Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Multivac подпомага благотворителен проект в Уганда 22.06.2016 г.

От началото на тази година световно признатият производител в областта на вакуум-опаковането Multivac подпомага благотворителната организация „Ти и аз – заедно за Уганда“, съобщиха за Борса.bg от Мултивак България. „Дарените средства ще позволят изграждането и работата на медицински център в село Киерима в Уганда“, поясниха още те.

 

 

Фирмата подкрепя благотворителната организация, базирана в съседния на селото град Бад Грьоненбах. "Като компания, която е представена в международен мащаб и на местно ниво, ние се чувстваме свързани с хората от съответния регион, в който оперираме и носим социална отговорност. Затова искаме да се ангажираме с тези устойчиви проекти както на регионално, така и на национално и международно ниво", коментират от Мултивак.

 

Проектът е от изключителна важност за региона. Малкото на брой лекари едва покриват огромния брой жители, а медицинските консумативи и лекарства не достигат. Строежът на медински център е в полза на деца, жени и възрастни хора, които не могат да си позволят здравни услуги.

 

„В сградата на два етапа ще бъдат изградени 10 зали с обща площ от 550 кв.м. Помещенията включват: манипулационна зала, аптека, родилна зала с ултразвук, малка операционна зала и две болнични отделения, където ще се настаняват пациенти. След края на първата строителна фаза през есента или зимата на тази година, на месец се очаква да бъдат приемани до 1000 души“, разказаха от фирмата.

 

След първоначалната помощ от страна на благотворителната организация, плановете са медицинският център да работи самостоятелно и да разчита на местен персонал като се ръководи от партньорска организация в Уганда. „Това ще допринесе за подобряване достъпа до основни медицински грижи и създаването на работни места за местните хора, явяващо се важен фактор за укрепване на местните социални структури“, заявиха в заключение от Мултивак България.

 

Източник на снимковия материал: Multivac; Мултивак България

HR новини

 • Водещи фирми участват в онлайн „Национални дни на кариерата“

  Днес, 25 март 2020 г., продължава форумът „Национални дни на кариерата“ – 2020, който тази година се провежда в онлайн формат в три поредни дни – от 24 до 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Срещата си с компаниите потребителите могат да осъществят чрез чат интервюта.

 • Commerzbank наема IT специалисти за офиса си в София

  Още в края на 2019 г. водещата немска банка Commerzbank обяви, че обмисля откриването на IT хъб България. До края на 2020 г. банката планира да разкрие 100 работни места в столицата, които да достигнат 400 до края на 2022 г., научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Career Show ви кани на „Онлайн HR кафе“

  Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии „Online HR Café: Home office discussion“, с цел обмяна на опит и добри практики между специалистите по Човешки ресурси и улеснено справянето с извънредната ситуация в страната.

 • Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България

  Лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере защо, екипът на Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той.

 • Инж. Топчийска – дамата начело на Smart Factory на Шнайдер

  В своята кариера инж. Мария Топчийска работи в редица български и чуждестранни предприятия, както и като външен консултант на Schneider Electric. Преди две години заема позицията мениджър „Индустриализация и поддръжка“ в производствената компания.

 • Един работен ден на инж. Илчев от Костал

  Работата в Костал среща инж. Илчев с екип, в който взаимната подкрепа е условие за отличното изпълнение на работните задължения, а предизвикателствата са част от създаването на иновативни решения и път към индивидуалното професионално израстване.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6