Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Magna Steyr инвестира в автомобилен завод в Словения 25.04.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Австрийският производител на автомобили Magna Steyr ще инвестира 1.24 милиарда евро в автомобилен завод в Словения, който ще се намира в община Хоце-Сливница. Мащабното съоръжение ще наеме над 6 000 служители, научи Борса.bg от официална публикация на сайта на словенското правителство.

 

 

Крайната цел на инвестиционния проект, който ще бъде разделен на 4 фази, е да се създаде напълно функциониращ завод за производство на моторни превозни средства в Словения с годишен капацитет от 100 000 до 200 000 автомобила.

 

Крайният срок за реализирането на стратегическата инвестиция е 10 години след сключването на споразумението. Инвеститорът ще разкрие 404 нови работни места в първата фаза и допълнително 1 500 във втората. Прогнозните разчети показват, че в рамките на десетте години за изпълнение, броят новоразкрити работни места ще достигне 6 000.

 

Източник на снимковия материал: Magna Steyr

HR новини

 • Адеко организира уебинар за кариерно ориентиране на 21 октомври

  На 21 октомври 2021 г. Адеко България организира уебинар „Кариерно ориентиране и виртуално интервю за работа“, научи Борса.bg от HR компанията. Събитието ще се състои от 10:00 до 11:30 ч. Microsoft Teams Live Event.

 • Един работен ден на инж. Радмила Томова от АК Електрик

  Ръководейки проектите в направление „Влакова индустрия“ на АК Електрик, инж. Радмила Томова умело проявява едновременно гъвкавост и умения за стриктно планиране, комуникира ефективно с всички звена и не губи фокуса върху клиентите, които са ключова ценност за компанията. В разговора ни за множеството отговорности и предизвикателства в работния процес, ясно отличаваме нейния неподправен ентусиазъм и мотивация. Ето защо бързаме да Ви запознаем с младата дама, която днес е гост в рубриката ни „Един работен ден на…“.

 • Радослав Кошков е финалист в конкурса „Мениджър на годината“

  Регионалният мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово – г-н Радослав Кошков, е един от десетте финалисти в тазгодишното издание на конкурса „Мениджър на годината“. Надпреварата се организира от списание „Мениджър“.

 • На 29 септември стартира Career Show 2021

  На 29 септември стартира водещото кариерно изложение за квалифицирани кадри Career Show 2021. То ще се проведе в хибриден формат в 2 последователни дни – на живо на 29 септември в Sofia Event Center в Mall Paradise Center и онлайн на 30 септември.

 • Top Skills вече 4 години среща фирмите с най-добрите кандидати

  Вече четири години Top Skills Recruitment помага на търсещите работа да намерят истински добър работодател, а на компаниите – да открият правилните за тях професионалисти. Малкият, но висококомпетентен екип на HR компанията събира множество успешни истории.

 • Обявиха победителите в Career Show Awards 2021

  Career Show Awards отличават най-забележителните успехи на компаниите в сферата на работодателската марка и човешките ресурси. Кандидатите участват за призовете в различни категории със стратегиите си за привличане, обучение, развитие на таланти. Отличие се връчва и за впечатляващи практики за грижа към служителите – здраве и уелнес, баланс между работата и личния живот и допълнителни придобивки.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6