Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Bosch с разработка на бърз тест за COVID-19 26.03.2020 г.

Bosch разработва бърз тест за откриване на COVID-19, резултатите от който ще могат да бъдат готови за по-малко от 2.5 часа, научи Борса.bg от Роберт Бош, направление Електроинструменти, част от групата на Bosch.

 

 

Тестът е разработен от Bosch Healthcare Solutions („Решения за здравеопазването“) – дъщерно дружество на Bosch, и северноирландската компания за медицински технологии Randox Laboratories Ltd. Той ще бъде пуснат на пазара в Германия през април 2020 г., а след това ще бъде разпространен в Европа и света. 

 

По думите на д-р Фолкмар Денер – изпълнителен директор на Bosch, тестът ще спомогне за ограничаването на пандемията, както и за бързото прекъсване на предаването на инфекцията. Целта е тестът да подпомогне работата на лекарските кабинети, болниците, лабораториите и здравните центрове.

 

Той е разработен в съответствие със стандартите за качество на Световната здравна организация. Тестването ще може да се извършва директно на мястото на лечение, което елиминира времето за транспортиране и позволява пациентите да бъдат изолирани незабавно и да стартира лекарската помощ.

 

Тестът за бърза молекулярна диагностика се осъществява с уреда за анализ Vivalytic, разработен от Bosch Healthcare Solutions.

 

Освен за COVID-19, с теста на Bosch могат да бъдат идентифицирани и девет други респираторни заболявания, включително грип А и В, с което се минимизира времето, необходимо за извършването на допълнителни тестове, съобщават още от офиса на Роберт Бош, направление Електроинструменти.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Bosch

HR новини

 • Водещи фирми участват в онлайн „Национални дни на кариерата“

  Днес, 25 март 2020 г., продължава форумът „Национални дни на кариерата“ – 2020, който тази година се провежда в онлайн формат в три поредни дни – от 24 до 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Срещата си с компаниите потребителите могат да осъществят чрез чат интервюта.

 • Commerzbank наема IT специалисти за офиса си в София

  Още в края на 2019 г. водещата немска банка Commerzbank обяви, че обмисля откриването на IT хъб България. До края на 2020 г. банката планира да разкрие 100 работни места в столицата, които да достигнат 400 до края на 2022 г., научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Career Show ви кани на „Онлайн HR кафе“

  Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии „Online HR Café: Home office discussion“, с цел обмяна на опит и добри практики между специалистите по Човешки ресурси и улеснено справянето с извънредната ситуация в страната.

 • Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България

  Лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере защо, екипът на Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той.

 • Инж. Топчийска – дамата начело на Smart Factory на Шнайдер

  В своята кариера инж. Мария Топчийска работи в редица български и чуждестранни предприятия, както и като външен консултант на Schneider Electric. Преди две години заема позицията мениджър „Индустриализация и поддръжка“ в производствената компания.

 • Един работен ден на инж. Илчев от Костал

  Работата в Костал среща инж. Илчев с екип, в който взаимната подкрепа е условие за отличното изпълнение на работните задължения, а предизвикателствата са част от създаването на иновативни решения и път към индивидуалното професионално израстване.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6