Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Oradea Tech Hub с програма за подкрепа на румънски стартъпи 13.01.2021 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

В края на 2020 г. румънският център за технологични стартиращи компании Oradea Tech Hub постави началото на преакселераторската си програма Make IT in Oradea, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Годишният бюджет на програмата е осигурен от кметството на гр. Орадя, Румъния. Средствата възлизат на 300 000 евро, като с 80% от тях ще бъдат финансирани проекти с потенциал за растеж.

 

Пилотната инициатива от програмата на технологичния център е стартиращият инкубатор Bright Labs, посочи изпълнителният директор на Oradea Tech Hub Дейвид Ахим пред изданието Ziarul Financiar.

 

Организацията публикува и първия си доклад Oradea Startups Report 2020, представящ динамиката на технологичната стартъп екосистема в Орадя и 22-те активни стартиращи компании в екосистемата на центъра. Чрез него Oradea Tech Hub цели да насърчи развитието на нови стартъпи, да привлече таланти и инвеститори, заяви още Ахим.

 

Oradea Tech Hub е създаден през май 2015 г., с цел развитие и обединение на общността от технологични ентусиасти в региона.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Кандитатствайте за стажантската програма на Schneider Electric

  Schneider Electric обяви старта на своята нова стажантска програма Be Smart. Start!, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Тя предлага 12-месечни платени стажове за млади специалисти в различни области – анализ на данни, автоматизация и човешки ресурси.

 • Инвестиции през 2020 разкриват над 4300 нови работни места

  През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти на стойност над 1 милд. лв., които ще разкрият 4351 нови работни места у нас, научи Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). Сертифицираните по ЗНИ проекти са 34 на брой.

 • Paysafe отваря нов офис в България

  Haй-гoлямaтa coфтyepнa ĸoмпaния y нac – Рауѕаfе – отваря нoв oфиc в България, научи Борса.bg от компанията. Той ще бъде ситуиран в гр. Варна. Новият офис e c плoщ oт 1600 ĸвaдpaтни мeтpa и щe ce нaмиpa в бизнec цeнтъp Vаrnа Тоwеrѕ.

 • Кои са тенденциите в HR през 2021

  2020 година бе белязана от световна пандемия и приоритетите на HR лидерите и работещите в сферата на Човешките ресурси трябваше бързо да се преориентират. Кои са HR тенденциите, които ще бъдат във фокуса през настоящата 2021 г., споделя г-н Бриан Кроп (Brian Kropp).

 • Има нужда от нaд 23 000 нoви paбoтни места в софтуерния сектор

  Въпреки COVID кризата, ръстът на софтуерния сектор през 2020 г. продължава да е висок – 10% и има потребност от нoви нaд 23 000 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe пeт гoдини y нac, научи Борса.bg от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

 • Регистрирайте се за Бюлетина ни с обяви и вземете подарък

  За Вас, мечтатели за добро кариерно развитие, създадохме Виртуален пътеводител „Открий мечтаната работа в техническия сектор“. А сега имаме и подарък за Вас! Регистрирайте се за Бюлетина с обяви за работа от Инженерна борса и ще Ви изпратим пътеводителя.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6