Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Bosch инвестира в климатична неутралност и електромобилност 26.02.2021 г.

Bosch продължава да фокусира стратегията си върху области от бъдещо значение, като същевременно с това акцентира върху устойчивите бизнес практики. Компанията отбеляза значителен успех през пролетта на 2020 г., когато постигна климатична неутралност на своите 400 локации в целия свят, съобщиха за Борса.bg от Роберт Бош, направление Електроинструменти, част от групата на Bosch.

 

 

„Според вътрешните изчисления Bosch стана първото глобално действащо индустриално предприятие, постигнало климатична неутралност през пролетта на 2020 – по-рано, с по-малко компенсации и разходи и по-ефективно от планираното“, заяви д-р Фолкмар Денер – председател на Управителния съвет на Robert Bosch. Той потвърди и следващата цел на компанията, а именно намаляване на емисиите от CO2 по логистичните вериги с 15% до 2030 г. Bosch предава своя опит в постигането на климатичен неутралитет и на други компании чрез оперативното си подразделение Bosch Climate Solutions – Бош Решения за климата.

 

Освен това компанията е инвестирала 5 млрд. евро в сферата на електрическите задвижвания, като през 2021 г. ще вложи 700 млн. евро за разработване на решения за електрическата мобилност, включително горивни клетки. От 2018 г. досега Bosch е спечелила 90 проекта за електрически задвижвания, 30 от които през 2020 г. Към днешна дата над 2.5 млн. автомобила по света са оборудвани с компоненти за електрозадвижване на Bosch.

 

Какви са перспективите на компанията през 2021 г.?

 

„Въпреки всички предизвикателства, целта ни е да растем по-бързо от пазарите в секторите и регионите, които са важни за нас“, посочи финансовият директор на Bosch Щефан Азенкершбаумер. Независимо от по-нататъшното развитие на пандемията, Бош възнамерява да продължи с мерките, необходими за реагиране на структурните промени, и да ги направи възможно най-социално приемливи. „Последователните усилия за намаляване на разходите и повишаване на конкурентоспособността осигуряват стабилната финансова основа, от която можем да навлезем в обещаващи нови области“, допълни още Азенкершбаумер.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Bosch

HR новини

 • Айгер Инженеринг търси своя нов HR специалист

  Като част от екипа на Айгер Инженеринг ще можете да се запознаете с необятния свят на новите технологии, да усвоите полезни компетентности или да надградите своите познания чрез богатата обучителна програма на компанията.

 • IMI България с материално дарение за МБАЛ – Ботевград

  IMI България за четвърти път оказа своята подкрепа към Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. Дружеството направи дарение на кислородни концентратори за COVID отделението в местното лечебно заведение.

 • Гласувайте за най-влиятелните ИТ личности в България

  Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности в България според класацията на Career Show Index, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе онлайн.

 • Един работен ден на д-р Самуил Бенатов

  Как преминава работното му ежедневие, на какво се базират успешните отношения с клиентите и каква е ролята на защитата на обектите на интелектуална собственост, пред Инженер.bg разказа д-р Самуил Бенатов от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Top Employers Institute за първи път в България

  На 8 април от 14:00 до 18:00 ч. Top Employers Institute за първи път ще се качат на виртуалната сцена на Business Talks Better & Beyond в България, научи Борса.bg от организаторите. Събитието е насочено към всички, които искат да научат глобалните HR трендовe.

 • „Национални дни на кариерата“ ще се проведат виртуално

  На 8 април 2021 г. от 11 часа ще се проведе един от най-големите кариерни форуми у нас - „Национални дни на кариерата“, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово (ТУ-Гарово). Учебното заведение е партньор на събитието.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6