Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Hisense инвестира 40 милиона евро за новата си фабрика в Сърбия 03.08.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Китайската компания Hisense ще инвестира повече от 40 милиона евро в нов завод за производство на охладителни устройства в град Валево (Централна Сърбия), научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 

 

Новата фабрика ще произвежда охладителни устройства Hisense, Gorenje и Askoосновно с цел износ в Европа. Строителните работи по обекта са все още в ход, като се планира да приключат скоро, а фабриката ще бъде открита през февруари 2023 г., съобщават от компанията.

 

Gorenje работи успешно във Валево от 16 години и дава работа на повече от 1600 души както от града, така и от Колубарския окръг. След като бъде завършен, новият производствен завод ще наеме още близо 1000 души за период от три години.

Фабриката се изгражда до съществуващата производствена площадка на площ от 45 000 m2 и ще разполага с модерно производствено хале с площ от 30 000 m2, складове и ресторант за служителите.

 

Планираното производство в новия завод ще бъде 750 000 устройства годишно, докато общото производство и в трите завода ще възлиза на 1.7 милиона устройства годишно до 2025 г.

 

От откриването на първата фабрика във Валево са произведени повече от 9 милиона устройства. Цели 92% от продуктите, произведени във Валево, са изнесени за Европа, което прави тази фабрика един от най-големите износители в Сърбия.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com 

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6