Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Innovation Starter организира хакатон за студенти през юни 19.05.2020 г.

За седма поредна година ще се проведе Академия за иновации 2020 – Bulgaria Innovation Hackathon за студенти, научи Борса.bg от агенцията за иновации Innovation Starter. Събитието ще се проведе на 5 и 6 юни в рамките на 24 часа.

 

 

Тази година студентите ще имат възможността да разработят сами своите проекти в 6 основни теми и дисциплини, сред които естествени, хуманитарни и социални науки, технологии и инженерство, бизнес администрация и икономика, изкуства. Хакатонът ще се проведе в Литературен клуб „Перото“, където младежите ще представят идеите си под формата на кратки 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Регистрацията за отбори (с до 5 участници) ще тече до края на месец май.

 

Събитието ще се реализира под формата на 24-часово състезание с елементи на програмиране и прототипиране. Голямата награда за отбора студенти с най-креативна и приложима идея е 10 000 лева, осигурени от Европейската инвестиционна банка, както и посещение в Брюксел.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Graduate Survey отличи най-желаните работодатели сред студентите

  Станаха ясни резултатите от четвъртото издание на проучването Graduate Survey. В рамките на изследването студентите от България и чужбина имаха възможност да отличат най-желаните от тях работодатели от страната, научи Борса.bg от Investor.bg.

 • Career Show Index отличи топ 50 на най-добрите работодатели

  Обявиха 50-те най-добри работодатели в престижната класация Career Show Index 2020, съобщиха за Борса.bg организаторите на Career Show. Индексът e на база представянето на работодателите в най-престижните бизнес награди през последните три години.

 • А1 организира онлайн събития за личностно развитие

  Българският телеком А1 организира поредица от онлайн срещи, за да помогне на младите специалисти, които мечтаят за успешна кариера, научи Борса.bg от компанията. За програмата и как да се включите в събитията вижте в следващите редове...

 • Иван Иванов е избран за председател на Български ВиК холдинг

  Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) инж. Иван Иванов e избран за председател на Управителния съвет (УС) на Български ВиК холдинг ЕАД, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 • Career Show ще се проведе на 24 ноември 2020

  Във връзка с обстановката в световен мащаб по повод COVID-19 водещото експо за квалифицирани кадри Career Show ще се проведе на 24 ноември 2020 г. вместо на 10 септември 2020 г., съобщиха за Борса.bg организаторите.

 • Един работен ден на инж. Милен Петров от БКК 95

  Днес в рубриката „Един работен ден на...“ ще ви срещнем с инж. Милен Петров, производствен директор в БКК 95 ООД, за да ви разкажем защо е избрал именно тази професия и как преминава неговият работен ден. Ще научим какви са неговите професионални мечти и как ги постига. Отговорът на тези и още много интересни факти от професионалното му ежедневие четете в следващите редове.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6