Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Intuitive ще инвестира в производство на 3D ендоскопи в Първомай

  14.06.2022 г. Intuitive ще инвестира в производство на 3D ендоскопи в Първомай

  Производствена база в Първомай, област Пловдив, България, ще бъде построена благодарение на инвeстиция на стойност 80 млн. лв. от страна на високотехнологичната компания Intuitive, лидер в разработката на техника за роботизирана хирургия, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • ВиК – Плевен планира да модернизира 82 km ВиК мрежи

  10.06.2022 г. ВиК – Плевен планира да модернизира 82 km ВиК мрежи

  ВиК – гр. Плевен ще инвестира над 17 млн. лв. от собствените си средства в модернизиране на ВиК мрежата в новия регулаторен период, научи Борса.bg от Български ВиК холдинг. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри бизнес плана за развитие на дружеството.

 • Chimcomplex придоби акционерен капитал в инженерингова компания

  11.06.2022 г. Chimcomplex придоби акционерен капитал в инженерингова компания

  Chimcomplex – най-големият химически завод в Румъния, обяви, че е придобил 94.4% от акционерния капитал на компанията Sistemplast Râmnicu Vâlcea, специализирана в предоставянето на интегрирани решения за проектиране и строителство.

 • Мокрин, Северен Банат, е първото дигитално селище в Сърбия

  10.06.2022 г. Мокрин, Северен Банат, е първото дигитално селище в Сърбия

  Село Мокрин, намиращо се в област Северен Банат, стана първото дигитално село в Сърбия, научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Институтът BioSense, къщата на идеите Mokrin House и Delta Company са организациите, които стартираха тригодишния проект.

 • Северна Македония стартира проект за обновяване на ВЕЦ-овете си

  08.06.2022 г. Северна Македония стартира проект за обновяване на ВЕЦ-овете си

  Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обяви старта на проект за обновяване на осем големи водноелектрически централи в страната, който трябва да бъде изпълнен до 2026 г. Очакваната инвестиция възлиза на около 29 млн. евро.

 • БАН разработват еко проект за тролейбус, задвижван от водород

  07.06.2022 г. БАН разработват еко проект за тролейбус, задвижван от водород

  Учени от БАН разработват проект за тролейбус, който се задвижва на водород. Той е част от изпълнението на Националната научна програма „Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита – ЕПЛЮС”, осъществявана под ръководството на БАН и финансирана от МОН, научи Борса.bg.

 • Nеxt.е.GО ще построи завод за електромобили в гр. Ловеч

  07.06.2022 г. Nеxt.е.GО ще построи завод за електромобили в гр. Ловеч

  НЕКСТ.Е.ГО.България АД Ловеч е подала инвестиционно намерение в РИОСВ – Плевен, според което дружеството възнамерява да построи инoвaтивeн зaвoд зa cглoбявaнe нa eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили в гр.Лoвeч, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • Над 100 къщи в селските райони на Румъния ще бъдат обновени

  03.06.2022 г. Над 100 къщи в селските райони на Румъния ще бъдат обновени

  Традиционни къщи в селските райони в Румъния ще бъдат рехабилитирани чрез финансиране от Европейският съюз (ЕС) като част от Националния план за възстановяване и устойчивост на страната, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • Здравен център с Al алгоритъм анализира състоянието на пациенти

  03.06.2022 г. Здравен център с Al алгоритъм анализира състоянието на пациенти

  Технологичните компании, които са сред основателите на българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването – Check Point Cardio и SAT Health, изработиха изцяло нов модел на интегрирана здравна грижа.

 • Siemens и властите на Египет сключиха договор за голям жп проект

  03.06.2022 г. Siemens и властите на Египет сключиха договор за голям жп проект

  Siemens Mobility, подразделение на германската компания Siemens AG, сключи договор с правителството на Египет за изграждане на железопътна инфраструктура от 2000 km за скоростни влакове. Ако проектът се реализира, това ще е шестият най-дълъг жп път в света.

HR новини

 • Маргарета Сайлер ще говори на The Future of Work 2022

  Сред лекторите на предстоящата през октомври конференция The Future of Work Summit: Creating Change ще бъде г-жа Маргарета Сайлер, работила като старши HR мениджър в Tesla, научи Борса.bg от Karieri.bg. Тя е един от авторите на книгата Culture Up.

 • Manpower България ще излъчи поредния епизод на Клуб HR Navigator

  На 17 септември от 9:30 ч. Manpower България ще излъчи поредния епизод от поредицата „Клуб HR Navigator“, научи Борса.bg от компанията. Дискусията ще бъде на тема „Diversity and inclusion – двигатели на промяната в съвременната бизнес култура“.

 • Станете част от водещото кариерно експо Career Show 2022

  Предстои водещото кариерно събитие за квалифицирани кадри Career Show 2022. Форумът ще се проведе хибридно – на живо на 20 септември в Sofia Event Center, мол Парадайс и онлайн на 21 септември, информираха за Борса.bg организаторите.

 • Даниела Йорданова застава начело на Nestle за югоизточния пазар

  От началото на септември г-жа Даниела Йорданова заема поста бизнес мениджър „Шоколадови изделия“ за югоизточния пазар в Nestle, научи Борса.bg от компанията. Назначението на ръководната длъжност е резултат от доказания ѝ професионализъм.

 • Невена Милева от Мултивак България Продакшън за успешния HR

  Във взаимоотношенията работодател-служител успешният HR специалист следва да балансира и да намира начин за поднасяне и на добрите новини, и на негативните. Така смята г-жа Невена Милева от „Мултивак България Продакшън“ ЕООД, научи Борса.bg от Инженер.bg.

 • Мелексис България ще бъде част от Тук – Там Kошер 2022

  Мелексис България (Melexis) ще се включи в кариерния форум Тук – Там Kошер 2022, научи Борса.bg. В рамките на събитието, което ще се състои на 16 септември в Интер Експо Център – София, успели българи от цял свят ще разкажат своите истории за смели иновации.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6