Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Първата Industry 4.0 фабрика отваря врати в Румъния 07.10.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Най-големият производител на електроуреди в Румъния Arctic откри първата фабрика в страната, базирана на принципите на Industry 4.0, в окръг Дъмбовица. Инвестицията възлиза на 150 млн. евро, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Производственото предприятие е построено за период от 17 месеца и се простира върху площ от над 70 ha. В завода са внедрени най-новите технологични иновации и процеси в областта на автоматизация. Фабриката оперира с приложения за индустриален интернет на нещата (IIoT), интелигентно оборудване, взаимосвързани устройства и колаборативни роботи.

 

С годишен производствен капацитет от 2.2 млн. перални машини, заводът е един от най-големите такива в Европа. Освен с Industry 4.0 технологии, предприятието разполага и с модерна система за пречистване на отпадъчни води, както и със собствен фотоволтаичен парк, генерищ 1 млн. KWh електроенергия годишно.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Предстои есенен кариерен форум в СУ „Св. Климент Охридски“

  На 20 октомври 2020 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално търговска камара организират есенен форум на кариерното развитие, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Инженер.БГ също ще се включи.

 • Career Show обяви Топ 100 на HR професионалистите в България

  Малко след обявяването на 50-те най-добри работодатели в страната, Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“, чиято цел бе да се откроят личностите, които стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6