Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

E.ON приключи изграждането на мрежа за електромобили в Румъния 13.02.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

E.ON Energia Romania пусна в експлоатация нова станция за бързо зареждане на електрически превозни средства, разположена в Търгу Муреш, централна Румъния, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Така дружеството завършва т.нар. „електрическа магистрала“ по маршрута Яши-Георгени-Търгу Муреш.

 

 

Собствениците на електрически автомобили вече могат да използват инфраструктурата за зареждане по целия маршрут, която разполага с общо 7 станции. Към момента компания E.ON Energia Romania работи и по друга подобна мрежа за електромобили по маршрута Яши-Букурещ, за която са вече изградени 8 пункта за зареждане. Дружеството планира построяването на станция и в гр. Ръмнику Вълча.

 

Инициативата на E.ON Energia Romania е част от проекта „NEXT-E“, който е съфинансиран от европейски фондове. Като партньор на проекта, румънската фирма MOL също планира инсталирането на още 21 зареждащи станции в страната през следващите години.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6