Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Първата Industry 4.0 фабрика отваря врати в Румъния 07.10.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Най-големият производител на електроуреди в Румъния Arctic откри първата фабрика в страната, базирана на принципите на Industry 4.0, в окръг Дъмбовица. Инвестицията възлиза на 150 млн. евро, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Производственото предприятие е построено за период от 17 месеца и се простира върху площ от над 70 ha. В завода са внедрени най-новите технологични иновации и процеси в областта на автоматизация. Фабриката оперира с приложения за индустриален интернет на нещата (IIoT), интелигентно оборудване, взаимосвързани устройства и колаборативни роботи.

 

С годишен производствен капацитет от 2.2 млн. перални машини, заводът е един от най-големите такива в Европа. Освен с Industry 4.0 технологии, предприятието разполага и с модерна система за пречистване на отпадъчни води, както и със собствен фотоволтаичен парк, генерищ 1 млн. KWh електроенергия годишно.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • Един работен ден на инж. Елисавет Стаму от ЛЕМ България

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и дори в начин на мислене и какво сподели г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, пред екипа на Инженер.bg.

 • Един работен ден на инж. Самоковлиев от Костал

  Да си част от света на Kostal означава да се наредиш сред първенците в глобалния аутомотив бранш и да не отстъпваш нито крачка назад от най-високите стандарти за качество, прецизност и високи резултати. В тези челни редици застава и Костал Аутомотив България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6