Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Etampa отваря фабрика в Сърбия, на стойност 2 млн. евро 16.02.2023 г.

In Albanian  In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Швейцарската компания за щамповане и фино бланкиране Etampa официално откри фабрика в Крушевац, Източна Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.bg. Съоръжението ще има годишен производствен капацитет от 280 милиона части за автомобилната електроника, строителството и медицинските технологии.

 

Площта на новата фабрика е 7200 m2 и към момента има 25 служители, но се очаква броят на персонала да се увеличи до 60 човека до края на 2023 г.

 

Etampa има заводи в Илинойс, САЩ, Бланско, Чехия, а сега вече и в Крушевац. През ноември 2021 г., когато местното правителство обяви планираното изграждане на фабриката, бе разкрито, че инвестицията ще възлиза на общо 2 милиона евро.

 

Компанията произвежда спирачни и предпазни системи за превозни средства и компоненти за електрически двигатели, както и инструменти, използвани в медицинската технология, домакински уреди и продукти за ежедневието като четки за зъби, самобръсначки и др.

 

Източник на снимковия материал: canva.com

HR новини

 • България е водеща в Европа по жени специалисти в сектор ИКТ

  Анализ на Евростат показва, че работещите като специалисти по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) са около 9.4 милиона души в Европейския съюз, което представлява 4.6% от общата работна сила в ЕС.

 • Career Show с анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти

  На 18 и 19 май т.г. предстои да се проведе кариерното събитие за IT професионалисти Career Show Tech 2023. В тази връзка организаторите изготвиха анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти от водещите работодатели.

 • Маркетплейс платформата Flip България с нов управител

  Вера Петрова е новоназначеният управител на маркетплейс платформата за търговия с реновирани и сервизирани телефони Flip България, научи Борса.bg от Economy.bg. Г-жа Петрова притежава над 15 години опит в продажбите и бизнес развитието.

 • Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г.

  Победителите в годишния индекс на Career Show ,,Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България" станаха ясни в края на месец април. За да бъдат избрани, кандидатите от ИТ сектора в България се състезаваха за гласовете на публиката.

 • Леони България с нов управляващ директор

  Андрей Косоухов заема длъжността директор на Леони България, научи Борса.bg от Economy.bg. Той има висше образование в сферата на икономиката и опит на ръководни позиции повече от 17 години, като част от тях са в компанията Леони.

 • Предстои двудневно кариерно изложение в Стара Загора

  На 28 и 29 април т.г. ще се състои първото по рода си кариерно изложение „WorkIn Stara Zagora", организирано от община Стара Загора, научи Борса.bg от БТА. По време на двудневния форум ще бъде дадена възможност за среща между търсещите и предлагащите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6