Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Dronamics стартира авиолинии за товарни дронове 12.04.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

На 31 март 2021 г. българският стартъп Dronamics, специализиран в разработването и експлоатацията на автономни безпилотни самолети, обяви, че пуска авиолинии за товарни дронове Dronamics Airline с юридически лица в Ирландия, Канада и Австралия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Тритe дружества са регистрирани в тези страни заради усъвършенстваните разпоредби за безпилотни летателни апарати, но и защото това са регионите, в които ще бъдат първите клиенти на Dronamics, обслужвани в сферата на електронната търговия, фармацията и логистиката на резервни части.

 

 

Новината идва, след като в началото на декември 2020 г. Dronamics стартира първата в света мрежа за товарни безпилотни самолети. Компанията стартира партньорства с над 30 европейски летища и си поделя локациите на 5 от тях, а именно в Белгия, Хърватия, Финландия, Италия и Швеция.

 

От Dronamics също така обявиха назначаването на новия главен оперативен директор на компанията – Серджо Оливейра е Силва. Той има над 25-годишен опит на ръководни длъжности в някои от най-големите компании в бранша в различни международни региони. Силва ще отговаря за разгръщането на мрежата безпилотни самолети, предстоящите регулаторни разрешения и др.

 

Източник на снимковия материал: Dronamics (Facebook)

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6