Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

 • HTI: Автомобилният пилот Иван Влъчков с първа победа за сезона

  Младият автомобилен състезател Иван Влъчков записа първата си победа за сезона в серия „Туринг“ на третия кръг от националния шампионат на затворен маршрут, който се проведе на писта „Русе“. Въпреки че на първите два старта пилотът на АСК Дамасцена – Казанлък/КA-2 не успя да завърши поради технически проблеми, Иван Влъчков спечели убедително състезанието, в което запази водещата си позиция от старта до финала. С първия си успех за сезона Иван се върна в битката за титлата. Състезателят записа и нов рекорд на трасето в класа, като направи обиколка в рамките на 1:25.50 min.

 • Фирма Prefera Foods представя нови храни в Европа и САЩ

  26.07.2021 г. Фирма Prefera Foods представя нови храни в Европа и САЩ

  Румънският производител на консервирани храни Prefera Foods възнамерява да разшири бизнеса си като стъпи на международния пазар в Европа и САЩ. За осъществяване на плановете си дружеството успява да събере средства в размер на 5 млн. евро в частни облигации.

 • Задвижване на ABB помага на болничния кораб Global Mercy

  23.07.2021 г. Задвижване на ABB помага на болничния кораб Global Mercy

  Задвижването Azipod на ABB ще помогне на гражданския болничен кораб Global Mercy на международната благотворителна организация Mercy Ships да навигира тесни протоци и да пристава в плитки пристанища, които са по-малко достъпни за други плавателни съдове.

 • GS1 подписа меморандум за Европейски паспорт на батериите

  23.07.2021 г. GS1 подписа меморандум за Европейски паспорт на батериите

  На 20 май т.г., международната организация с нестопанска цел, която разработва и поддържа най-широко използваните стандарти за веригите на доставка GS1 и GS1 в Европа подписаха Меморандум за сътрудничество и разработване на дигитален Европейски паспорт на батериите.

 • Dundee Рrесіоuѕ Меtаlѕ с рекордни резултати за април – юни т.г.

  22.07.2021 г. Dundee Рrесіоuѕ Меtаlѕ с рекордни резултати за април – юни т.г.

  Kaнaдcĸaтa злaтoдoбивнa ĸoмпaния Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ oтчeтe peĸopдни peзyлтaти зa пepиoдa aпpил – юни, които до голяма степен се дължaт нa минaтa „Чeлoпeч“. Тя почти yдвoявa дoбивa cи нa злaтo cпpямo пъpвoтo тpимeceчиe нa гoдинaтa.

 • Grundfos строи ново производствено съоръжение в Инджия

  22.07.2021 г. Grundfos строи ново производствено съоръжение в Инджия

  Съоръжението ще се простира на площ от 20 000 кв. м. В него ще бъдат разкрити и нови работни позиции, с което наетите в компанията служители ще надвишат 1000 души, а базата в Инджия ще бъде третата по големина фабрика на Grundfos в глобален мащаб.

 • Interfood & Drink 2021 предлага нови възможности за реклама

  21.07.2021 г. Interfood & Drink 2021 предлага нови възможности за реклама

  Предстоящото 20-о издание на изложението Interfood & Drink, което ще се проведе в периода 29 септемри – 2 октомври т.г., предлага нови допълнителни възможности за реклама и презентиране на продукти по нов и нестандартен начин, научи Борса.bg от Интер Експо Център.

 • Северна Македония и Гърция сключиха договор за интерконектор

  21.07.2021 г. Северна Македония и Гърция сключиха договор за интерконектор

  Правителствата на Северна Македония и Гърция подписаха споразумение за изграждане на трансграничен интерконектор за природен газ. Договорът е на обща стойност 100 млн. евро, като 54 млн. от тях ще бъдат предоставени от Северна Македония.

 • Dacia представя нов седемместен семеен автомобил

  20.07.2021 г. Dacia представя нов седемместен семеен автомобил

  Нов семеен седемместен автомобилен модел ще представи румънският производител Dacia по време на автомобилното изложение в IAA 2021 в гр. Мюнхен, Германия на 6 септмври т.г. Моделът е проектиран така, че да замени единственият седемместен автомобил на Dacia – Lodgy. Онлайн премиерата на новото превозно средство ще се състои на 3 септември.

 • Нова фирма инвестира в Индустриален и логистичен парк – Бургас

  19.07.2021 г. Нова фирма инвестира в Индустриален и логистичен парк – Бургас

  СИЗА Дженерал Трейдинг енд Контрактинг ще инвестира близо 1 мнл. лева в създаване на модерно производство с поточна линия за изработка и реформиране на въздуховоди от PVC и сглобяване на климатични инсталации в Индустриалния парк.

HR новини

 • Обявиха 100-те топ HR професионалисти в България

  Обявиха победителите в класацията на Career Show Index – „Топ 100 HR професионалисти в България“. Индексът ежегодно отличава вдъхновяващите примери за висок професионализъм в сферата на човешките ресурси в България.

 • Ели Стойнева от Top Skills е сред 100-те Топ HR специалисти

  Г-жа Ели Стойнева от водещата агенция за подбор на персонал Top Skills Recruitment се класирана сред най-добрите HR професионалисти в България в индекса Топ 100 HR професионалисти в България на Career Show Index 2021.

 • Гласувайте за Топ 100-те HR професионалисти в България

  До 15 юли т.г. продължава гласуването за Топ 100 HR професионалисти в България, които ще бъдат финалисти в класацията Career Show Index 2021. Индексът има за цел да отличи специалистите, които имат положително влияние върху развитието на пазара на труда.

 • Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма

  Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма в България, която се организира от технологичния консултант HeleCloud. Тя предлага възможност на младите студенти да работят на най-модерните облачни технологии.

 • R&M България Производство с номинация на наградите на БФБЛ

  R&M България Производство участва в надпреварата за отличието в категория „Инвестиция в човешкия капитал и условията на труд“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

 • Кандидатствайте за Career Show Awards до 25 юни

  За поредна година водещите награди за най-добър работодател в България – Career Show Awards, ще отличат постиженията на десетки компании в сферата на работодателската марка и развитие на човешкия ресурс, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6