Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • Немската Boysen Abgassysteme откри иновативен завод в Сърбия

  03.12.2021 г. Немската Boysen Abgassysteme откри иновативен завод в Сърбия

  Немският производител на изпускателни системи за автомобили Boysen Abgassysteme d.o.o. откри нова производствена база в гр. Суботица, Сърбия. Инвестицията в размер на 65 млн. евро е една от най-големите в новата история на града.

 • ЧЕЗ монтира над 600 платформи за щъркелови гнезда

  02.12.2021 г. ЧЕЗ монтира над 600 платформи за щъркелови гнезда

  В рамките на проекта „Живот за птиците" ЧЕЗ Разпределение България монтира 636 платформи за щъркелови гнезда. Дружество обезопаси 619 ел. стълба. Грижата за щъркелите е част от политиката на ЧЕЗ за съхраняване на биологичното разнообразие.

 • Румънската AROBS Transilvania Software придоби Berg Software

  02.12.2021 г. Румънската AROBS Transilvania Software придоби Berg Software

  Румънската IT компания AROBS Transilvania Software придоби местното дружество за разработка и аутсорсинг на софтуер по поръчка Berg Software. Така тя разширява присъствието си в западната част на Румъния с офиси в градовете Тимишоара, Лугож и Орадя.

 • На 2 декември Вило ще представи нови решения за по-добър климат

  01.12.2021 г. На 2 декември Вило ще представи нови решения за по-добър климат

  Вило България организира презентация на тема Нови продукти и решения от Wilo за по-добър климат. Акценти по време на виртуалното събитие ще бъдат основните предизвикателства в управлението на водите като климатични промени, урбанизация, енергийни ресурси и др.

 • Северна Македония откри мултидисциплинарнен център за развитие

  01.12.2021 г. Северна Македония откри мултидисциплинарнен център за развитие

  Новият център „Винчини“ в гр. Виница представлява мултидисциплинарно съоръжение с пространства за обучение и сътрудничество, зони за изследване и развитие, лаборатории за сензорен анализ, изложбени зали, музейна експозиция и др.

 • Силвър Стар и Mercedes-Benz строят нов автокомплекс в София

  30.11.2021 г. Силвър Стар и Mercedes-Benz строят нов автокомплекс в София

  Автомобилният гигант Mercedes-Benz заедно със своя партньор Силвър Стар стартира изграждането на нов комплекс в българската столица. Съоръжението, което ще се намира на бул. „Челопешко шосе“ №52, ще разполага с разгърната застроена площ от почти 13 000 кв.м.

 • Станете част от мрежата на платформата Robotic Marketplace

  29.11.2021 г. Станете част от мрежата на платформата Robotic Marketplace

  Международната платформа Robotic Marketplace (RAMP), която предоставя инструменти и услуги на производствени предприятия в областта на роботиката и автоматизацията, набира организации, които желаят да внедрят стратегии за интелигентно производство, да оптимизират ресурсите си и да привлекат повече клиенти. Платформата е създадена и се развива от частната френска организация BLUMORPHO, която е част по проект DIH², финансиран по програма „Хоризонт 2020“ на Европейската комисия, в който София Тех Парк е партньор.

 • Бош Инженеринг Център отваря втори офис в София

  28.11.2021 г. Бош Инженеринг Център отваря втори офис в София

  Офисът e в Synergy Tower в София Тех Парк. Експертите на Центъра отговарят за развойната дейност и тестването на все повече функционалности и затвърждават доброто си сътрудничество с развойните екипи на компанията в други локации на Бош по света.

 • Китайска компания строи пречиствателна станция в Белград

  26.11.2021 г. Китайска компания строи пречиствателна станция в Белград

  China Machinery Engineering Corp., част от групата Sinomach, е специалист в изграждането на големи инфраструктурни и енергийни проекти и търси възможности за разширяване дейността си на Балканите. Инвестицията се оценява на 771 млн. евро.

 • Изграждат магистралата от Скопие до Блаце до средата на 2022 г.

  25.11.2021 г. Изграждат магистралата от Скопие до Блаце до средата на 2022 г.

  Министърът на транспорта и връзките на Северна Македония Благой Бочварски съобщи, че строителните работи по първата фаза на магистралния участък Скопие – Блаце са завършени на 48%. Инвестицията възлиза на стойност 14.2 млн. евро.

HR новини

 • Никол Георгиева е новият HR мениджър на ЛЕМ България

  От 1 октомври 2021 г. Никол Георгиева пое ролята на мениджър „Човешки ресурси“ и център за споделени HR услуги в ЛЕМ България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитие на звеното на локално ниво.

 • Top Skills Recruitment организира безплатни консултации

  От 22 до 26 ноември 2021 г. Top Skills Recruitment организира индивидуални срещи, в рамките на които можете да се възползвате от безплатна професионална кариерна консултация, както и да разберете повече за предложения за работа на HR компанията.

 • Събитие на Career Show обединява водещи български експерти

  Онлайн събитието за професионалисти в сферата на маркетинга, продажбите и клиентското обслужване Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30 ноември. От 9:00 до 19:00 ч. гостите могат да се срещнат лично с водещи работодатели.

 • Ценени ли сме на работното място? Вижте коментара на Top Skills

  Експертен коментар на резултатите от съвместното ни проучване с Top Skills Recruitment направи Симона Любенова, специалист „Маркетинг и дигитални комуникации“ във водещата компания за подбор на персонал.

 • Career Show със събитие, посветено на маркетинга и продажбите

  На 30 ноември т.г. ще се проведе специализираното онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти Career Show Marketing, Sales & Customer Service. В него ще вземат участие над 50 компании от България и Европа.

 • Един работен ден на инж. Антон Андонов от АК Електрик

  В днешното издание на рубриката „Един работен ден на...“ Ви срещаме с инж. Антон Андонов, който вече 6 години заема длъжността ръководител „Проект“ в направление „Автоматизация“ във фирма АК Електрик. Вижте интервюто ни с инж. Антонов...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6