Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

GDELS ще си сътрудничи с български компании 23.10.2020 г.

Компанията в сферата на отбранителната техника General Dynamics European Land Systems (GDELS) е направила предложение към българското Министерство на отбраната за техническо решение, използвано и от други съюзници в НАТО, както и е отправила предложение за индустриално сътрудничество, напълно отговарящо на изискванията за локализация, съобщи в интервю за Investor.bg Кенан Куртович, директор „Индустриално развитие“ в GDELS.

 

 

GDELS разглежда своето предложение за индустриално сътрудничество като ключово конкурентно предимство в рамките на програмата за оборудване на батальонните бойни групи (ББГ). В плана си за местно развитие GDELS ще включи българска държавна компания, както и различни частни фирми, като българските дружества ще вземат участие в целия процес – от машинната обработка на части до сглобяването на подсистеми, окончателната интеграция и пълната поддръжка през жизнения цикъл на превозното средство, заяви още Куртович.

 

Също така български компании ще влязат и в глобалната верига за доставки на глобалната компания General Dynamics Corporation (GD) и ще станат одобрени доставчици за други програми на GDELS. Така програмата на GDELS за местно развитие ще допринесе за дългосрочното и устойчиво създаване на работни места у нас. 

 

Куртович коментира още, че избраният от компанията стратегически партньор за оръжейната система RAFAEL също се ангажира с местното производство в рамките на програмата.

 

Източник на снимковия материал: GDELS

HR новини

 • Един работен ден на инж. Р. Василев от R&M България Производство

  „Здравей, Радо, имаме казус“, така започва обикновено денят ми, защото това е длъжност, която ти дава възможност да си там, където са проблемите и въпросите, чийто отговор не винаги знаеш“ – така описва своята професия инж. Радостин Василев.

 • Все повече хора се насочват към ИТ сектора през 2020 спрямо 2019

  Наблюдава се масово кариерно преориентиране на професионалисти към ИТ сектора без предишен опит в него, предизвикано от COVID-19, споделиха пред Борса.bg организаторите на едно от водещите кариерни изложения у нас Career Show.

 • Career Show обяви победителите в Career Show Awards 2020

  Рекордните 326 кандидатури се бориха в 50 категории за престижната награда за най-добър работодател на България за 2020, а победителите вече са ясни, информираха за Борса.bg организаторите на конкурса Career Show Awards.

 • Промяна в производственото ръководство на Multivac

  В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън.

 • Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн

  Предвид мерките за ограничение на разпространението на COVID-19 кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн, информираха за Борса.bg организаторите. Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември.

 • Стартира Лидерска академия „Успяваме в България“

  Стартира седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), информира за Борса.bg ПР агенция Интеримидж. Тази година рекорден брой са подадените кандидатури на дами, желаещи да се включат в програмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6