Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Gestamp придобива румънска фабрика за доставки към Dacia 14.03.2017 г.

Испанският мултинационален доставчик за автомобилната индустрия Gestamp започва бизнес в Румъния чрез придобиването на местна компания, която експлоатира производствена база за доставки на Dacia, съобщи за Борса.bg инженерният портал на Балканите BalkanEngineer.com.

 

 

Придобитата компания е разположена в полите на Питещ, основния център на автомобилната индустрия в страната. Тя разполага с над 200 служители и е регистрирала оборот от 17 млн. евро през 2016 г. Gestamp извършва придобиването посредством турското си дъщерно дружество Beyçelik Gestamp.

 

Румънското предприятие доставя малки и средни щамповани компоненти, както и комплекти. Gestamp възнамерява да увеличи оборота чрез производството на компоненти с по-висока добавена стойност.

 

„Това придобиване ще даде възможност на Gestamp да подпомага своите глобални клиенти, групата Renault-Nissan и Ford, които вече работят в Румъния от години“, заявиха от Gestamp.

 

Източник на снимковия материал: Gestamp

HR новини

 • Монделийз България търси стажанти в отдел „Човешки ресурси“

  Ти си студент в последна година в университета или наскоро завършил? А търсиш ли вълнуващи възможности за старт в кариерата? Тук е моментът да питаме „Обичаш ли шоколад?“. Страхотно, Монделийз България Продакшън търси стажант в отдел „Човешки ресурси“.

 • Един работен ден на инж. Бончев от Либхер-Транспортейшън Системс

  Да уловиш идея, да я оформиш в съзнанието си, както грънчарят прави изкусна ваза от парче глина, да я реализираш в продукт и накрая да видиш как той работи – ето това е работата на инженера. Днес си говорим с инж. Ангел Бончев от Либхер Транспортейшън Системс Марица.

 • Фесто Производство ще бъде на Career Show

  „На 10 септември 2019 г. в зала Арена Армеец в гр. София ще се проведе кариерното изложение Career Show 2019. Участие в него ще вземе и Фесто Производство“, съобщиха за Борса.bg от компанията. Фесто Производство е част германския концерн Festo AG & Co. KG.

 • Креативността е важно качество за екипа на Weber

  Всеки работодател има свой почерк и индивидуален подход при провеждане на интервю за работа. Снежана Семова, изпълнителен директор на Сен-Гобен Констракшън Продъктс България разказа върху какво поставя акцент при подбора на кадри.

 • Мултивак България: Нов ръководен екип пое Fritsch

  „Водещият производител на машини и оборудване за хлебни изделия Fritsch, който наскоро се присъедини към групата Multivac, има ново ръководство в лицето на Андреас Ейд и Франк Габриел“, научи Борса.bg от Мултивак България.

 • Мелексис ще търси нови таланти за екипа си на Career Show

  Мелексис България ще бъде един от участниците на кариерното изложение Career Show 2019. „Екипът на компанията ще ви очаква на 10 септември 2019 г., а локацията е зала Арена Армеец“, обявиха за Борса.bg от българското дружество.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6