Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Маеrѕk засилва позицията си в лoгиcтичния ceĸтop в Бългapия

  02.08.2021 г. Маеrѕk засилва позицията си в лoгиcтичния ceĸтop в Бългapия

  A.P. Moller – Maersk ще предлага ĸapгo жп пpeвoзи по линията мeждy Бypгac и Πлoвдив. Πъpвитe пpeвoзи ca осъществени нa 22 юли т.г. Очаква се новите транспортни връзки да бъдат използвани не само за износ на продукти и суровини от страната, но също и за внос.

 • Какво предвижда Планът за възстановяване и устойчивост?

  30.07.2021 г. Какво предвижда Планът за възстановяване и устойчивост?

  Вече е факт четвъртият вариант на българския План за възстановяване и устойчивост. Стратегическият документ е отворен за разглеждане в очакване политическите партии да решат как трябва да изглежда финалната версия на документа.

 • Македонската ESM търси консултанти за зелени проекти

  29.07.2021 г. Македонската ESM търси консултанти за зелени проекти

  Македонското дружество Elektrani na Severna Makedonija (ESM) планира изграждането на две соларни електроцентрали в гр. Битоля, както и вятърен парк в гр. Гевгели. За целта държавната енергийна компания търси консултанти за извършване на предпроектни проучвания.

 • DHL планира доставки с българските безпилотни самолети Dronamics

  28.07.2021 г. DHL планира доставки с българските безпилотни самолети Dronamics

  Световният лидер в областта на логистиката DHL стартира преговори за осъществяване на доставки с българските безпилотни самолети Dronamics за някои трансгранични и междуградски полети с цел преодоляване на затрудненията при веригите на доставки.

 • Trayal Corporation строи екопарк за отпадъци в Сърбия

  28.07.2021 г. Trayal Corporation строи екопарк за отпадъци в Сърбия

  В проекта се предвижда обработването на опасни промишлени отпадъци чрез биоремедиация и термично третиране посредством изгаряне и плазмени технологии. Остатъчните отпадъци от инсинерацията се планира да бъдат допълнително обезвреждани.

 • Овергаз Инк. разширява дейността си на Западните Балкани

  27.07.2021 г. Овергаз Инк. разширява дейността си на Западните Балкани

  Българският доставчик на природен газ Овергаз Инк. планира да разшири бизнеса си в региона на Западните Балкани. Това е в резултат на подписаното по-рано този месец споразумение, с което американскато дружество Linden Energy придоби 50% от акциите на Овергаз.

 • HTI: Автомобилният пилот Иван Влъчков с първа победа за сезона

  26.07.2021 г. HTI: Автомобилният пилот Иван Влъчков с първа победа за сезона

  Иван Влъчков записа първата си победа за сезона в серия „Туринг“ на третия кръг от националния шампионат на затворен маршрут, който се проведе на писта „Русе“. С първия си успех за сезона Иван се върна в битката за титлата.

 • Фирма Prefera Foods представя нови храни в Европа и САЩ

  26.07.2021 г. Фирма Prefera Foods представя нови храни в Европа и САЩ

  Румънският производител на консервирани храни Prefera Foods възнамерява да разшири бизнеса си, като стъпи на международния пазар в Европа и САЩ. За осъществяване на плановете си дружеството успява да събере средства в размер на 5 млн. евро в частни облигации.

 • Задвижване на ABB помага на болничния кораб Global Mercy

  23.07.2021 г. Задвижване на ABB помага на болничния кораб Global Mercy

  Задвижването Azipod на ABB ще помогне на гражданския болничен кораб Global Mercy на международната благотворителна организация Mercy Ships да навигира тесни протоци и да пристава в плитки пристанища, които са по-малко достъпни за други плавателни съдове.

 • GS1 подписа меморандум за Европейски паспорт на батериите

  23.07.2021 г. GS1 подписа меморандум за Европейски паспорт на батериите

  На 20 май т.г., международната организация с нестопанска цел, която разработва и поддържа най-широко използваните стандарти за веригите на доставка GS1 и GS1 в Европа подписаха Меморандум за сътрудничество и разработване на дигитален Европейски паспорт на батериите.

HR новини

 • Един работен ден на инж. Антон Андонов от АК Електрик

  В днешното издание на рубриката „Един работен ден на...“ Ви срещаме с инж. Антон Андонов, който вече 6 години заема длъжността ръководител „Проект“ в направление „Автоматизация“ във фирма АК Електрик. Пред екипа ни инж. Андонов разказа за динамичния си работен ден, изпълнен с разнообразни задачи, свързани с цялостния процес по реализация на проектите и с активна комуникация с различни експерти. Какво харесва най-много в работата си инж. Андонов, както и какви са извънработните дейности, които сплотяват екипа, вижте в интервюто...

 • PRODUCTIVITY by Career Show ще се проведе онлайн на 28 октомври

  На предстоящото онлайн събитие PRODUCTIVITY by Career Show, което ще се проведе на 28 октомври т.г., признати кариерни ментори и бизнес консултанти ще навлязат в детайли за успешните методи за повишаване на продуктивността.

 • Един работен ден на Владимир Върбанов от БКК 95

  Между многобройните си работни задачи като ръководител „Производство“ на една от производствените бази на БКК 95 г-н Владимир Върбанов се срещна с екипа ни, за да разкаже за своя професионален път като част от доказаното българско дружество.

 • Адеко организира уебинар за кариерно ориентиране на 21 октомври

  На 21 октомври 2021 г. Адеко България организира уебинар „Кариерно ориентиране и виртуално интервю за работа“, научи Борса.bg от HR компанията. Събитието ще се състои от 10:00 до 11:30 ч. Microsoft Teams Live Event.

 • Един работен ден на инж. Радмила Томова от АК Електрик

  Ръководейки проектите в направление „Влакова индустрия“ на АК Електрик, инж. Радмила Томова умело проявява едновременно гъвкавост и умения за стриктно планиране, комуникира ефективно с всички звена и не губи фокуса върху клиентите, които са ключова ценност за компанията. В разговора ни за множеството отговорности и предизвикателства в работния процес, ясно отличаваме нейния неподправен ентусиазъм и мотивация. Ето защо бързаме да Ви запознаем с младата дама, която днес е гост в рубриката ни „Един работен ден на…“.

 • Радослав Кошков е финалист в конкурса „Мениджър на годината“

  Регионалният мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово – г-н Радослав Кошков, е един от десетте финалисти в тазгодишното издание на конкурса „Мениджър на годината“. Надпреварата се организира от списание „Мениджър“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6