Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Endava с поредица от събития в подкрепа на ИТ обществото 05.08.2022 г.

Британската софтуерна компания Endava събра над 300 технологични специалисти от Русе, Пловдив и Варна за пътуващия форум Connect IT Caravan, съобщиха за Борса.bg от компанията. Форумът включва поредица от безплатни събития, посветени на технологичната общност, която цели подкрепа за създаването на силна мрежа от ИТ специалисти.

 

 

„Имаме реноме на компания, която развива своите служители и им помага да разгърнат потенциала си, като създава условия за кариерното им израстване, изправя ги пред нови предизвикателства, осигурява им ротация и ги свързва с различни култури, сектори и типове клиенти. Друга корпоративна ценност, върху която акцентираме, е отговорността. Подхождаме сериозно към въздействието, което оказваме чрез онова, което вършим: към системите, които изграждаме за нашите клиенти, и как те биха могли да променят обществото по положителен начин, към въздействието върху градовете, в които оперираме, към технологичните общности на местата, където присъстваме, така че те наистина да процъфтяват и растат, а ние като компания да дадем своя принос в този процес“, споделя Джон Котърел, главен изпълнителен директор на Endava.

 

Владимир Куванджиев, който ръководи дисциплината Applications Management в Endava България и беше лектор на Connect.IT събитията в Пловдив и Варна, сподели своите впечатления от срещите: „Определено беше интересно преживяване. Презентацията, която изнесох, беше на тема „DevOps в мащаб. Как да държим хаоса под контрол“ и бе приета много добре от аудиторията. Мисля, че българските ИТ таланти имат голям потенциал и съм щастлив, че аз и моите колеги успяхме да говорим пред повече от 300 души, които се интересуват от нашата работа в Endava. Радвам се, че участниците проявиха желание да разширят знанията си в областта и това ми даде надежда, че в бъдеще можем да работим заедно”.

 

Поредицата от събития на Connect IT Caravan обхвана България, Румъния, Молдова и Полша, като демонстрира сливането на технологичните постижения с възможностите за кариерно развитие в мултинационална и мултидисциплинарна среда. Общият брой на участниците възлиза над 1100 в регионален мащаб.

 

Endava ще продължи активното си сътрудничество в местните общности, като участва в събития с представители на технологичната индустрия и предлага възможности за кариера на млади специалисти. Също така ще оказва постоянна подкрепа за технологичните инициативи в България.

 

Източник на снимковия материал: Endava

 

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6