubicon от Албания

  28.07.2022 г. КаСис сключи споразумение с финтех експерта Rubicon от Албания

  Северномакедонската компания КаСис АД Скопие сключи споразумение с финтех дружеството Rubicon от Албания за сътрудничество в областта на персонализация на чип карти, виртуални карти, електронна търговия и обслужване на мрежа от банкомати.

 • Летището в Белград се сдоби със соларна електроцентрала

  27.07.2022 г. Летището в Белград се сдоби със соларна електроцентрала

  Vinci, компанията, която управлява летище „Никола Тесла“ в Белград, Сърбия, потвърди, че е пусната в употреба соларна електроцентрала, която ще генерира електричество за летището, научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Соларната централа се намира извън комплекса.

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6